2021-ben megkezdődik a 13. havi nyugdíj négylépcsős visszaállítása, az első ütemben, februárban negyedhavi nyugdíjat kapnak kézhez a jogosultak, összesen 77 milliárd forintot.

A nyugdíjasok az elmúlt négy évben 220 milliárd forint extra kifizetést kaptak, jövőre pedig megindul a 13. havi nyugdíj lépcsőzetes visszaállítása

– mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A lap szombati számában az államtitkár felidézte, hogy a múlt év végén mintegy 2,6 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek postáztak rezsiutalványt, ezt megelőzően 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban kaptak Erzsébet-utalványt az időskorúak. Ezzel évente 22-26 milliárd forinthoz, négy év alatt összesen százmilliárd forinthoz jutottak a nyugdíjasok.

Kiderült, mennyi pénzhez juthatnak a nyugdíjasok jövőre

Nyugdíjprémiumot első alkalommal 2017-ben, majd 2018-ban és tavaly is folyósított az állam. Az első évben 27,7 milliárdot, a másodikban 41,2 milliárdot, a harmadikban 52,3 milliárdot, vagyis három év alatt több mint 120 milliárd forintot fordított erre a költségvetés. Az extra kifizetéseket a gazdaság jó teljesítménye alapozta meg – mondta az államtitkár, aki emlékeztetett arra, hogy nyugdíjprémium a törvény szerint akkor jár, ha a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, az idén viszont a koronavírus-járvány miatt zsugorodni fog a magyar gazdaság, nagyjából három százalékkal.

Jövőre viszont megkezdődik a 13. havi nyugdíj négylépcsős visszaállítása,

az első ütemben, februárban negyedhavi nyugdíjat kapnak kézhez a jogosultak, összesen 77 milliárd forintot.

2022-ben félhavi összeg jár majd, 2023-ban háromnegyed havi, 2024-ben és később pedig már a teljes havi ellátás érkezik 13. havi juttatás címén – mondta az államtitkár.

A kormány számításai szerint 2021-ben már nőni fog a gazdaság, várhatóan 4,8 százalékkal, és ez azt is jelenti, hogy az állam nyugdíjprémiumot folyósíthat.

Erre a célra a Nyugdíjbiztosítási Alapban 53 milliárd forintot különített el a költségvetés. Jövőre tehát jelentős, 130 milliárdos extra támogatást kaphatnak a nyugdíjasok, míg az egyéb nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek további 16,9 milliárd forint áll rendelkezésre az említett támogatásokra – ismertette Tállai András a lapban.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(magyarnemzet.hu)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán kormány által adott 2-2.7%-os emelés egy nagy lószar, a Bajnai kormány a Svájci indexálást használta(nagyon helyesen) ami az inflációt+ a reálbér emelkedést vette figyelembe! Ha ez lenne, és nem a síma inflációkövető(ami most van) akkor a nyugdíjasoknak januárban legalább 8%-os emelés járt volna! És akkor még a világ legmagasabb áfájáról(27%) nem is beszéltem, vagy a tíz éve befagyasztott családi pótlékról! Az egész Orbán rezsimet kellene befagyasztani,ÖRÖKRE! Ez a gazdaságvédelmi csomag amit bejelentettek is egy nagy semmi, csak a munkavállalokón, és a családokon nem segít érdemben! És a nyugdíjasokon sem! De biztos vagyok benne, hogy Mészárosnak, Garancsinak, és Tiborcznak jut majd belőle pár száz milliárdocska! Mert első a család!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/116371494_2619884378264638_6911597433751473076_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=xHd1OE1rzp0AX9ZHpT3&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=4de8413b870200731477b520b7591db4&oe=5F53CB17
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Aszongya 220 milliárd extra pénzt kaptak négy év!!! alatt. Erre azért nem kéne ollan nagyon büszkének lenni- mert ha ezt elosztom a nyugdijasok számával, meg a négy évvel, akkor kiderül, hogy ez évente 21,7 ezer forint egy főre, havonta meg 1700 Ft. Miközben ezen idő alatt a TAO-bol a "látványcsapatsportra" ennek az összegnek a 3,5 -szerese ment.
Mindenképp el kell terelni a figyellmet a 20%-os élelmiszer, áremelkedésről. Csak annyit kivánok ezeknek, hogy éljenek meg havonta a 13. havi nyugdij átlag összegéből. Undorodom tűlük.
Borsodi
Csak hülyítsék a nyugdíjasokat,amíg tehetik.Ez Magyarország! A nyugdíjasoknak köszönhetjük,hogy itt tart az ország,mert becsülettel dolgoztak.Erről a kormányunk szóban mindig megemlékszik.Különben meg leszarja az idős beteg embereket.Aki nem dolgozik nincs rá szükségük.
Gazella
Elmész vissza anyádba!! Amikor évente alig 800-1000 ft-s emelést kapnak...
ómió
Ezt Böszméék némi nyugdíjlenyulással is "abszolválnák"!
kereső
@ómió: A nyugdijasokat az orbán kormány fosztogatja/meglopja folyamatosan a "tervezett infláció-s" emeléssel. És ne gyere az egyhavi nyugdijelvétellel, mert az egyszerűen hazugság. Mindenki megkapta a 12 havi nyugdiját - nem 11 havit kapott.
ómió
@kereső: Látod, ha átütőbben hazudnál, most nem kéne válaszolnom. Ha meg igazat mondtál volna, akkor pláne!Szóval, miután államcsődbe döntötték az efftársaid az országot, amiért az Orbán kormány "csak" inflációkövetően képes nyugdíjat emelni, mert közben a gazdaságot is fel kellett pörgetnie, az már (efftársilag!) "fosztogatás/meglopás"? És mit míveltetek ti!!? Attól, hogy "elegánsan" lehazudod a volt - az efftársaid által (sokaktól kétszer is) ellopott - 13. havi nyugdíjat, már patyolat is lett az efftársi nyugalmad? Pedig a multat itt se tudjátok "végképp eltörölni"! Te is hiába próbálod! Az első egyhavi nyugdíjlenyulásotok 2008. jan. 1-től indult, amikor Böszme vezéretek az onnantól nyugdíjba menőknek a nyugdíját a volt nettó fizetésükből kalkuláltatta (pedig előtte a bruttóból kalkulálták!), amiért az ő nyugdíjuk kb. 8,5%-kal lett kevesebb, ami 12-vel szorozva több, mint 100%-ot, azaz több, mint 1 havi nyugdíjat tesz ki mínuszban egy év alatt! Utána pedig jött libás efftársatok, aki "nemes efftársi egyszerűséggel" bejelentette, hogy a 13. havi nyugdíj a továbbiakban megszűnt. Na, itt loptátok el másodszor is! Szóval, ha a jelenlegi rendszer "meglopás", akkor mi volt, amit ti műveltetek? Akkor - "lécci" - innentől hazudozzál tovább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.