Egy áprilisi nemzetközi kutatásból kiderült, hogy a parlagfű pollenje olyan anyagot hordoz, ami gátolja a szervezet természetes védekezését, így megkönnyíti a légúti vírusfertőzések, például a koronavírus terjedését is – ezt Dr. Endre László allergológus mondta az RTL híradónak.

A parlagfű miatt nőhet a koronavírusos esetek száma?

Fotó: Unsplash

Ez a tény nem csak az allergiásokra jelent veszélyt. A mostani koronavírusos eseteknek a növekedése nem csupán azzal függ össze a szakértő szerint, hogy az emberek kicsit felelőtlenebbek, hanem bizony a parlagfű megjelenése is szerepet játszik benne.

Az ország egy részén már most nagyon magas a parlagfű miatti pollenterhelés, ez az egészséges szervezetet is megviselheti. Az allergológus tanácsa, hogy a szabadban is érdemes jó minőségű maszkot viselni, amin nem jutnak át az apró növényi részecskék.

Dr. Falus Ferenc, volt országos tisztifőorvos az allergiásoknak pedig azt tanácsolja, hogy már most kezdjék el szedni a gyógyszerüket.

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesülethez folyamatosan érkeznek a bejelentések a fertőzött területekről.

Blikk

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
igen, meg a jójfizetett rémhírterjesztők miatt.
Justitia
A mai 43 fő új koronavírusos beteg ellenére - pollen enyhe a mai időjárás jelentés szerint. Hagyjuk a pollent.
Főleg azért, mert aki pollen allergiás, az szed ellene vmit.
Pálinkás Pál
Lassan már minden a "félelmetes járvány" terjedését segíti...lehetne fogadásokat kötni..mi lesz az új katalizátor??? agyhalott lett az emberiség...a covid a hatvanas évek óta ismert,köztünk volt...allergia is azóta "terjed" fénysebességgel,mióta sulykolják!!! 32 foknál hőségriadó,vörös jelzés...röhejes, ezek mindennaposak voltak a békebeli időkben, eszem megáll...nyáron 32 fokban riadót fújni...és a legszomorúbb az hogy van bőven réteg ,aki vevő erre!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.