Az eredetileg 1938-ban elkészült, majd a II. világháborúban megsemmisült Aranyvonat újraépített Szent Jobb-ereklyeszállító kocsiját mutatták be augusztus 20-án a Vasúttörténeti Parkban. Az ereklyeszállító kocsit a kormány megbízásából, a Magyar Nemzeti Múzeum irányításával a Dunakeszi Járműjavítóban építették újra 5 év alatt, az eredetivel megegyezően, de a mai vasúti közlekedésbiztonsági előírásoknak megfelelően. Az ereklyeszállító kocsiban a Szent Korona másolata látható, előtte hagyományőrző koronaőrök állnak. A díszvonat megépítéséhez régi fényképeket és levéltári forrásokat is felhasználtak. Az ereklyeszállító díszkocsi rekonstrukcióját a Budakeszi Kultúra Alapítvány kezdeményezte 2010-ben a Magyar Koronaőrök Egyesületével közösen. Eredetileg 70 millió forintot szántak rá, de később ezt az összeget jelentősen megemelték, így összesen legkevesebb 300 millió forintba került.

Forrás: dunakeszipost.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fidem
"Nosza immár ti gazdagok, sírjatok, jajgatván a ti nyomorúságaitok miatt, a melyek elkövetkeznek reátok.
Gazdagságotok megrothadt, és a ruháitokat moly ette meg;
Aranyotokat és ezüstötöket rozsda fogta meg, és azok rozsdája bizonyság ellenetek, és megemészti a ti testeteket, mint a tűz. Kincset gyűjtöttetek az utolsó napokban!
Ímé a ti mezőiteket learató munkások bére, a mit ti elfogtatok, kiált. És az aratók kiáltásai eljutottak a Seregek Urának füleihez.
Dőzsöltetek e földön és dobzódtatok; szívetek legeltettétek mint áldozás napján."
namihami
@Horizont: Ez az egész felhajtás engem a Koltai által forgatott ""barcikai szűzre"" emlékeztet. Csak annak a sztorija és hitelessége több volt ennél.
csak úgy....
@Horizont: orbán a fölcsuti ramszesz és nap isten,szerintem jár neki
namihami
@csak úgy...: Nanana...fékezd magad. A végén még elolvassa és azt hiszi, hogy akkor neki is jár egy piramis. És a Lölő, a papa kavicsából, meg is építi.
Nem kell kisérteni a sorsot!!!
csak úgy....
@namihami: nyugi-nyugi! egy piramishoz be köne vezetnie megint a kommunista szombatot !
namihami
@csak úgy...: És. Ennek a 134 igazmagyarnak ez nem gond. Reggel 9-,kor egy egyéni módosító, délben szavazás és este már ki is nyomta a Közlöny. Legfeljebb Katolikus Szombat lesz a hivatalos megnevezése. (a mi református vezérünk úgyis állandóan azokhoz dörgölődzik, mint hithű reformata és azokból van papíron több---ami voksot jelent)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.