A Jobbik a Kúriához fordul és szabad választást követel miután "a fideszes többségű Nemzeti Választási Bizottság (NVB) helyt adott a Fidesz fellebbezésének, így továbbra sem engedik az ellenzéki közös jelölt, Bíró László indulását az október 11-i időközi országgyűlési választáson" – közölte a párt elnöke hétfőn, a Facebookon.

A Jobbik a Kúriához fordul a borsodi ellenzéki jelölt ügyében
Fotó: Facebook/Jakab Péter

Jakab Péter úgy fogalmazott, "ha azt hiszik, hogy feladjuk, tévednek! Nem hátrálunk!".

Az NVB hétfői ülésén 6:5 arányban döntött arról, hogy

a tiszaújvárosi választási bizottság jogszabálysértően vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Jobbikot, mondván, a nyilvántartásba vételi kérelmet olyan törvényes képviselő nyújtotta be, akinek a képviseleti joga jelenleg nem hatályos.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú, a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd.

A kampány augusztus 22-én kezdődött, a jelölteket szeptember 4-én 16 óráig lehet bejelenteni.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
"Szerencsére", csak a független népnemzetiválasztásibizottság keres a kákán is csomót. Apropó, kinek kellett volna a bejegyzést megcsinálni, mennyi idő alatt? De legalább még nem mérgezik meg, nem sittelik le!
ómió
A jobbikos (ballikos?) efftársak is nagy dózisban szedik az értelmezésgátlót? A Pubi, bizony indulhat- bármit hazudtok is róla - csak nem jobbikos (ballikos?) "színekben"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.