Egy zsófiapusztai kúrián tartott parti miatt kormánytagok sora került karanténba. 

Közleményt adott ki a kormánypárt, mely szerint a Fidesz és a KDNP két országgyűlési képviselője is találkozott a hétvégén Hollik István kommunikációs igazgatóval, akinél koronavírus fertőzést mutatott ki a teszt.

Hende Csaba frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője házi karanténba került, mindkettejük tesztje negatív lett

-írja a 444.

Csütörtökön Gulyás Gergely miniszter, három államtitkár (Orbán Balázs, Kovács Zoltán és Dömötör Csaba), valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is otthoni karanténba került, miután részt vettek egy olyan bulin, amin a koronavírusos Hollik István is ott volt, és amit a kormányközeli Alapjogokért Központ szervezett a Balatonon. Azt egyelőre nem tudni, hogy Nacsa és Hende itt találkozott-e Hollik Istvánnal.

A 24.hu csütörtökön arról írt, hogy a rendezvényt a Veszprém megyei Úrkút melletti kúrián tartották, amit Schaller-Baross Ernő miniszterelnökségi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár rendezett a családi ingatlanon. A 24.hu értesülései szerint a kertipartinak száznál is több résztvevője volt. Ugyanakkor Hollik a lapnak azt mondta:

egy kisebb kerti parti volt, amelyen viszonylag kevesen vettek részt.

Egyébként a kommunikációs igazgató betegsége miatt kellett elhalasztani a tihanyi Tranzit nevű rendezvényt, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondott volna pénteken, mivel Hollik a szervezők között volt.

Szintén karanténba került Varga Judit igazságügyi miniszter, de ő azt írta, hétfőn került kapcsolatba egy koronavírus-fertőzött személlyel. Első tesztjének eredménye negatív lett.

Orbán Viktor nem volt ott a kerti partin

Mivel úgy tűnik, a szombati magánrendezvény kormányközeli buli volt, a HVG megkérdezte Orbán Viktor sajtósát, hogy a miniszterelnök is karanténba került-e, és ha igen, végeztek-e rajta tesztet.

A miniszterelnök nem érintett az ügyben

– írta Havasi Bertalan rövid válaszában a lapnap.

Forrás: 444, 24.hu

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Valaki utánajárhatna, hogy ringadozik-e az Adrián karantényacht.
csipetke
Azannyát! Jó nagy buli lehetett..A Twitteren valaki azt kérdezte,hogy vajon kinek az állán csattogott a zacsi?Majd kiderül...
justhpeter
Valaki utánajárhatna, hogy ringadozik-e az Adrián karantényacht.
nezelodo
A járványügyi kontakt kutatás kemény tényező. Lehet, hogy olyan kapcsolatokra is fény derül amit a fijjuk nem szeretnének! Legalább alább hagy a harc a másság ügyében, nem mintha mostanság az lenne az ország legnagyobb baja.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.