Végig azt hittem, hogy tudunk együtt dolgozni – ezt mondta az M5 Híradónak Vidnyánszky Attila azután, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetősége és a szenátus is lemond szeptember elsejei hatállyal a tisztségről.

Vidnyánszky üzent a Színművészeti Egyetem lemondott vezetőségének
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Nemzeti Színház főigazgatóját a közelmúltban nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemet szeptember 1-től fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. Vidnyánszky Attila azt mondta az M5 Híradónak, hogy amint megkapják a hivatalos dokumentumokat, a testület dönt az új vezetőség felállításáról.

"Én attól félek, hogy ezt a döntést ők már jóval korábban meghozták"

- mondta Vidnyánszky Attila. Úgy vélte hogy szerinte ehhez főként az intézmény szervezeti és működési szabályzatával (szmsz) kapcsolatos viták vezettek.

Az egyetem által összeállított szmsz az a változatlanságról szól, a bebetonozásáról annak, ami van. Mi egy olyan szmsz-t raktunk össze és jeleztük, hogy ez fog működni, e mentén fogunk létezni 1-jétől, amely biztosította volna azt és biztosítja, hogy elinduljanak azok a változások, amelyeket szükségesnek tartunk. Ilyen változások például egy új campus létrehozása, valamint az, hogy nemzetközivé váljon az oktatás a színművészeti egyetemen – tette hozzá Vidnyánszky Attila.

Az egyetem vezetői arról beszéltek hétfőn, hogy a párbeszédnélküliség miatt kényszerültek a lemondásra. Vidnyánszky Attila azonban emlékeztetett arra, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium augusztus 27-re összehívott egy találkozót, amelyen az egyetem részéről nem jelent meg egyetlen képviselő sem.

"Egy nagyon jó alkalom lett volna ahhoz, hogy találkozzunk, megbeszéljük, végiggondoljuk azt, hogy melyek a következő napok, hetek, hónapok teendői. Nem jöttek el. Sem az egyetem vezetése nem jelent meg, sem a diákönkormányzat vezetése"

- jelentette ki.

A Nemzeti Színház vezérigazgatója hozzátette: a következő napokban döntenek az új vezetőségről, hogy az egyetem a továbbiakban is biztonságosan tudjon működni.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Justitia
Már csak a Színművészeti hallgatóin van a sor, hogy otthagyják az egyetemet. És akkor vidnyászkinak nincs kiket igazgatni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Justitia: Persze annak ellenére, hogy úgyis az lesz amit Orbán akar a tiltakozás nem felesleges. A történelembe kerüljön bele úgy az intézmény, hogy nem adták fel tiltakozás nélkül.
Justitia
@human: "Tudod miért nem érdekli Orbánt a tüntetés, a tiltakozás?"
Válaszom: Mert csupán 250 ember tüntet.
Justitia
@human: 21:54 na ez a baj, hogy megelékszel azzal, hogy történelenbe bekerül. Anyám borogass az ilyen hozzáállással.
A hallgatóknak egyöntetűen ki kéne lépni a Színház- és Filmművészeti Egyetemről.És akkor nincs mit igazgasson vidnyászki.
Ha a tanárok kiléptek, ha lemondott a vezetés és a szenátus, ez a legkevesebb, amit a hallgatók tehetnek az ő tiszteletükre legalább.
Nessy
Őszintén szólva nem tudom mit várt Vidnyányszky, miután minden jogot elvett a vezetőktől és a szenátustól. Arra számított, hogy a rektor bársonypárnán nyújtja át az egyetem jelképes kulcsát? Hogy hűség esküt téve, kézcsókra járulnak elé? Hogy a diákok a vállukon cipelik be a lenyúlt hivatalába? Nincs egy hangyafülnyit elszállva magától a hapsi?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.