Végig azt hittem, hogy tudunk együtt dolgozni – ezt mondta az M5 Híradónak Vidnyánszky Attila azután, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetősége és a szenátus is lemond szeptember elsejei hatállyal a tisztségről.

Vidnyánszky üzent a Színművészeti Egyetem lemondott vezetőségének
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Nemzeti Színház főigazgatóját a közelmúltban nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemet szeptember 1-től fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. Vidnyánszky Attila azt mondta az M5 Híradónak, hogy amint megkapják a hivatalos dokumentumokat, a testület dönt az új vezetőség felállításáról.

"Én attól félek, hogy ezt a döntést ők már jóval korábban meghozták"

- mondta Vidnyánszky Attila. Úgy vélte hogy szerinte ehhez főként az intézmény szervezeti és működési szabályzatával (szmsz) kapcsolatos viták vezettek.

Az egyetem által összeállított szmsz az a változatlanságról szól, a bebetonozásáról annak, ami van. Mi egy olyan szmsz-t raktunk össze és jeleztük, hogy ez fog működni, e mentén fogunk létezni 1-jétől, amely biztosította volna azt és biztosítja, hogy elinduljanak azok a változások, amelyeket szükségesnek tartunk. Ilyen változások például egy új campus létrehozása, valamint az, hogy nemzetközivé váljon az oktatás a színművészeti egyetemen – tette hozzá Vidnyánszky Attila.

Az egyetem vezetői arról beszéltek hétfőn, hogy a párbeszédnélküliség miatt kényszerültek a lemondásra. Vidnyánszky Attila azonban emlékeztetett arra, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium augusztus 27-re összehívott egy találkozót, amelyen az egyetem részéről nem jelent meg egyetlen képviselő sem.

"Egy nagyon jó alkalom lett volna ahhoz, hogy találkozzunk, megbeszéljük, végiggondoljuk azt, hogy melyek a következő napok, hetek, hónapok teendői. Nem jöttek el. Sem az egyetem vezetése nem jelent meg, sem a diákönkormányzat vezetése"

- jelentette ki.

A Nemzeti Színház vezérigazgatója hozzátette: a következő napokban döntenek az új vezetőségről, hogy az egyetem a továbbiakban is biztonságosan tudjon működni.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Justitia
Már csak a Színművészeti hallgatóin van a sor, hogy otthagyják az egyetemet. És akkor vidnyászkinak nincs kiket igazgatni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csibi
"Az Innovációs és Technológiai Minisztérium augusztus 27-re összehívott egy találkozót, amelyen az egyetem részéről nem jelent meg egyetlen képviselő sem."
Nincs miről beszélni!
Rockxy
nagy divat az üzengetés.
meg a nyílt levél, de most azt szüneteltetik.
Justitia
Már csak a Színművészeti hallgatóin van a sor, hogy otthagyják az egyetemet. És akkor vidnyászkinak nincs kiket igazgatni.
joska141
Vidnyánszky Attila, mint új vezető, bármikor bemehetett volna a SZFE-re párbeszédet kezdeményezni, nem kellett volna várnia az ITM szervezésére. Egyébként azt nyilatkozta, hogy augusztus 20-án találkoznak, ki akadályozta meg. Általában az új, kinevezett vezető kötelessége az intézményt, gyárat, stb-t meglátogatni, oda elmenni, elsőnek. Az a világ már elmúlt, hogy az új királyok az alattvalók menjenek üdvözlő ajándékokkal.
namihami
""Pedig milyen jól együtt dolgozhattunk volna, ha ti szó nélkül megcsináltátok volna azt, amit a Viktor és én parancsolnánk nektek. De ne aggódjatok. Lesz majd helyettetek másik, van még Ukrajnában és Erdélyben pénz- és stalluméhes bőven. Még válogathatunk is.""
Nessy
Ahhoz képest, hogy minden jogosítványt elvont az Alapítvány a szenátustól, és a vezetőktől, csak biodíszletnek kellettek volna! Persze, jó pénzért erre is akadnak majd bólogató Jánosok!
Pálinkafőző Rézüst
csigaszemű ukrán komszomolt
ag...

csigaszemű ukrán komszomol tag,,,,, most itt tetvészkedik... húzzon haza a picsába...ahogy az összes román is...kiknek 99%-a szekus geci volt, belepofáznak itt mindenbe rohadt nagy pofával! Ki velük! (jobboldali)
justhpeter
Sajnálom, hogy nem láttam Vidnyánszkynak egyetlen rendezését sem, mert így nem tudom eldönteni, hogy ez a dumája egy velejéig romlott fideSS-csicska provokálása, vagy egy valóban tehetséges ember, ako olyanba fogott, amihez nem ért és megtévesztette az önkontrollja.
Pálinkafőző Rézüst
@justhpeter: nézd meg a Nemzet(h)i Színház látottságának utóbbi 10 évét! oszt jónapot...
verőce21
Az igazi nagyjaink: Déryné, Blaha Lujza, JászaiMari, Szörényi Éva, Szeleczky Zita, Muráti Lili és a többiek joggal foroghatnak a nyughelyükön…

Ma a művészvilágban a kommunista elkötelezettséget felváltotta az aberráció iránti elkötelezettség. Ez elfogadhatatlan. Ezek produkcióját nézze aki olyan hülye...

Ugyanezek pöffeszkednek az MTA- ban, a felső oktatásban..., stb. Belőlük is elég volt...!
Józsipapa
én is üzenek vidnyánszkinak : takarodj haza
ukrán migráns zsírdisznó !!!
el kárt okoztál már a magyar színházi életben;
Kaposváron is tönkretetted a direkt számodra
létrehozott szakot - tanszéket; a Nemzeti Színházban pedig a közönséget sikerült 56 % -ra redukálnod, amikor előtted teltházas előadások voltak; az államtól pedig milliárdokat kaptál közben úgy, hogy több
színháztól elvettek pézt !!!
TAKARODJ HAZA !!!
verőce21
Ezektől, a belpesti tenyészettől, uralt magyarországi színházakban és kultúrális életben, egyetlen, a magyar múltat pozitívan feldolgozó film, színdarab nem született az elmúlt harminc évben.

Egyetlen értékelhető, a jelent pozitív jövőképpel megajándékozó, a nemzetet nemzetként megmutató alkotás sem köthető hozzájuk. Ellenben minden deviancia, minden perverzió megkapta a maga kötelező kűrjét. Minden kisebbség megtudhatta tőlük, hogy el van nyomva, és minden magyar, hogy egy rohadt rasszista náci csupán, ha nem őket választja...
legott
Menny külföldre tanulni - szabadon.

Így is egy külföldi akar középiskolás fokon taní-
tani! téged - elnyomva és nem kiaknázva a benned rejlőt.

Menny innen a mennybe, mert minden kutya a mennybe megy!

magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/szuli.htm
legott
Egy alkoholista ukrán a magyar kultúra arca...
Anyám, ne sirass!
Clavigo
Takarodj haza ,,ukrán... !!! takarodj haza !!! " Sto gramm vodka" ,,uborkával..."...oszt megnyugszol,,ukrán. Dolgozhatnál is otthon,te görény..!!
Clavigo
@Pegero: Csak nem félsz a régen halott Heller Ágnestől ??
legott
Te is szerettél úszni, én is szeretek, de sosem úsztunk együtt - az élet tengerében.
Szomorú vagyok.
Már nincs vasárnap, de szomorú leszek jövő vasárnapig. Az biztos!

www.youtube.com/watch?v=p50EsuX_qiE
legott
Sőt, jövő vasárnaptól minden vasárnap szomorú leszek!
RonaGyuri
erről a szaros ukránról ugrik be. náluk a biztonságos szex azt jelenti, hogy előtte egy féltéglával fejbe b...-ák!!! =))
evacica
Orbán egyet nem akar tudomásul enni, hogy a kultúra szabad, bár mit is tesz!Ilyen Vidnyánszky féle alakokat lehet használni, hogy segítsen ezt tönkre tenni, de nem fog! A víz folyását sem lehet elnyomni! Orbán tönkre akarja tenni a tudományt, kultúrát és az egész országot! Csak azt nem tudom, hogy ezt meddig tűri ez a birka nép! Fájdalmas ezt látni!
Jozefina
Egy alkoholista ukrán bevándorló ámokfutása, orbáni segédlettel??!!
Gyütt Mönt
Vidnyánszky - elefánt a porcelánboltban.
nezelodo
Azt nem értem, hogy az importvezér ezeket a remek elképzeléseit miért nem valósította meg a szülőföldjén? Vagy ott is diktátumok mentén szeretett volna igazgatni? Itt nagyon kilóg a ló, nem csak a lába.
Béla333
Vidnyánszky ne üzengessen, max. a maffia tagoknak!
Becsületes ember meg sem hallja az ilyenek üzengetését!
Pálinkafőző Rézüst
A migráncsok elfoglaltak már mindent... vajon meddig tűr a bennszülött nép???
MargaretLC80
Hi mi а hеlуzet?
Volt tеgnaр а baгátоmmаl.
Szегеtnе szехet еlkötеlеzettség nélkül.
-
url.ie/1ize0
Pálinkafőző Rézüst
@Justitia: _timetegnap, 21:15-re: ez hülyeség... lásd fidelitas... sajnos...
Eladott Ország
Donyec-szénmedencében munkaerő hiány van. Javaslom, hogy Vidnyánszky oda kérjen felvételt, legalább kárpótolja a sok magyar "málenkij" ingyenmunkát, tragédiát/elhalálozást.
human
@Justitia: ". És akkor vidnyászkinak nincs kiket igazgatni. "
Szerinted nincs annyi fideszes nebuló ami alkalmatlan volt a felvételin az egyetemre? Majd most alkalmasak lesznek.
Béla333
Hazudik, mikor levegőt vesz - akkor is!
Most hallgattam meg az ATV-ben, Andersen órát vehetne tőle, úgy tud mesélni...
Hazug maffiatag!
human
@Justitia: Tudod miért nem érdekli Orbánt a tüntetés, a tiltakozás? Mert türelmes. Egy darabig nem lesz tanár. Egy darabig nem lesznek diákok. Ha évekig tart, akkor addig. Kicsit később éri el a célját.
Hasonlít az egész az index sztorira. Ott is egy csendes vezetőváltást akartak és onnan kívántak lefele hatni a tartalomra, a szakmai munkára. Úgy néz ki az emberek tanultak az Origo és a Népszabadság példájából. Tudják, hogy ahova a fidesz beteszi a lábát azt vagy a NER szolgálatába állítják vagy tönkreteszik. Így már nem marad más, mint felállni és még méltósággal távozni.
human
@Justitia: Persze annak ellenére, hogy úgyis az lesz amit Orbán akar a tiltakozás nem felesleges. A történelembe kerüljön bele úgy az intézmény, hogy nem adták fel tiltakozás nélkül.
Justitia
@human: "Tudod miért nem érdekli Orbánt a tüntetés, a tiltakozás?"
Válaszom: Mert csupán 250 ember tüntet.
Justitia
@human: 21:54 na ez a baj, hogy megelékszel azzal, hogy történelenbe bekerül. Anyám borogass az ilyen hozzáállással.
A hallgatóknak egyöntetűen ki kéne lépni a Színház- és Filmművészeti Egyetemről.És akkor nincs mit igazgasson vidnyászki.
Ha a tanárok kiléptek, ha lemondott a vezetés és a szenátus, ez a legkevesebb, amit a hallgatók tehetnek az ő tiszteletükre legalább.
Nessy
Őszintén szólva nem tudom mit várt Vidnyányszky, miután minden jogot elvett a vezetőktől és a szenátustól. Arra számított, hogy a rektor bársonypárnán nyújtja át az egyetem jelképes kulcsát? Hogy hűség esküt téve, kézcsókra járulnak elé? Hogy a diákok a vállukon cipelik be a lenyúlt hivatalába? Nincs egy hangyafülnyit elszállva magától a hapsi?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.