Már mától nem ő vezeti a 168 Óra szerkesztőségét.

Szerdán elbocsátották Rózsa Pétert, a 168 Óra hetilap tavaly szeptemberben kinevezett főszerkesztőjét

- írta meg a Media1. A lap úgy tudja, Milkovics Pál, a 168 Órát tulajdonló Telegráf Kft. anyavállalata, a Brit Media vezérigazgatója és résztulajdonosa szerdán írásban közölte Rózsa Péterrel az elbocsátást. A főszerkesztőt azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól.

Az elbocsátás tényét Milkovics is megerősítette a lapnak, a lépést pedig azzal indokolta, hogy az újság most megjelenő lapszámát Rózsa úgy engedte nyomdába, hogy az újságban Orbán Viktor miniszterelnökről és családjáról egy korábbi, adventi fotó is megtalálható.

Milkovics elfogadhatatlannak, morálisan aggályosnak tartja a kép közlését: a fotón ugyanis a kormányfő fiatalkorú gyermeke is látható, emellett a vezérigazgató véleménye szerint „a képet a kormányfő családjához nem kapcsolódó szöveghez használták fel illusztrációnak”. Milkovics úgy véli, „a gyerekeket, függetlenül szüleik közéleti szerepvállalásától, védeni kell, nem pedig politikai tartalmú üzenetekhez felhasználni és gyűlölködés céltáblájává tenni.”

A Media1-nek azt mondta, felkészült arra, hogy azzal fogják támadni, hogy „személyében megérkezett a NER a laphoz”, de szerinte ezek alaptalan támadások lesznek, mert a főszerkesztő egyszerűen túllépte a jó ízlés határát, amikor egy oda nem illő képpel engedte a lapot nyomdába.

Számomra ez egy morális döntés volt, nem mérlegeltem és nem is tartottam fontosnak a PR-következményeket. Bármelyik másik politikus családja esetében is így jártam volna el

– mondta Milkovics, majd egyúttal közölte, hogy megpróbálta visszahívni az újságot, de ez nem volt már megvalósítható technikai okok miatt.

Az adventi fotó egyébként eredetileg Orbán Viktor weboldalán, a miniszterelnok.hu-n jelent meg korábban, egy ünnepi fotósorozat részeként – a szerkesztőség innen emelte be a lapba.

Milkovics Pál közölte: Rózsa Péter helyett megbízott főszerkesztőként Makai József, a Pesti Hírlap főszerkesztő-helyettese felel ezután a 168 Óra hetilapért. Makai József korábban dolgozott a Magyar Narancs, az Origo és a Magyar Hírlap szerkesztőségében, illetve a Magyar Rádióban is, és megfordult a vs.hu-nál is.

Forrás: Media1

Címlapkép: Hír TV /Egyenesen/Videó 

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@Shikari: aszondod, hogy Orbán nemcsak roma, hanem zsidó is? Tanácstalan vagyok, de benned megbízom. Te azt is megmondod, hogy ki magyar és ki nem az. Minidg felnézek az tévedhetetlenekre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
gyűlölködésben Rózsa nem szorult tanácsra...
...hát ezt most benézte...
Csizmás Kond
@fideszes gyökér:
личное дело не документ
Csizmás Kond
@fideszes gyökér: ...elmondtam rizoma, hogy nem vagyunk rokonok...azokkal társalogj ebben a hangnemben ...ők értékelni fogják.
...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.