Már mától nem ő vezeti a 168 Óra szerkesztőségét.

Szerdán elbocsátották Rózsa Pétert, a 168 Óra hetilap tavaly szeptemberben kinevezett főszerkesztőjét

- írta meg a Media1. A lap úgy tudja, Milkovics Pál, a 168 Órát tulajdonló Telegráf Kft. anyavállalata, a Brit Media vezérigazgatója és résztulajdonosa szerdán írásban közölte Rózsa Péterrel az elbocsátást. A főszerkesztőt azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól.

Az elbocsátás tényét Milkovics is megerősítette a lapnak, a lépést pedig azzal indokolta, hogy az újság most megjelenő lapszámát Rózsa úgy engedte nyomdába, hogy az újságban Orbán Viktor miniszterelnökről és családjáról egy korábbi, adventi fotó is megtalálható.

Milkovics elfogadhatatlannak, morálisan aggályosnak tartja a kép közlését: a fotón ugyanis a kormányfő fiatalkorú gyermeke is látható, emellett a vezérigazgató véleménye szerint „a képet a kormányfő családjához nem kapcsolódó szöveghez használták fel illusztrációnak”. Milkovics úgy véli, „a gyerekeket, függetlenül szüleik közéleti szerepvállalásától, védeni kell, nem pedig politikai tartalmú üzenetekhez felhasználni és gyűlölködés céltáblájává tenni.”

A Media1-nek azt mondta, felkészült arra, hogy azzal fogják támadni, hogy „személyében megérkezett a NER a laphoz”, de szerinte ezek alaptalan támadások lesznek, mert a főszerkesztő egyszerűen túllépte a jó ízlés határát, amikor egy oda nem illő képpel engedte a lapot nyomdába.

Számomra ez egy morális döntés volt, nem mérlegeltem és nem is tartottam fontosnak a PR-következményeket. Bármelyik másik politikus családja esetében is így jártam volna el

– mondta Milkovics, majd egyúttal közölte, hogy megpróbálta visszahívni az újságot, de ez nem volt már megvalósítható technikai okok miatt.

Az adventi fotó egyébként eredetileg Orbán Viktor weboldalán, a miniszterelnok.hu-n jelent meg korábban, egy ünnepi fotósorozat részeként – a szerkesztőség innen emelte be a lapba.

Milkovics Pál közölte: Rózsa Péter helyett megbízott főszerkesztőként Makai József, a Pesti Hírlap főszerkesztő-helyettese felel ezután a 168 Óra hetilapért. Makai József korábban dolgozott a Magyar Narancs, az Origo és a Magyar Hírlap szerkesztőségében, illetve a Magyar Rádióban is, és megfordult a vs.hu-nál is.

Forrás: Media1

Címlapkép: Hír TV /Egyenesen/Videó 

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@Shikari: aszondod, hogy Orbán nemcsak roma, hanem zsidó is? Tanácstalan vagyok, de benned megbízom. Te azt is megmondod, hogy ki magyar és ki nem az. Minidg felnézek az tévedhetetlenekre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
A kabaré kategóriájába tartozik már az orgánumok megfelelési kényszere, a bizonyos mértékű cenzúrájukkal, azzal szemben, hogy
.
--- A Story 2009-es konzervsztorikkal adta el Orbán Viktort és a feleségét
.
444.hu/2015/04/23/a-story-2009-es-konzervsztorikkal-adta-el-orban-viktort-es-a-feleseget
-----------------------------------------------------
.
Amikor be lehetett tekinteni, a hálószobájukon kívül abba is, hogy a vőlegény el pioros pacsizta az összes pénzüket Párizsban, vagy hol, ami nem érdekli az nincs is, nem tudja hol van a porszívó, nem akarja látni hajcsavarókkal a mennyasszonyát, és egyéb tulajdonságaikat, amely eltér a normálistól.
.
A mondás szerint "Nem elég szűznek látszani, annak is kell lenni""", amelyet őfélesége már elvesztett a székházmutyinál, átvitt értelemben, megnőtt étvággyal és derékBŐSÉGGEL!
Józsipapa
magyarán mondva, a propaganda iskolában
szívta magába a tudást...
magyar rádió, origó, magyar hírlap...
akkor csak jó káder lehet !!!
namihami
""Visszautasíthatatlan leszólás???"" Jobb a Vezérnek parírozni, mint hagyni az igazságot megírni?
Mennyivel jobb az észak-koreai újságoknak és újságíróknak, ott ilyesmi még csak meg se fordulhatna a fejükben. És még ott, ahol az internetet is le lehet kapcsolni.
De azért mi is szépen haladunk.
Gyütt Mönt
@Shikari: aszondod, hogy Orbán nemcsak roma, hanem zsidó is? Tanácstalan vagyok, de benned megbízom. Te azt is megmondod, hogy ki magyar és ki nem az. Minidg felnézek az tévedhetetlenekre.
Clavigo
@Gyütt Mönt: Ez a hülye (@Shikari: ) fogalomzavarban szenved.. Csak nyalni- szopni tud magyarul,,,,,,,beszélni már nem.
Clavigo
@Shikari: Te székely bozgor gyökér.. ! Te érted is azt ami körülötted zajlik,,,,,vagy csak a gyomrodat szellőzteted,,a pofádon keresztül,,,,,,azután ,,hogy hozzánk emmigráltál Romániából..? A medvédet meg anyádra hagytad,,táncoltatni,, ha majd ráér strchelés közben ?
Clavigo
@Clavigo: jav. strichelés... Kabd be Shikari...:)
Csizmás Kond
...mindenki rakja ki a családi fotóit de ne másét...és akkor nem rúgják ki.
ómió
Na! Csak nem "Fidesz puccs" van már ott is? Vagy elég csak azt hazudni?
simmering73
A jó ízlés határait ti lépitek túl a q... ...tok. Miért nem takarták le a szemüket.
kulabombaafityiszre
Tehát egy nyilvános,a dagadtat reklámozó oldalon volt a fotó,amire most a fidesznyik milkovics hivatkozik.
Ez a fénykép akkor "komoly" indok volt szopóroller milkovicsnak.
A 168 óra kihúzva az olvasandók közül.
Lepényleső
...s a gólya hozza a kisbabát,a kávé adására pedig felkérik a fekete bikát?
jesz
gyűlölködésben Rózsa nem szorult tanácsra...
...hát ezt most benézte...
Csizmás Kond
@fideszes gyökér:
личное дело не документ
Csizmás Kond
@fideszes gyökér: ...elmondtam rizoma, hogy nem vagyunk rokonok...azokkal társalogj ebben a hangnemben ...ők értékelni fogják.
...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.