Arra jutottak, hogy az egyedi azonosítójel eltakarása a motorcsónakoknál nem annyira problémás, mint az autóknál.

A Népszava cikke szerint már nem nyomoz a rendőrség annak a motorcsónakosnak az ügyében, aki több társával még tavaly szeptemberben, az őszi önkormányzati választás előtt zavarta meg Karácsony Gergely akkor még főpolgármester-jelölt egy rendezvényét. 

Nem nyomoznak már a Karácsony Gergely tavalyi rendezvényét megzavaró motorcsónakos ügyében

Fotó, címlapkép: Facebook/Karácsony Gergely

A motorcsónak egyedi azonosító jelzései le voltak takarva, a motorcsónakban ülők pedig csuklyával és napszemüveggel igyekeztek takarni magukat, miközben egy cirkuszi indulót bömböltettek a hangszórókon keresztül.

A Népszava érdeklődésére a BRFK azt árulta el, hogy nemcsak hogy bűncselekmény, de szabálysértés sem történt az ügyben.

A cikkben az olvasható, hogy a

"BRFK szerint ugyanis a kishajókra nem is vonatkoznak olyan szigorú szabályok, mint például az autósokra, akiknél a rendszám buherálása egyenesen bűncselekmény. Megnéztük a jogszabályokat, és azt találtuk, a rendőrség érvelése sántít, ráadásul más esetekben igencsak szigorúan lépnek fel a hajósokkal szemben."

A lap szerint több ponton is támadható a BRFK nekik küldött válasza (mondván a kishajókra lazább szabályok vonatkoznak), mert hogy itt egyedi azonosítójelet takartak le, amit minden járművön jól láthatóan kell elhelyezni, és azt nem szabad letakarni. Ez pedig minden járműre vonatkozik, még a kisebb motorcsónakokra is. Anno emiatt is indított eljárást a rendőrség.

A Népszava azt is kiderítette, hogy a motorcsónak tulajdonosa, Á. Zoltán a csepeli fideszes vezetésű kerület egyik cégének,

"a Csepeli Városgazda Zrt.-nek az alkalmazásában áll, és az egyik népszerű Duna-parti vendéglátói egységnek a csoportvezetője. Á. Zoltán egyben annak a Csepeli Utánpótlás SE-nek a munkatársa, amely évente komoly támogatást kap a kerülettől. A férfi nyilvánosan elérhető Facebook-bejegyzéseiben rendre méltatja a kerületi polgármestert, illetve osztja a Fidesz, illetve a miniszterelnök üzeneteit is."

A férfit keresték telefonon, de ő csak annyit válaszolt, hogy nincs lelene eljárás és lecsapta a telefont.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A dudálást egy milliósra taksálta a rendőrség. Ezek után nekem ne beszéljen itt senki sem a jogállamisáágról. A barátomat a Tiszán azért büntették meg, mert máár megkopott volt a motorcsónak azonosítója.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: Kereteztesd már be magadnak az Athina "műveket" és ne nekem küldözgesd!
ómió
@Eladott Ország:Még mindig az "Athina Szonátánál" tartasz? Efftársilag hozzánőttél?
ómió
@Eladott Ország: Még mindig az "Athina Szonáta"? Végtelenítetted? Csak nem ez lett a Lenin Díj új sine qua non-ja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.