Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója úgy látja, hogy a vasárnapi birminghami késeléses támadássorozatnál "nem jól vizsgázott" a rendőrség.

Migránsoztak egy jót a magyar köztévében a birminghami késelés kapcsán
Fotó: West Midlands Police

A szakértő az M1 hétfő esti műsorában kiemelte: az elkövető ámokfutása 90 percig tartott. Véleménye szerint belső vizsgálatot kell majd lefolytatni, hogy miért reagált ilyen lassan a birminghami rendőrség.

Horváth József közölte: a nyilvánosságra hozott felvételekből

nyilvánvaló, hogy afrikai, bevándorló hátterű fiatal az elkövető.

Nagy-Britannia az elmúlt években multikulturális világgá alakult, és – mint mondta – az együttélésből, a kultúrák közötti eltérésből olyan kockázatok, problémák fakadnak, amelyek kezelése nagy kihívás elé állítja az országot.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy bár még tart az elkövető kapcsolatainak feltérképezése,

a brit média és a rendőri szervek nem kezelik terrortámadásként az esetet. Ebből a szakértő szerint az érezhető, hogy a politika "rátenyerel" az esetre.

Horváth József beszélt arról is, hogy a kínai negyed és egy homoszexuális bár környékén történt a támadás, ennek alapján – tette hozzá – elképelhető, hogy az erőszakot kisebbségek iránti ellenérzés motiválta.

A közép-angliai Birmingham belvárosában vasárnap késeléses támadássorozat történt, melyben egy 23 éves férfi meghalt, egy 19 éves férfi és egy 32 éves nő életveszélyesen megsérült, öten könnyebb sérüléseket szenvedtek. A 27 éves elkövetőt hétfőn vették őrizetbe.

Vasárnap a rendőrség és Dominic Raab brit külügyminiszter is azt közölte: nincsenek arra utaló jelek, hogy a támadásnak köze lenne a terrorizmushoz.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Királyi közkanális ma reggel 7-kor 15 percben. 1perc koronavírus, 9 perc migránsozás és sorosozás, 5 perc nemzethy sport. Olyan ez az illiberális hordának, mint az ópium.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Te joska! Ne szólj már bele a britek dolgába!!! Semmi közöd hozzá!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
kokopelli
@Peller Anikó: nem érdemes velük vitázni!Amennyiben pl. N.o-ban egy török srác előkapja a kést,az migráns!
Igaz,hogy valamikor évtizedek előtt a nagyapja babakocsiban tolta be az országba az édesapját,de "ő" egy migri"!
Ilyen volt pl.a focista Mezut Özil is!Napról napra hallok hasonló dolgokat az olyan haveroktól,akik immunisak az
idegen nyelvekre! (;-))
Pálinkás Pál
@Qqberci: Nos beszéljünk róla...az egyetlen eset...kb tized annyi áldozattal sem,mint akiket ezek az afrikai selejtek lemészároltak azóta Európában!!!...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Úgy van. És ráadásul ez a szerencsétlen elfajzott állat, breivik a norvég, tkp azért ölte le a sajátjait, gyerekeket, lányokat, hogy felhívja a figyelmet a migrácsveszélyre. Mondjuk nem kifejezetten jól sikerült és lehet nem is igaz de remélem meglógott már. Akarommondani fel, de biztos nem.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Végeredményben Breivik egy kirívó eset...ami erősíti a szabályt!!!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.