Kedden délután Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője is megjelent a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületénél, amit a hétfő éjjeli tüntetés után szimbolikusan elfoglaltak a hallgatók. A bejáratnál átadott nekik egy üveg bort és két cipót, majd váltott néhány szót a helyszínen levő Urfi Péter kollégánkkal. Azt mondta, „a szabadság nem egy alternatívája az emberi létezésnek, hanem kötelező a szabadságunkért küzdeni, és aki nem küzd érte, az elveszett”. Iványi szerint ahogy küzdeni kell a koronavírus ellen, úgy kell küzdeni a szabadságért is, hiszen „a szabadság ellen ható összes gonosz erő rombolni fog, ha nem állják útját”. „Áldozatot kell hozni, a szőlőszemből sem lesz bor, ha nem tapossák meg. Tudomásul kell venni, hogy ez vele jár.” Éppen a napokban derült ki, hogy a kormány az új tanévtől felére csökkenti, majd teljesen megvonja a MET iskoláinak eddigi többlettámogatását, így veszélybe került az intézmények működése.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Gyütt Mönt
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Ez a végtelenül tisztességes lelkész is csak addig volt haver, míg számolatlanul kapta a lét. Ahogy a forrás apad, az ellenszenve nő.
Mondja valaki, hogy nem haszonelvű barátság volt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
@Gyütt Mönt: Jah, amint megvonják a támogatást.
Eriksson
Ez a végtelenül tisztességes lelkész is csak addig volt haver, míg számolatlanul kapta a lét. Ahogy a forrás apad, az ellenszenve nő.
Mondja valaki, hogy nem haszonelvű barátság volt.
Gyütt Mönt
@Eriksson: Tévedés. Nem ő változott meg, hanem a Kedves Vezető. Akkor lett Iványi kegyvesztett, amikor nem csicskult be.
csak úgy....
@Shikari: és még te pofázol gyülöletröl...,bezzeg a munkásör bencsik az tud nyalni,talán jobban mint te!
csak úgy....
@Eriksson: azt te honnan szeded,hogy számolatlanúl kapta a "lét"?
láttad,tudod,van rá bizonyítékod?
te egy erkölcsi senkiházi?
Málna
@Eriksson: És nagyon visszatetsző, ahogy áskálódik Orbán ellen.
legott
Orbán szerint mindenki megváltozott, csak ő nem.
Mindenki rossz lett csak ő - és az őt éltetők - nem.

Orbán hazudik mindig mindenről. Betegesen. Orbán egy patológiai hazudozó!

Ha csak ezt a kettőt összetesszük, már kilóg a lóláb! (de sajnos Orbán bűnei mostanra már megszámlálhatatlanok - amit elkövet az ország, Európa, a világ ellen)

Ez csak szerintem elgondolkodtató?
Eriksson
@Málna: Azt hiszi ha ráijeszt, akkor több pénzt kap.

„Áldozatot kell hozni, a szőlőszemből sem lesz bor, ha nem tapossák meg. Tudomásul kell venni, hogy ez vele jár.”
Vajon itt kire, mire gondolt?
Málna
@Eriksson: Nem tudom, de félelmetes egy lelkész szájából, amiket mostanában mond. Nem másokért aggódik ez az ember, hanem a saját kis bizniszéért.
Eriksson
@legott: Mindig minden változik. A politikai széljárás is, világszinten. Ehhez alkalmazkodnia kell Orbánnak is, ha tetszik, ha nem.
Eriksson
@Málna: Ebben egyetértünk. Minden gondolatában ott van a kanál víz.
csak úgy....
@Málna: Jézus kikergette a templomból a kufárokat ,persze te meg az @Eriksson: más,nem katolikus tápszeren nevelkedett!
mikor orbán eldöntötte,hogy iványi vagy a pápa antikrisztus ...,persze nektek orbán a kedvenc humoristátok!:)
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Gyütt Mönt
@Peller Anikó: Iványiék oktatási intézményeket tartanak fenn, hajléktalan szállót üzemeltetnek, csupa olyan dolgot, ami az állam feladata lenne. Ezzel szemben Iványiéktól megvonták az egyházi státuszt. Iványi az Európai Bíróságon pert nyert a magyar állammal szemben. A döntés értelmében a magyar államnak egyházi státuszt kell adnia Iványi egyházának, továbbá kártérítést is kell fizetnie. Kormányunk a bíróság egyik határozatát sem teljesítette.
Csizmás Kond
„a szabadság nem egy alternatívája az emberi létezésnek, hanem kötelező a szabadságunkért küzdeni, és aki nem küzd érte, az elveszett”
Ez így nem igaz. Minden ember szabadnak születik, csak van aki eladja azt...azután pedig harcolhat ameddig akar mert ha nem lép ki a szolgasorsból soha nem lesz szabad.
Ebben az esetben sem a szabadságért harcolnak hanem csak a megszokott láncért...
Málna
@Gyütt Mönt: "Iványiék oktatási intézményeket tartanak fenn, hajléktalan szállót üzemeltetnek, csupa olyan dolgot, ami az állam feladata lenne." . igen, állami pénzből. Ezért sír most. Az állam felajánlotta, hogy átveszi az intézményeket, de ő nem adja az aranytojást tojó tyúkot.
csak úgy....
@Málna: az "államot" és a kdmp. t jobben foglalkoztatja a vadászati világkiállítás mint a sok szerencsétlen kölök és szülö sorsa! bele is lehet szarni a mai magyar államba! tüzd ki a babaváró zászlót és attól minden jobbra fordul!
csak úgy....
@Csizmás Kond: oltasd be magad még a szabadság harcod elött...
csak úgy....
nem is értem,hogy a fidesz seggibe,hogy fér el ennyi nyelv...,perszee a külhoni csizmás is ott toporzékol a lyuk elött,hogy nyalni kék...
Málna
@csak úgy...: KDNP.
Szerintem sem szerencsés, hogy még mindig senki nem foglalkozik azzal, hogy a sok szerencsétlen szülő ne csináljon sok kis szerencsétlen kölköt. Még pár évtized, és lesz emiatt kapkodás...
csak úgy....
@Málna: akkor mi a pétschának tüzik ki a sok babbaváró zászlót ha ha még ahoz is pöcsök,hogy a cigányoknak és a többi szerencsétlennek valami munkalehetöséget kreáljanak! a 60-70-80 as években a "cigók" 70 százaléka melózott és fele ennyi volt az állami gondozott!
a szeretett fideszed urizál és rázza a rngyot mint azt az ujgazdagék szokták.
még a hibbant kádár is megbirkózott a "cigó" szaporulattal,mert ...ég a nyelvem de ki köll mondanom,hogy iskolába járatta öket és taníttatta, te a 70 évekböl es nem cigány és ezért éled át a jelent és a múltat? gyakorlatilag én is leszarom a cigányokat és annak te fogod élvezni otthon a levét,mert ha nem vesszük öket emberszámba...,persze neked ez kurvára magas!
Málna
@csak úgy...: A babaváró projekt és egyéb családtámogatási rendszer nem a semmirekellőknek lett kitalálva, hanem a tanult, dolgozó, normálisan élő rétegnek. Senkinek nem érdeke, hogy a munkanélküli cigány szaporodjon.
30 éve volt a rendszerváltás, azóta senki nem taníttat senkit, munkahelyet is mindenki magának keres, mindenki a saját boldogulásáért felel. Hozzászokhattál volna már. Meg a romák is, náluk 30 év alatt felnőtt két generáció.
csak úgy....
@Málna: a fideszes babaváró programba bele lehet szarni, és nem csak azért mert nem a szegényeknek találták ki ! hány magyar zülött le az utóbbi 10.11évben,akik mindenüket elveszítették mert a rendszerváltás óta szarházi kisz titkárok kormányoznak és ez a jelenlegi a sportos,focialista,aki alatt a szék nyikorog és rmlik a forint,mirü beszész te málna? te normális?
Málna
@csak úgy...: Nem tudom, kik züllöttek le. Te például igen? Vagy a gyerekeid, unokáid? Beszéljünk már konkrét példákról, hogy értsem, miért a kormány tehet arról, ha valakinek nem sikerül az élete.
csak úgy....
@Málna: én a humoristád beszéde után 89 ben végleg leléptem magyarországról mert eleg lett a megszállott bandából! csak ácsoljátok a koporsótokat lelkesen,mir kész lez orbánék a bahamákon vettek egy szigetet és szarnak a magyarságukra meg mindenbe,nekik csak a pénz az istenük!
Málna
@csak úgy...: Oké, de tudsz példát mondani a lezüllésre? Ismersz olyat, aki Orbánék miatt mindenét elveszítette?
legott
Ateisták döntenek arról, hogy ki érdemli meg az egyházi státuszt.
Nonszensz!

Ha csak az adatokat nézzük a megfelelés tükrében, Iványi egyháza simán megérdemli.
De mivel nyilvánvalóvá vált számukra Orbán gonoszsága és nem nyalják Orbán seggét, ezért mégsem kapják meg.
Ez a rendszer a zsarolásra lett kitalálva.

O1iG (Orbán Egy istentelen G*ci)
legott
Orbán két gyerekét is megkeresztelte Iványi.
Orbán változott meg azóta, és nem mások, nem Iványi.
Kilóg a lóláb!
O1iG
Eriksson
@Horizont: Nem értem, hogy miért vergődsz ezeken a dolgokon.
Hogy Iványi és L. Ritók Nóra ki helyett dolgozik, nem releváns, mert megkapják a fizetésüket, Feltételezem, nem ingyen dolgoznak, mert mindenkinek élnie kell valamiből. Tehát alkalmazottak, áttételesen az állam alkalmazottai, mivel Iványi intézményei állami pénzen működnek. Másképpen nem is tudnának.
Pénzelvonásról sopánkodik, holott az nem érinti a költségvetésben nekik megszavazott eredeti összeget, csak az ilyen-olyan jogcímen kapott többletjuttatásokat.
Én legalábbis így tudom.
A többi megállapításod pedig annyi kézen-közön átment már, hogy szinte szájhagyománynak mondható.
csak úgy....
@Málna: neked nem elég a sok kilakoltatott fasz,akiket most név szerint köne megneveznem? nem vagyok gonosz de te ezt csak akkor érted meg ha egyszer téged is kibaßarintanak az utcára...,na attu kezdve gyün a lecsúszás..
még mindíg magas az értelmednek?
csak úgy....
@Eriksson: az elméd lenne olyan éles és megfontolt mint az a nyalószerszám a szádban...
Málna
@csak úgy...: De arról miért más tehet, ha valaki nem fizeti a rezsit, a lakbért, a törlesztőt, stb...? Az rendben, hogy több megfizethető önkormányzati lakás kellene, de sokan még azt a keveset sem hajlandóak fizetni.
nezelodo
Ravasz ez az egyházi ember, lehet, hogy a Vityától a keresztelőkre kapott Szárhegydűlő termését vitte a színészpalántáknak, hogy csak kóstolják, még a tokajit is hogy eltudta ba...i!
Eriksson
@Horizont: Nem rosszindulatúan írtam. Tiszteletben tartom a véleményed, és én is elmondtam a magamét.
Arra kérnélek, hogy mondj valamit az enyémmel kapcsolatban.
csak úgy....
@Horizont: ezzel a pöccsel te sosem leszel 1 hullámhosszon!...,nös ,már a neje sem veszi komolyan,mert akkor nem itt koptatná a nagy seggit,inkább a mamának segítene a háztájiba !
csak úgy....
@Málna: egy dübörgö országban ? kik dübörögnekk és mitöl? egy ledlámpás vö ás a válófélben levö lölö? ugye findod sincs,hogy ezek a parasztok az utóbbi 10 évben mit tettek zsebre? szerinted mert okosak voltak,szerintem mert tolvaj banda!
néha köne az eszedet használni és gondolkodni,hogy ...persze neked ez már nagy föladat lenne! shikaris az elméd...
csak úgy....
@Horizont: rúgd már végre seggbe ezt a vén unatkozó és pofátlan tanyasit!
ezeknél az udvarban a puli az ész és a kokas ki reggel ébreszti a szolga népet!
Eriksson
@Horizont: Iványi harácsol? hol írtam én olyat?
Meg egyáltalán: Azt hiszem, nem egy rugóra jár az agyunk. Képtelen vagy úgy értelmezni a mondanivalóm, ahogyan azokat leírtam. Sajnálom.
Málna
@csak úgy...: Most Orbánékról beszélünk vagy a kilakoltatott emberekről?
Szét vagy esve, össze-vissza vagdalkozol. Nehéz veled értelmesen beszélgetni,
csak úgy....
@Málna: az öreganyád az,aki utoljára ! a te bugyuta értelmed szerint egy miniszterelnök azért van,hogy gazdagodjon a slepp és a rokonság és stadionokat ,templomokat építgessen a nyomorultak adójából és az eu. pénzekböl!?
orbán a 10 éve alatt nem vot felelöségre senkit de egy csomó tehetetlen és szegény embert kilakoltatott! neked ö a kedvenc humoristád,sokan könnyesre röhögték töle magukat..
orbán egy hamiskártyás,elöbb -utóbb te is szorulsz..
Málna
@csak úgy...: Elkezdtünk beszélni a szegényekről, a kilakoltatottakról, aztán amikor konkrét példát kértem, akkor minden átmenet nélkül áttértél Orbánék gazdagodására. Most nem az a téma. Hozzál már egy konkrét példát, ha már olyan sok van, és beszéljük ki azt. Engem is érdekel, hogy mennyiben a kormány, és mennyiben a kilakoltatott hibája, hogy ilyen helyzetbe került.
csak úgy....
@Málna: tehetek én róla,hogy te még mindíg nem érted,hogy orbán a magyarok istene és körülötte forog minden!? neked humorista ,nekem egy tanyasi arschloch.
Málna
@csak úgy...: Te körülötte forogsz, azt látom. Nem tudsz leszakadni róla.
Akkor úgy veszem, hogy nem tudsz példát hozni kilakoltalásról. Ejtsük a témát.
csak úgy....
@Málna: baszod ,te egy ritka buta portéka! miért van az,hogy a fideszfüggök egytöl-eggyig gondolkodásra képtelen gyogyós banda!?
más! a gyerekeidböl hányan szöktek el elöled külfödre?
Málna
@csak úgy...: Késő van, menj pihenni, mert ezt már rossz nézni.
legott
Mindent tudok Istenről, de rosszul abszolváltam - egyéb okok miatt

Egy állat vagyok, de Isten így szeret engem - ezt nem most fogom megmagyarázni.

Tudod, ha szereted Istent, bármit megtehetsz - egy bizonyos határon belül ("mindent megtehetsz, de nem minden használ").
Ha nem szereted Istent, nos, akkor mész a pokolba - te istentelen geci !!!
karma1
@Málna: B+ ne legyel mar ennyire hulye es loszemuveges: pont olyan kotekedo vagy, mint a vizsgabiztos a viccben, amikor a nem protekcios diakot felelteti a II. VH-bol, es amikor a diak megmondja pontosan, hogy hany ember vesztette eletet , akkor a vizsgabiztos rakerdez: "Nev szerint?" Pont ilyen kotekedo hulye vagy - de tudod mit? Menj Molnar F. Arpad, "Eli" oldalara, es ott NEV SZERINT megtalalod a kilakoltatottak nevsorat, meg me'g azt az adatot is, hogy neha par ezer forintos villanyszamla hatralekert dobtak ki leszazalekolt embereket az otthonukbol, rendori segedlettel! Ne csinalj magadbol nagyobb hulyet, mint amekkora valojaban vagy!
karma1
@csak úgy...: Hahaha, erzekeny pontjara tapizhattal - szerintem mar regota tok egyedul el, mar az anyja se simogatja, nem hogy a kulfoldre mnenekult gyerekei,...:) Tutira beletenyereltel a lecsoba! Gratula! ...:o)))))
karma1
Szep gesztus volt Ivanyitol - az O hitvallasa: me'g a semmibol is ADNI! Van baratom, aki szemelyesen segiti Ot mar evek ota... Csodalatos egy ember - nem O valtozott, hanem orban forog ugy, mint egy ventillator...:(
Csizmás Kond
@Horizont: Mindenki maga helyett dolgozik. Az, hogy olyan munkát végez amit esetleg más kéne megcsináljon (habár ez sem így van) akkor is maga helyett dolgozik mert a munkája őt dicséri és ő kapja az utána járó akár legcsekélyebb elismerést is. Az alapítványok is azért lettek kitalálva, hogy a létrehozónak lehetőséget adjon a saját hajlama, kedve vagy vágya kifejezéséhez. Ilyen marhaságokkal enni egymást pedig mélységes butaság.
Csizmás Kond
@Horizont: De el lehet sőt kell is viszont attól még nem lesz senki szent. Alapjában véve mindenki az adott lehetőségek kihasználásától lesz úgynevezett jó vagy rossz, vagyis hogy azokat miként próbálja kiaknázni.
Mára eljutottunk oda hogy az állam nem gyakorolhat semmilyen profitorientált műveletet, viszont sok olyan feladatot nem töröltek a kötelezettségei közül ami anyagi támogatást igények és így azt az beszedett adóból kell támogassa...pontosabban kifejezve az adófizetők pénzéből valósulnak meg a hőstettek.
...így már nem is annyira érdekes igaz ?
Aki Én
@Eriksson: ,, míg számolatlanul kapta a lét"
Akkor te is úgy látod, hogy ez az általános a haveri körben?
Egyébként miért kéne mindenkinek elvtelenné válni, ha kap támogatást? Nem orbántól, hanem közpénzből.
Málna
@karma1: Nem a kilakoltatottak névsora érdekel, hanem egy példát szeretnék kibeszélni. Miért olyan érthetetlen ez? MIndig vagdalkoztok, általánosságban beszéltek, amikor konkrét példa kellene, akkor meg csak a személyeskedés marad. Szánalmas...
Málna
@karma1: Nem élek egyedül, a gyerekem nem menekült küldöldre és szeretve vagyok.
Sajnálom, hogy ezzel elrontottam a napodat, de kicsit korai volt az örömöd. És nagyon eltúloztad.:-)
Eriksson
@Horizont: Nekem rémlik a dolgok eredete is, nem csak a mai kialakult helyzet. Lehet, hogy te nem ismered az előzményeket, ezért nem érted miért írtam azt, amit leírtam.
A legkönnyebb véleményt írni úgy, ahogy a pillanatnyi hangulat vezényel. Mert csak két lehetőség van. Gyűlölet és szimpátia. Csak a megfelelő kártyát kell elővenni az adott pillanatnak megfelelően.
Eriksson
@Aki Én: No, ez egy jó kérdés. Biztosan hagyományból, mert ez a dolgok természete.
Lásd csak Budapest új berendezkedését. Újra azok kerültek pozícióba, akik már egyszer megmutatták vezetési, gazdasági tehecccségüket. És nem biztos, hogy jó ötlet volt újra előhozni őket a süllyesztőből.
Aki Én
@Eriksson: Nem tudom hogy jön ide Budapest ,,berendezkedése", de tudnod kell, hogy Karácsonyt nem azért választottuk, mert ő álmaink elképzelése, hanem egyetlen alternatíva volt a fidesz leváltására.
Akkor a fidesz elleni ellenszenv, hogy már bárki, csak ne ezek a tolvaj hazaárulók.
Eriksson
@Aki Én: Hogy másként tudnám elmagyarázni a hasonló folyamatokat? Csakis összehasonlítással.
És éppen nem Karácsonyról beszéltem, hanem az őt támogató és őáltala odakerült régi Demszky és Gyurcsányista munkatársakkról.
Szerinted ott nem játszik be a haveri érdekkör?
Gyütt Mönt
@Málna: 17:59 kétségtelen, az állam felajánlotta, hogy átveszi Iványiéktól az intézményeket. Most épp valami hasonló zajlik a SzFE-n, az állam el akarja venni a függetlenségüket és valami nemzet-keresztényi mázzal leönteni az egyetemet. Persze Iványiék eddigi eredményeit gyakorlatilag kisajátítanák és semmissé tennék őket. Erre megy ki a játék.
Málna
@Gyütt Mönt: Igen, ez megtörténhet akkor, ha az állam alkalmazottja vagy, ha tőle függsz. Mi is függünk a munkahelyünkön a főnökünktől, a tulajdonostól. Akinek ez nem tetszik, az csináljon saját vállalkozást, alapítson magánegyetemet, és akkor ő irányíthatja a dolgokat.
ila51
@Eriksson: ja ja , kérincsélni nagyon tudnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.