„Eredménytelen tárgyalások esetén legkésőbb 2020. szeptember 21-étől határozatlan időre sztrájkba kezdünk” – üzenték.

Forró ősz: bejelentették sztrájkköveteléseiket a színművészetis dolgozók

A Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói 2020. szeptember 9-én benyújtották sztrájkköveteléseiket a kormányhoz – írta a Népszavához eljuthatott közleményében az intézmény.

Mint fogalmaznak, a rájuk erőltetett Alapító Okirat és SZMSZ „olyan mértékben sérti egyetemünk autonómiáját, hogy ez előbb vezetőségünk és szenátusunk lemondását eredményezte volna.” Mivel megítélésük szerint ez sérti a munkavállalók érdekeit is sértik, ezért sztrájkkészültségbe helyezték magukat. Az alábbi követelések teljesülését szeretnék elérni:

Garantálják az alkotás, az oktatás és az egyetem szabadságát!

Állítsák vissza a szenátus modellváltás előtti jogköreit!

Az egyetem belső működését önrendelkező, demokratikus úton, a szenátuson keresztül az egyetemi közösség határozhassa meg!

Az egyetem rektorát, intézetvezetőit, osztályvezetőit demokratikus úton, a szenátusi képviseleten keresztül az egyetemi közösség választhassa meg!

Garantálják, hogy nem csökkentik az egyetem pénzügyi forrásait!

„Eredménytelen tárgyalások esetén legkésőbb 2020. szeptember 21-étől határozatlan időre sztrájkba kezdünk.

– zárul a tájékoztatás.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Remélem mind többen csatlakoznak a tüntetőkhöz.
Had akadjon a maffia hívők torkán az a kávé...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@ómió: 09.21
Szerintem meg nincs különbség az elmúlt 30 évben kormányon lévők között abban, hogy nekik az ország sorsánál sokkal fontosabb volt szétlopni a közöst.
És most kapaszkodj meg: egyik kormányváltást sem követett elszámolás, elszámoltatás, tehát vagy nem történt lopás, korrupció, vagy mindkét oldal nyakig benne van a bűncselekményekben, ezért nem számoltatják el egymást.
Ki-ki döntse el, hogy melyik változat érvényes.
Aljas meg szerintem az, aki falaz az ország lerablásához, akinek csak az a lopás fáj, amit a másik oldal követ el, amit az övéi, azzal semmi baja.
ómió
@Béla333: Szétteríteni a lopást - "mindenki lop" mottóra - nyilván a legegyszerűbb, csakhát a lopásnak látható jelei vannak! Olyanok, hogy - mivel ellopták - pénz oda nem jut, ahova szánva volt! Nem jut az állami alkalmazottak fizujára, lenyulnak belőle egy havit, nem jut nyugdíjra, lenyulnak belőle 1-2 havit, nem jut oktatásra, bezárnak párszáz iskolát, elbocsátanak vagy 10000 tanárt, nem jut egészségügyre, abból is kivonnak párszáz milliárdot, bezárnak tucatnyi kórházat, leépítik a honvédséget, bezárják a kispostákat, a vasúti szárnyvonalakat, stb., pontosan úgy, ahogy Böszméék csinálták! Ilyesminek ma nem látod nyomát! Az elszámoltatás pedig demokráciában, hacsak nyilvánvaló perdöntő bizonyíték a lopásra nincs (márpedig az nem szokott), politikailag szokott lenni: a választók "elküldik" a lopókat! A választók! Nem az éppen hatalmon lévők! Az "egymás elszámoltatása" - pláne bíróság nélkül - az manapság "önkényuralmi érték", szóval nem "ajrópai"! Nem járható, még, ha efftársilag az lenne is az "adekvát"! Ha lopásról van szó, szerintem így célszerű - oldaltól függetlenül - megközelíteni a valóságot és nem a "lop" reflexből való ráhazudásával, ahogy azt efftársilag teszitek!
Béla333
@ómió: 08.35
Szerintem meg a szutykot te teríted szét akkor, amikor holmi politikai felelősséget és elszámolást papolsz akkor, amikor a politikusok köztörvényes bűncselekményeiről beszélhetünk.
Ugyanis ha Józsi bácsi elsikkasztja a rábízott, más tulajdonát képező pénzét, akkor őt teljes joggal elcsípik, kivizsgálják az ügyét és ha elkövette a bűncselekményt, akkor jó eséllyel el is ítélik.
Ellenben ha ugyanilyen bűncselekményt az éppen hatalmon levő politikusaink követnek el, akkor meg még vizsgálat sem indul ellenük, ők megússzák a bűncselekményt. Ha választások után egy másik párt alakít kormányt, akkor az nem veszi elő az elődök bűncselekmény gyanús ügyeit, elsikálják azért, hogy ha majd újra a másik csapat jön, akkor az ő bűneit se vegyék elő.
Kéz-kezet mos bűnszövetség, amit az elmúlt 30 évben láttunk az összes hatalmon levő párttól!
Ez felháborító, undorító! Ezért csúszik az ország életszínvonala és állampolgárainak erkölcsi szintje a béka segge alá!
Elszámoltatást!!!
legott
@ómió: Maradj az egymondatosoknál. Amikor próbálod megmagyarázni a vállalhatatlant, akkor még ROSSZABB vagy!
ómió
@Béla333: Hát, akkor csak maradj a "hazudjuk rá mindenkire, hogy lop" bolsevik módszerénél! Úgy tűnik, összenőttél a "módival"! De azért el ne felejtsd: Keller efftársatok, a volt "elszámoltatási kormánybiztosotok", egyetlen "Fidesz lopást" se volt anno képes bírósági szakaszig vinni (mivel nem talált ilyet!), - pedig nem volt más dolga - viszont az "akkor is bíróság" módija már Kádár efftársatok után lejárt! Akkor most hogyan tovább? Egyelőre sajnos - még indokolt esetben is - csak a politikai felelősség változat működik, mig az effektív elszámoltatási változat - nagyon úgy tűnik - az elfuserált rendszerváltás áldozata lett.
ómió
@legott: Megülte az agyad helyét a bolsi mocsok? És most rám vetítve vagy frusztrált, bolsijózsi? Jobbulást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.