Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2020. szeptember 14-e és 20-a között Figyelem az útra elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amihez a magyar rendőrség is csatlakozik.

Kirajzanak a rendőrök az utakra, ezeket a szabálysértéseket figyelik árgus szemekkel
Fotó: police.hu

Az akció keretében

elsősorban a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon-használatot ellenőrzik majd, de a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységeket sem hagyják szó nélkül.

A ROADPOL közlekedésbiztonsági napok keretében szeptember 17-én Magyarország teljes területén koordinált sebességellenőrzést végez a rendőrség.

A járművezetés önmagában is koncentrációt igénylő tevékenység, ezért komoly veszélyforrás, ha bármi elvonja a vezető figyelmét. A kézben tartott mobillal telefonáló sofőrök kevésbé, vagy egyáltalán nem képesek a környezetükre figyelni. Még veszélyesebb, ha valaki vezetés közben üzenetet ír vagy olvas, a közösségi oldalakon barangol vagy akár filmet néz. A megengedett sebesség túllépése szintén kiemelt veszélyforrás. A személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek legnagyobb részének hátterében a gyorshajtás áll.

(police.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Azt azért értetlenül nézem, hogy a méregdrága luxusautókban is kézben tartott telefonnal takarja el az arcát és a kilátást a vezető, (azt sem tudja hol van), akkor amikor a leggagyibb autórádió is tudja már a bluetooth kapcsolatot. Ja csakhogy a Tompika által fáradságosan kiépített informatikában jártas társadalom tagjainak meghaladja a képességét az az egyszerű feladat, hogy párosítsa a telefonját az autó kihangosítóként is működő rádiójával! Meg is érdemlik a büntetést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Pálinkás Pál
@Gyütt Mönt: akkor sem szeretem ha arra állnak rá ami pusztán pénzbehajtás...pl a legtöbb harmincas tábla csak erre jó.../kivéve iskolák,ovodák előtt/
division
@Pálinkás Pál: Ezzel is úgy vagy akkor, mint a vírussal:-)) Kicsit olyan kötekedő ember vagy, nem?
Pálinkás Pál
@division: a kettő nem függ össze...sosem a gyorshajtás a baleset oka ,hanem a hülye, aki akkor megy gyorsan ,amikor nem kéne...
division
@Pálinkás Pál: Sok minden lehet oka a baleseteknek, ez igaz, de gyorshajtás esetén megnő a féktáv, és ha nem 200 - al hanem csak 100 - al hajt valaki városban, talán még képes lehet megállni:-))
advocat
Csak néhány dolog amire szinte nem láttam rendőrt intézkedni. Pl:lakott területen kívül nem kapcsolják be a világítást. Az autópályákon is gyakori. Index használatának mellőzése. Kanyarodó sávban és sávváltáskor és a körforgalomból kihajtáskor is. Mert az nem megoldás, hogy a kocsi már régen kanyarodik, amikor egyet villantanak. A záróvonal (mi is az) figyelmen kívül hagyása. Stb. Csak a gyorshajtást mérik, mert arra elég két ember aki csak ül az autóban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.