Eljárásokat indít a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) amiatt, hogy a külügyminisztérium listázta az újságírókat – jelentette be a civil szervezet a Facebookon.

Néhány nappal ezelőtt derült ki a Telex birtokába jutott dokumentumból, hogy a Külügyminisztérium listázta a magyar újságírók szakmai útjait. Ezt később a minisztérium el is ismerte.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a nagykövetségektől kért tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy tudomásuk szerint a fogadó ország az elmúlt években szervezett-e szakmai látogatást, továbbképzést, tanulmányutat magyar újságíróknak, voltak-e ilyen látogatások.

Az adatbázissal kapcsolatban a Telex és a 24.hu is megkereste a tárcát, ahonnan azt válaszolták, hogy „A KKM – feladatából is adódóan – mindent megtesz a magyar belügyekbe történő külföldi beavatkozások ellen, az ilyen támadások mögött a tapasztalatok szerint általában Soros-szervezetek állnak”.

A TASZ szerint a minisztérium jogellenesen gyűjtött adatot magyar állampolgárokról gyűjtött adatot, és mint írják

Az eddigi tapasztalatok alapján tartani lehet attól, hogy a megszerzett információt újságírók vegzálására fogja felhasználni a kormány.

A civil szervezet ezért egy érintett újságíró bevonásával jogi eljárásokat kezdeményez, hogy kiderüljön, a minisztérium pontosan milyen adatokat gyűjtött és azokat mire használták fel.

A magyar kormány minden lehetőséget megragad, hogy a megmaradt szabad sajtót kontroll alatt tartsa. A külügy vezetése...

Közzétette: TASZ – 2020. szeptember 22., kedd

Forrás 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Az orvosok, ápolók listázása miatt is indítanak jogi eljárást?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Kár,hogy a fidesz-banda útjait nem listázzák. Pl a "nem kormánygép" röpködéseit ismert üdülőhelyekre szerte a világban.Sokan igen kíváncsiak lennénk rá
ómió
Márpedig a "soros érzékenyítésre" - már "szabadságjogilag" - max. kusika lehet a reakció! Így megy az, ha "dúlnak a szabadságjogok" - efftársilag!
csak úgy....
@ómió: te egy szellemi fenegyerek! a vak is lássa..
ómió
@csak úgy...: Ja, ha ezt, mint vak mondod, az sokmindent megmagyaráz! Se agya, se szemevilága...! Nem túl sok ez az "efftársi jóból"?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.