Miután az év elején kiderült, hogy a Debreceni Egyetemen nem szerzett PhD-fokozatot, távoznia kellett XXII. kerületi állásából Daróczi Csilla szociálpedagógusnak, aki ellen vizsgálat indult az önkormányzatnál. Ugyanezen okból később felmondott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Most a 24.hu ír arról, hogy a budafok-tétényi családsegítőbe érkezett adományokból először mindig az intézmény vezetője válogatott, utána jöttek a többiek, a rászorulóknak már csak a maradék jutott. A lap minderről az önkormányzat vizsgálóbizottságának jelentése alapján ír, amelyet a Fidesz is megszavazott.

Február elején közölt riportot a Partizán arról, hogy mi történik a XXII. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központban. A központ vezetőjét, Daróczi Csillát nem sokkal később lemondásra kérte fel Karsay Ferenc fideszes polgármester. Daróczi menesztésének indoka az volt, hogy

a nő nem szerzett doktori fokozatot a Debreceni Egyetemen, pedig korábban ezt állította. 

De nemcsak vele, hanem az általa vezetett intézménnyel kapcsolatban is előkerültek gyanús ügyek, ezek kivizsgálására a budafok-tétényi képviselő-testület vizsgálóbizottságot hozott létre, amely jelentést készített a visszaélésekről – írja a 24.hu. A vizsgálóbizottság momentumos elnökének jelentését szeptember 10-én a képviselő-testület egyhangúlag megszavazta, így a fideszes képviselők is. A 24.hu megszerezte a szöveget, amelyben a bizottság

kiválogatott adományokról, munkahelyi terrorról és lakásbérléssel kapcsolatos visszaélésekről ír.

A bizottság áttekintette a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ működését, és húsz esetben találta törvénytelenség vagy a jogszabályok megsértésének gyanúját. 

A 24.hu hozzáteszi, hogy

a jelentés súlyosabb bűncselekmények gyanúját is felveti, például azt, hogy rendszeresen eltulajdonították az adományokat.

Az intézmény volt munkatársai közül többen arról nyilatkoztak a lap szerint, hogy a napi élelmiszer-adományok esetén minden nap először Daróczi Csilla számára kellett összeállítani a legszebb árukat, és vagy az autójába kellett tenni dobozokban, vagy a karbantartó vitte el az intézményvezető lakására.

A szállító meghozta a Tescóból és az Aldiból az adományt. Ezután ki kellett válogatnunk az adomány javát Daróczi Csilla számára. Minden nap egy doboznyi gyümölcsöt, zöldséget, pékárut kellett neki. Daróczi Csilla megmondta, hogy mit szeret, azt kellett neki pakolni. A dobozt be kellett tenni az Opel Zafirába

– mondta az egyik munkatárs a jelentés szerint.

A 24.hu hozzáteszi, hogy nemcsak élelmiszer-adományokat, hanem cipőket és ruhákat is kapott az intézmény Svájcból, és ezek nagy részét sem a rászorulók kapták meg.

Az intézmény volt és jelenlegi munkatársai közül többen nyilatkoztak arról, hogy a 2016 és 2018 közötti időszakban a gyakorlat az volt, hogy az adományokat Daróczi a családsegítő és az önkormányzat munkatársai, illetve a saját rokonsága között osztotta ki – írja a 24.hu.

Emlékszem egy esetre, amikor egy pénteki napon teherautónyi külföldi ruhaadomány érkezett, tele volt vele a folyosó és az előtér. 20-30 kg-os zsákokban érkezett. Hétfő reggel, amikor bementem dolgozni, azt láttam, hogy a zsákok ki vannak forgatva, az adományruhák a földön szétszórva. A kollégák éppen próbáltak rendet rakni, kérdeztem, hogy mi történt. Elmondták, hogy Daróczi Csilla hétvégén kiválogatta magának az értékes darabokat. Láttam is azokat az értékesebb ruhákat, amiket magának válogatott ki Daróczi. Ez volt az általános eljárás, hogy a beérkezett adományokat Daróczi nézte át először, és kiválogatta magának az értékesebb részét

- mesélte egy másik dolgozó a ruhák kapcsán a 24.hu szerint.

A jelentés szerint Daróczi Csilla ráadásul nemcsak az adományokkal élt vissza, hanem egy szabálytalanul kiutalt bérlakásban élt, miközben volt saját ingatlana.

A lap szerint a jelentésben

több helyen szerepel az is, hogy Daróczi élhetetlen munkahelyi környezetet hagyott maga után, és a terror a munkahelyi élet része volt.

Forrás: 24.hu

Címlapkép (illusztráció): Pixabay cco

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ma már senki nem emléxik, mi történ az vörösiszap segélyszállítmánynyal. Volt olyan adakozó, aki vette a fáradtságot, elment együtt örülni a megsegítettel, mert ő Kanadából hazaköltözve hozott olyan háztartási gépeket, melyek egyediek, és szívesen elajándékozta.
Hát nem találta, sosem érkezett meg az ő cucca a rászorulókhoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
jesz
ma hallottam a rádijóban, hogy ez a faszi tizenöt éve csinálja ezt a segélylenyúlást...hiába panaszkodtak az alkalmazottak, nem vizsgálódott senki...többen szorosan álltak a háta mögött, nagyon védték...vajon miért?...

most sem a lopáson bukott meg, hanem a nemlétező doktoriján...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.