Nagyon rossz irányba tendál a járvány – mondta a “Beszélgetés a koronavírus-járvány aktuális, legégetőbb kérdéseiről” című online beszélgetésben Jakab Ferenc pécsi virológus, akit tavasszal neveztek ki a kormány által létrehozott koronavírus-kutatócsoport, a Koronavírus-kutatási Akciócsoport élére.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ha annyit szánt volna orbán az egészségügyre,mint a sok rohadt stadionra,nem lenne ennyire rossz a helyzet.Ha az eü-s dolgozók bérét is olyan buzgósággal emelték volna,mint az osztódással szaporodó államtitkároknak,vagy miniszteri biztosoknak,akkor az orvosok és szakdolgozók itthon gyógyítanának,nem külföldön.Most nagyhirtelen lett pénz a 20%-os béremelésre,na de ez túl kevés,túl későn.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ha annyit szánt volna orbán az egészségügyre,mint a sok rohadt stadionra,nem lenne ennyire rossz a helyzet.Ha az eü-s dolgozók bérét is olyan buzgósággal emelték volna,mint az osztódással szaporodó államtitkároknak,vagy miniszteri biztosoknak,akkor az orvosok és szakdolgozók itthon gyógyítanának,nem külföldön.Most nagyhirtelen lett pénz a 20%-os béremelésre,na de ez túl kevés,túl későn.
Pálinkás Pál
Ez a jakab vagy idióta, vagy nem foglalkozik a tényekkel!!! Nos ,évtizedekre visszamenőleg ellenőrizhető hogy a halálozások ősszel mindig kiugranak...ehhez nem kell jóstehetség, csak legalább az hogy valaki akár szótagolva tudjon olvasni!!!,, És a halálozások korcsoportja sem különbözik semmivel az elmúlt évektől...,ez is ellenőrizhető...abban egyetértek vele hogy a hőmérőzés,főleg 37,8 fok határral valóban baromság,semmi értelme...a sima vírushordozó nem beteg,ennélfogva láza sincs...az is igaz viszont hogy egy fertőzött , még közösségben is csak 2,6 % -os eséllyel tud megfertőzni más embert../ itt a propin olvasható egy cikkben aminek jegyzői között van az a John Hopskins egyetem...amire a vírusfanok naponta hivatkoznak!!! Itt lenne az ideje rendet tenni a fejekben,és szembenézni a valósággal!!! Bár most már nehéz lesz,túl mélyre merültek a politikusok a félelemkeltő spirálba!!!
Jozefina
Koronavírus kutatócsoport ugyan van, de nincsenek egy nevezőn a törzzsel, ceciliával és orbánnal sem.!!! A vírus is azt teszi, amit ov mond!!!??
Aki Én
@Pálinkás Pál: Valahol a kettő között lehet az igazság. Már érthetetlen módon ugrasz az ilyen cikkekre, és próbálod bagatellizálni a vírust. Akik hetekig szenvedtek tőle, akik hozzátartozója belehalt, az valószínűleg nem osztja véleményed, nem állítják, hogy egy sima influenza. Ők tapasztalatból beszélnek. Én még egy hiteles szakembertől nem hallottam, hogy ez egy ártalmatlan dolog. Csak az ilyen Trumpli féléktől.
Sokan halnak bele, de még ha volt is egyéb betegségük, azzal még eléldegéltek volna évekig.
Pálinkás Pál
@Aki Én: no...akkor gyorsan nézd meg kik is halnak bele világszerte!!! és csúsztatsz..én még nem hallottam olyan nyilatkozatot olyantól aki átesett rajta, nem volt öreg, vagy súlyos beteg...hogy különösebb problémája lett volna!!! Ami a szakembereket illeti, igen nehéz úgy más véleményt olvasni, hogy azokat letiltják!!! Mint írtam túl mélyen belementek már a hazugságba,nem tudnak elegánsan kiszállni belőle...azért nem furcsa hogy közúti balesetben többen halnak meg mint ebbe a "szörnyű" járványba??? ez szimpla statisztika...arról nem beszélek most hogy pl az AIDS-be ,ami szintén fertőző..sokkal többen halnak bele...amiatt mégsem döntötték be a világot!!! nem akarok demagógnak tűnni, de ezrek halnak meg naponta az éhezéstől...az sem izgat senkit???
még csak reggel fél 9-...de: 8 424
A ma éhenhaltak száma
ezeken nem gondolkodtál még el??? láttál te covidos beteget akárhol??? nem hiszem, ha akkora lenne a baj, mindenhol félholt emberek lézengenének...egy sima influenzába évente itthon meghal 3-4000 ember...tavaly nem láttam hogy ágáltál volna a maszkviselés, meg a korlátozások mellett!!! és végül
mint mondtam engem nem érdekel mit vesznek fel az emberek.../maszk,gázálarc/...de az hogy a jóformán semmin nem változtató dolgokat kötelezővé teszik, az zavar!!!
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...nem nagyon értem ezt a közúti balesetes összevetést meg az éhenhalást. A közúti baleset nem egy világjárvány, nem igazán lehet védekezni ellene ha kretének az emberek. Minden statisztikában van több és kevesebb áldozat. A kevesebbel ne foglalkozzunk? Attól, hogy balesetben többen halnak meg, ez egy szemét és sok esetben veszélyes betegség.
Általában nem tudjuk a lefolyások súlyosságát, honnan tudnánk? Csak az általában ismert emberek megosztásaiból tudható, hogy bizony hosszan tartó, kemény megpróbáltatás tud lenni.
Nessy
Lehet polemizálni, de a vírus köszöni szépen remekül érzi magát. Azért egy influenza járvány nem fekteti két vállra az egészségügyet! Ahogy nő a betegszám, egyre több orvost "vezényelnek át", minek következtében a normál ellátás omlik össze, és lesz beláthatalan következménye nem kevés beteg esetében. Az inluenza nem fertőzi meg az ellátó rendszer 10%-t mindjárt az elején. Ha beoltatnák magukat az emberek rendszeresen, még kevesebb lenne az inluenza áldozata. A Covid esetében nincs ilyen lehetőség. Ha csak saját magára lenne veszélyes a felelőtlen ember, ott vigye ördög! De más életével játszik!!
Pálinkás Pál
@Aki Én: látom nem értesz...amikor egy viszonylag nem mindennapos dolog../halálos baleset/ ..több áldozatot követel ,mint egy "járvány"...addig nekem ne próbálják beadni hogy hogy nélkülük micsoda veszélyben van az emberiség...semmi vel nem halt meg idén több ember, mint az elmúlt években...itthon az eddigi 8 hónap alatt állítólag elhunyt annyi öreg,beteg ember a covidben...mint egyébként két átlagos napon!!! ugyanis hazánkban átlag 360-an halnak meg naponta,különböző okokból!!! és ami a fő...ezt a vírus mellett ágálók is elismerik, a lakosság kb 20%-a veszélyeztetett...azt meg még a WHO is elismeri, 20 %-nál nem tud kialakulni járvány, a szó igazi értelmében../utána lehet nézni,nem linkelgetek/...legfeljebb lokális fertőzések.../idősotthonok...stb.../ senki nem vitatja a vírus meglétét...a kezelése ,ami aggasztó...ontják a híreket a veszélyről...csak éppen ebből a való életben semmit nem látsz...és nem csak itthon...nézz körül a világon a webcamokon...egy közösségekben is még 3 %/-ot sem elérő fertőzési mutató miatt szájkosaras társadalmat akarnak generálni??? eddig ment a duma hogy a maszkkal a másikat véded...de kezdett ellaposodni, ezért szlávik gyorsan kijelentette, hogy magadat véded vele...nos ha így van...akkor hordják a veszélyeztetettek,ne kötelezően olyan ,akinek az égadta egy világon nem lesz tőle nagyobb baja mint egy influenzától!!!és végezetül...március óta mondom ,hogy az öregeket,betegeket kell kiemelten védeni...történt értük valami???
szaboria1
Arra lettem figyelmes, hogy két napja túl sokszor hallani a mentők szirénáját. Ugyanis előttünk mennek el Kiskunhalas felé.
Málna
81 éves barátném tavasszal hónapokig ki sem dugta az orrát otthonról. Most mászkál, unokázik. Értem én, hogy nem lehet még hosszú hónapokat karanténban tölteni, de mégis mit tehetnénk mi érte, ha ő nem vigyáz saját magára?
sokanvagyunk
Suszter maradjon a kaptafánál, no meg a politikus-jogász is.
24.hu/belfold/2020/10/02/orban-balazs-koronavirus-jakab-ferenc/
Vírussal kapcsolatban a virulógosnak higgyünk.
Aki Én
@Málna: Semmit. Nem lehet a négy fal között élni. Akiben ennyi idősen még van ennyi energia, azt meg nem állítod.
kokopelli
@Málna: A maliciózus újságírólk a határon túl azt "terjesztik",hogy a Corona-vírus a közlekedésnek tett szives-
séget,mert az utcákon csökkentek a halálos áldozatok!...vagy ez már az érem harmadik oldala? (;-))
advocat
És egy hozzá nem értő virológus miért terjeszti! A miniszterhelyettes (ehhez is ért) megmondta az igazat. Vélemény?
Nessy
@sokanvagyunk: Dobtam egy hátast ennek az Isten állatkájának a nyilatkozatától! Még a végén kideríti, hogy nincsenek betegek, nem hal meg senki a fertőzésben! Hogy ezer felett jár a napi fertőzött szám? Optikai csalódás. És ez a manusz szabadlábon hirdeti az orbitális ostobaságait!
csipetke
@sokanvagyunk: 9:35 Ugyanmá'! Ez az orbánbalázs igyekszik kisebbíteni a problémát,de ez fogja őket elsöpörni. (Remélem)
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.