Ki gondolná, hogy a takarítás vagy az étkészlet tárolása tönkreteheti a tárgyakat? Pedig így van, ráadásul sokan nem is sejtik, hogy mennyire!

Íme pár dolog, amivel észrevétlenül tönkretehetjük a konyhánkat

Fotó: Unsplash

Hiba, ha mindent papírtörlővel törölsz át

Kiderült, hogy ez nem ideális bármilyen felületre, így például ha a konyhádban van üveg, vagy lakkozott fapult és asztal, inkább ne használd rajtuk. A papírtörlő ugyanis észrevétlenül csiszolni kezdi ezeket a felületeket, és hamar karcossá teszi őket. Helyette válassz inkább puha törölgetőruhát, ami biztosan nem károsítja a bútorokat!

Hiba, ha nem jól tárolod a késeket

A legjobb az lenne, ha ezeket késvédővel vagy külön késtartóban tárolnád, ugyanis ha csak szimplán bedobod őket a fiókba, hamar életlenné válnak. Akárhányszor kinyitod és becsukod a fiókot, ezek súrlódnak egymással, sérül az élük, és rövidesen vágni is alig tudsz majd velük.

Hiba, ha mindent ecettel fertőtlenítesz

Az ecet népszerű takarítóeszköz lett az elmúlt években, hiszen bár a szaga nem túl kellemes, de alaposan kitakaríthatod vele a lakást. Ugyanakkor sose felejtsd el, hogy bizonyos felületekre ezt nem szabad használni! Ilyen a gránit- és márvány pult, a kőből készült padlólap, a fémfelületek és a keményfapadlók. Az ecet ugyanis magas savtartalommal rendelkezik, és gyorsan kikezdi ezeket az anyagokat.

Hiba, ha megmosod a húsokat

Van, aki el sem tudja képzelni, hogy ne mossa meg alaposan a húst főzés előtt, de valójában erre semmi szükség. Amikor ugyanis nekiállsz főzni vagy sütni, a nagy hőmérséklet minden baktériumot elpusztít rajta, míg a vízzel semmit sem tudsz eltávolítani róla. Ezzel csak azt éred el, hogy a baktériumok minden más felületre is átkerülnek: a mosogatóba, a benne lévő edényekre és a pultra is.

Hiba, ha forró ételt turmixgépben mixelsz össze

A forró folyadékokat és élelmiszereket sosem lenne szabad a turmixgépbe tenni, hiszen ez kifejezetten veszélyes rád nézve! A meleg hatására gőz keletkezik a gépben, aminek következtében megnövekszik a benne lévő nyomás. Ha ez túl magas lesz, akár szét is robbanhat, ezáltal pedig nem csak a konyhát kell újrafesteni, de égési sérüléseket is szenvedhetsz.

Hiba, ha mindent a tapadásmentes serpenyőben főzöl meg

Vannak ételek, amiket nem lenne szabad ebben a típusú serpenyőben elkészíteni, mert gyorsabban tönkreteszik a felületét. Ilyen például a paradicsom vagy a citrusfélék, amelyek nagyon savasak, és amikor érintkeznek a serpenyő falával, elkezdik marni azt. Előbb-utóbb tele lesz karcokkal és kopásokkal, ami az egészségednek is ártalmas.

Hiba, ha a fakanalat berakod a mosogatógépbe

Akad néhány fából készült tárgy, amit be lehet tenni a mosogatógépbe, de a többségét nem. Utóbbi kategóriába tartozik a fakanál vagy a fából készült vágódeszka. Amikor ugyanis bekapcsolod a gépet, a víz nagyon magas hőmérsékletig felmelegszik, ami roncsolja a fatárgyakat, kis repedések keletkeznek rajtuk, és elkezdenek befeketedni. Ha van vágódeszkád, azt inkább így mosd el alaposan:

BrightSide / Joy.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.