A férfi Kőbánya-Kispesten, a buszpályaudvar területén osont oda a rendőrségi kisbusznál álló rendőrökhöz, és egyikük fegyverét meg akarta szerezni. 

Ahogy azt korábban megírtuk, letartóztattak egy férfit, aki megpróbálta elvenni egy rendőr fegyverét.  Az esetről most az ügyészség egy videót és képeket is megosztott, a felvételt ITT nézhet meg.

Videón, ahogy egy férfi megtámad egy csapat rendőrt a Köki-terminálon, és megpróbálja elvenni egyikük fegyverét

Fotó: Ügyészség.hu

A bíróság elrendelte egy férfi letartóztatását, aki pénteken egy budapesti autóbusz-pályaudvarnál megpróbálta megszerezni egy rendőrjárőr szolgálati fegyverét – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője kedden az MTI-t.

Keresztes Imre azt írta: a főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt nyomoz az ügyben.

A gyanú szerint a fiatal férfi péntek délután a bevásárlóközpontnál lévő pályaudvaron egy rendőr mögé lépett, és megpróbálta elvenni a fegyverét a derékszíján lévő tokból. A rendőr a mozdulatot észlelve ezt megakadályozta, bár az elkövető többször is megpróbálta kirántani a fegyvert. A többi rendőr ezután a férfit megbilincselte.

Az ügyészség szerint a 24 éves gyanúsított célja az volt, hogy a szolgálati lőfegyvert és a benne lévő lőszereket megszerezze, majd a rendőröket megölje.

A férfi elismerte, hogy meg akarta szerezni a fegyvert, azt azonban tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket. A fiatalember és védője panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta az őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását, ezt a bíróság hétfőn el is rendelte, a végzést pedig az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette.

Forrás: ugyeszseg.hu, Blikk, MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.