Nagykárolyi gróf Károlyi László előneve és titulusa annyira tetszett a köztársasági elnöknek, hogy a kifejezett törvényi tiltás ellenére használta őket a hivatalos értesítőben. ...ott van egy gróf is, nagykárolyi Károlyi László, a családjáról elnevezett alapítvány alapítója is: Vagyis, ha törvénytisztelő módon akarok fogalmazni, egyszerűen Károlyi László.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fidem
@Shikari: Előbb kellene a törvényt törölni és csak utána alkalmazni. Igy azonban törvényszegő a köztársasági elnök!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Csizmás Kond: Hogy az én írásomban bármi kérkedést fedeztél fel, az egy téves érzet, a paranoiád okozhatta, ne hagyd magad befolyásolni általa.

A vezetéknév az a családnév, nem elhagyható valakinek a nevéből, míg az előnév egy fellengzős ragadvány a névhez, ami elhagyható, és amit el is hagytak 70 éve. Ha valaki a mellkasát verdesi, hogy ő gróf, vagy felsőcsúti, az szánalmas kivagyi pojáca. Úgyhogy a vezetéknevet vagy családnevet ne keverd az előnévvel, vagy keverd, engem már nem érdekel.

A keresztnevedhez gratulálok, talán te vagy az első Kond nevű, akit az 1990-es évek óta így kereszteltek? Merthogy előtte nem lehetett ilyen keresztnevet anyakönyvezni. Nagyon fiatal lehetsz.
Csizmás Kond
@nemkati: Kati, nem akarok az idegeidre mászni de nem én keverem hanem te sőt folyton megemlíted hogy nincs de azért mégis úgy állítod be mintha lenne...előnév az ahogy valaha nevezték ma abban a formában nem létezik csak a vezetéknév változatában és jelentésében..
...és nem kilencvenben vagy utána kereszteltek...:)
nemkati
@Csizmás Kond: Muti, hol is írtam én, hogy nincs előnév? Már hogyne volna, éppen erről beszélgetünk. Csak éppen 1947 óta tiltva van a használata. Még ma is. Mintha jó néhányszor ez is meg lett volna említve.

Vegyük csak a cikkben említett nevet: Nagykárolyi gróf Károlyi László.
Ebből a 4 részből melyik részt minek kell nevezni szerinted? Könyörgöm, el ne mondd, csak gondolkozz el rajta.
Halált megvető bátorsággal mellőzd a választ, jó?
Csizmás Kond
@nemkati:
Ha valami be van tiltva akkor nincs...és a cikkben említett név ma helytelen nálunk, ezért nincs mit rajta elemezni.
de visszatérve a van-ra...szerinted a firstname mit jelent ?...és ha van útleveled abban hogy írja ?...mert gondolom oda mégiscsak helyesen írják be...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.