A TEK nagy erőkkel vonult ki az osztrák–magyar határhoz hétfő éjszaka. A Terrorelhárítási Központ folyamatosan tartja a kapcsolatot az osztrák biztonsági szervekkel a bécsi terrortámadás óta.

A Terrorelhárítási Központ azonnal felvette a kapcsolatot az osztrák biztonsági szervekkel a hétfői bécsi terrortámadás után, majd nagy létszámban kivonult az esetlegesen menekülési irányként számításba vehető osztrák határszakaszra -  közölte a TEK a 24.hu-val.

A tájékoztatás szerint a Terrorelhárítási Központ egységei páncélos támogatást is kaptak.

A 24.hu Nyugat-magyarországi olvasói közül többen jelezték, hogy az éjszaka több megkülönböztető jelzéssel közlekedő autót, konvojt is láttak.

Mint írták, a TEK kettős feladatot lát el ilyen esetekben:

A megerősítő intézkedések célja – az osztrák partnerszolgálattal és hatóságokkal való folyamatos kapcsolattartás mellett – egyrészt az elkövető(k) feltartóztatására való felkészülés, illetve a határon keresztül történő esetleges üldözés során aktív segítségnyújtás, másrészt szükségszerűen, kérésre nemzetközi támogatás biztosítása

– írták, hozzátéve, hogy az osztrák biztonsági szervekkel, az EKO Cobra különleges egységgel a kapcsolattartás folyamatos.

A jelenlegi információk szerint a lelőtt merénylőn kívül négy civil halálos áldozata van a bécsi terrortámadásnak, 17-en kerültek kórházba, köztük heten súlyos, életveszélyes állapotban vannak.

Forrás: 24.hu, HVG

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
@Szeparepa2: Lehet hogy mégiscsak láttak,s ukázra talán istápoltak?
terlasz
Orbán megvéd minket! Ha kell, akkor lepaktál még az ellenséggel is.
legott
A TEK fő feladata, Orbán megvédése, kimenekítése, ha kitörne a parasztlázadás.

A kivezénylésüknek természetesen semmi értelme, csak Orbán játssza megmentőt.
De az van, hogy amíg Bécsben a terrorista megölt 4 embert, addig Orbán rossz kormányzása miatt 40 ezer magyar hal meg idő előtt - ÉVENTE!
Ja, és Orbán keresztényüldöző is. Nem? Kérdezd meg iványi Gábort, aki Orbán két gyerekét is megkeresztelte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.