A jövő héten első európai országként Magyarországra érkezhet az orosz oltóanyagminta – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóban.

Szijjártó Péter kifejtette: lezajlott az egyeztetés vakcinaügyben az orosz kormány delegációjával.

Mivel az emberek életéről van szó, tilos átpolitizálni a vakcinabeszerzés kérdését

- mondta.

Úgy vélte,

aki politikát csinál a vakcinabeszerzésből, az a magyar emberek életével játszik

A járvány ugyanis nem ismer sem földrajzi irányultságot, sem politikai ideológiát – magyarázta. Hozzátette: ez a járvány emberek életét veszélyezteti, ezért egyértelműen az a kormány kötelessége, hogy a lehető legtöbb forrásból, a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb oltóanyagot szerezze be.

Közölte: ennek jegyében tárgyaltak most az orosz kormánnyal, és előrehaladást értek el.

Már csak az utolsó orosz egészségügyi minisztériumi engedély hiányzik ahhoz, hogy a jövő héten tíz dózis vakcinamintát küldjön Oroszország, és az ígéretek szerint a jövő hét elején megkapják az engedélyt, így a jövő hét folyamán első európai országként Magyarországra érkezik az orosz oltóanyag

- mondta.

Megjegyezte:

ezt a mintát a magyar hatóságok laboratóriumi vizsgálat alá vetik, hogy a legbiztosabb döntést hozhassák az oltóanyag magyarországi használhatóságáról.

A külügyminiszter kitért rá: emellett folytatták a tárgyalásokat az oltóanyag esetleges magyarországi gyártásáról.

Az a magyar vállalat, amely képes erre, megkapta az összes orosz előkészítő dokumentációt, és a jövő héten már világos menetrenddel fognak rendelkezni arról, hogy milyen ütemben, milyen kapacitást tudnak e cél szolgálatába állítani – mondta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Kezheted magaddal mindjárt kettőt is beadatni!! Aztán jöhet sorba az összes narancs kurafi élen a narancsos banyákkal!!
Béla333
Mivel az emberek életéről van szó: NE KÍSÉRLETEZZETEK VELÜNK!!!
kereső
Mivel emberek életéről van szó- teljes transzparencia! Minden történés nyilvánosan! Vizsgálati eredmények- beszerzés, ár, európai bevizsgálás- sajnálom, de a tapasztaltak alapján nem csak az oroszokban nem bizok, hanem bennetek sem. Igy a magyar "laborvizsgálatokban" sem.Tudom, hogy rengeteg nagyon magas fokon képzett szakember van az országban, de mert mindenhova betettétek a mocskos lábatokat- ezért a bizalom az ő irányukba is inog.
namihami
A Fidesz őt fogja dummynak használni. Érte már nem kár. ,(érte se)
Lehet folytatni. Küldjenek ki valakit Moszkvába kb. 2.6 millió anyagot venni. A saját statisztikájuk szerint annyi a szavazójuk. Ha végül kevés lenne, még összedobjuk a maradékuknak a pénzt, pótolni a hiányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.