87 éves volt.

Gyász: Elhunyt az 1956-os események hőse

Életének 87. évében elhunyt Halzl József, a Rákóczi köztársaság tiszteletbeli elnöke. Az 1956-os események aktív résztvevőjeként naplót is írt arról, melyet a rendszerváltozás után jelentetett meg.

Fontosabb díjai: Segner János András-díj, MVM Emlékérem (1999), Esterházy-emlékérem (2000), Széchenyi Társaság Emlékérme (2009), Magyar Örökség díj (2010), Magyar Köztársaság Érdemrend középkeresztje polgári tagozatának kitüntetése (2011), Szent István-díj (Esztergom) (2013), Magyar Érdemrend Középkeresztje csillaggal (2016), Szent Márton-díj (2017), Pro Urbe Budapest-díj (2018), Magyar Fiatalokért Díj (2018), Bethlen Gábor Díj (2019)

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@Clavigo: Amikor a Maris először megjelent a Parlamentben, úgy éreztem, hogy kuplerájt csináltak az ország házából.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Biztos nem azok mellé a kékparolis kiskatonák közé kerül, akiket, mivel olyan balszerencséjük volt, hogy a Köztársaság térre vezényelték ugyan, de sose voltak ÁVH-sok, ergo sose gyilkoltak, de azért ""hős forradalmáraink (Ribancmarcsival vegyesen)"" elevenen nyúztak meg és a lábuknál fogva akasztottak fel.
A magukat megadó sorállományú és egyéb sorozott kiskatonákat, akik megadták magukat, ""bátor és igazságos"", a Köztársaság téri vád és bírósági itélet után, ott a helyszínen felkoncolták.
A mai jobboldal hős forradalmárai, akiket a Fidesz emelt piedesztálra. Többek között ezért és ilyenekért kellett az '56-os Intézetet rohammunkában beszántani.
A temetői búcsúbeszéd megtartására ajánlom szinészóriásunkat, akiről, puskával a hátán, házfalnyi méretű fotók jelentek meg, Kancsimarcsi aktív statisztálása mellett.
Nyírfa
@namihami: De jó, hogy egy hullámhosszon vagyunk!
namihami
@Nyírfa: Ha Viktorunkat mégsem sikerül eltakarítani záros határidőn belül, akkor a 10 év múlva a Szabadság téri ""szabadságharcosok"" lesznek a történelemkönyvben (egy azaz egy könyvváltozatban) azok szellemi örököseinek tételei. Addigra a rendőrök és a nézelődők fogják az autókat felgyújtani és a hősök lábát eltörni és egyéb sérülésekeiket okozni Ahogy a Túró Rudik miatt is ők törték fel az épületet. A Parlamentet a komcsi/libsik sz@rták körbe és a szocik kötötték el a tankot, a komcsi gyújtóbeszéd után.
(és ez csak a dióhéj, a gazdasági dolgokról most egy betűt sem)
Nyírfa
@namihami: És Gyurcsány és csapata szedte fel a kordonokat, amiket Orbán rakott le személyesen, hogy megvédje a Parlamentet a hőzöngő , randalírozó Kunczéékkal szemben.
simmering73
A címet látva először azt hittem maRISKA, a hős, hunyt el.
ómió
Még mindig "1956-os események"? Így efftársi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.