A Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs tagja, dr. Müller Cecília nem rendelkezik praxisengedéllyel – derül ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ webes felületén fellelhető adatlapjából.

Bréking: Müller Cecíliának nincs praxisengedélye és a szakképesítése sincs meghosszabbítva

A Hírklikk értesülései szerint jelenlegi feladatainak ellátásához nem kell ugyan praxisengedély, de az adatlapjából az is kiderül, hogy egyik szakképesítése sincs meghosszabbítva. Nem tesz eleget a folyamatos továbbképzésnek.

Az általa eredetileg megszerzett öt szakképesítés közül háromban tisztiorvosként nem is tudna megfelelni.

Tanulságos olvasmány Müller Cecília (Györgyi) nem túlságosan hosszú adatlapjának böngészése. A közhiteles, publikus nyilvántartás tanúsága szerint 1984-ben szerezte meg az orvosi képesítést, 1991-ben az üzemorvosi, 1996-ban a háziorvosi, 2000-ben az általános orvosi, továbbá a közegészségtan-járványtani, majd végül 2009-ben a megelőző orvostan és népegészségtani szakképesítést. Ezekben a szakképesítésekben az a közös, hogy egyik sincs meghosszabbítva – erről tanúskodik az adatlapon az úgynevezett OFTEX (Orvosok folyamatos továbbképzése) rubrika, amiben nála az olvasható:

„nem áll rendelkezésre adat!”.

Magyarra fordítva: nem tesz eleget a folyamatos továbbképzésnek.

Az azonban semmiben nem hátráltatja a munkájában Müller Cecíliát, hogy nem rendelkezik érvényes szakvizsga-engedéllyel. Hiszen a tisztiorvosnak inkább szervezési vezetői feladatai vannak. Így mindebből pusztán annyi következik, hogy nem folytathat önálló szakorvosi tevékenységet, nem lehet főorvos, csak beosztottként dolgozhat, s nem lehet magánpraxisa sem – írja a baloldali ellenzékhez közelálló Hírklikk.

A kormánymédiát november 10-én járta körbe a hír, hogy az ellenzéki beállítódásáról ismert volt tisztifőorvosnak, Falus Ferencnek – akit előszeretettel szólaltat meg az ellenzéki és független média járványüögyi témákról – évekkel ezelőtt lejárt az orvosi engedélye. A Pesti TV ezzel a címmel hozakodott elő: 

Engedély nélküli járványkuruzslás

Ciikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@nezelodo: Igen, ez a roviditett ertelme annak, amit irtam, dehat a macseknak erosen korbe kell irni a fogalmakat, kulonben hulyen marad ott Csikszeredeban...:o))))) Tudod, ahol diplomat adnak a kozepsuliban, nem erettsegit! (Bar ahol a nagy es szep elena ceausescu a Karpatok Geniuszanak felesegekent akademikus is lehetett - ott nagy valoszinuseggel az ovibol jonnek ki erettsegivel, es az egyetemrol meg egyenesen kisistenek bujnak elo, hat nem ismerhetem a roman viszonyokat!?
Csizmás Kond
@karma1: ...szerintem te még a cikket sem olvastad el ...Cecilia amikor orvosi minőségben dolgozott akkor megvolt mindenféle praxisengedélye igazolása stb...most a minisztérium munkatársa ahol nem szükségeltetik praxisengedély mert az nem praxis hanem a népegészségügy központ vezetője és ebben a beteges világban még megbízásként a járványellenes operatív törzs taja...
...az ilyen kelekótya felfogás egyáltalán nem az okoskaságodat bizonyítja...
Csizmás Kond
@karma1: ...na és bozgor...mivel kínodban vagy mittudommiért nem találtál más jelzőt, gondolom tudod mit jelent...kérlek másold ide bármilyen szótárból a helyes értelmét...mert ha nem te vagy a legbutább liba...lehet kutakodni vagy kussolni...
gina
@Honey97: Ennyire nincsenek kuncsaftok hogy ennyire erölködsz , hát szégyen,, ócska ribi !!!
gina
@Szeparepa2: Ne süllyedj le egy fideszes ócska nivójára,, nincs értelme mert fideszes 1 IQ val úgysem veheti fel senki a versenyt !!!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
A vicc az egészben, hogy amig a mezei dolgozót basztatják, hogy érvényes lehyen az engedélye, beszarás! Csak, hogy dolgozhasson 150 e forintért! A Ceciliának meg az alapvető szakképesítése is hiányzik? Amikor megláttam legelőször, már akkor is azt kérdeztem, hogy majd kiderül róla, hogy mosodai alkalmazott, mint a nagy tudású mentőtiszt asszonyság?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.