Brüsszel, Soros és a jogi kiskapuk. De leginkább semmi. November 20-a 1989 óta a Gyermekjogok Világnapja: ezen a napon fogadta el az ENSZ közgyűlése a Gyermekjogi Egyezményt (UN Convention on the Rights of the Child). Magyarország 1990-ben csatlakozott az aláírók köréhez, és 1991-ben ennek szellemében született a ma is érvényben lévő gyermekvédelmi törvény. Az egyezmény jóval több, mint egy szimbolikus gesztus: betartási kötelezettséget is ró az aláíró államokra. Éppen ezért különösen kínos, hogy a magát kereszténynek és családbarátnak tartó magyar kormány egyszerűen megfeledkezett erről a fontos dátumról.

Forrás: b1.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@RonaGyuri: A képzelőerő nagy, mégis döbbenet lenne csak 1 napi banki tranzakciójukat végig nézni, h hogy lopják ki a pénzt a közösből, mert ehhez a "kordé" már kicsi, ezt már vagon számra kell érteni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Aki Én: Ezt így nem mondanám! Sok a gyerekek között az áldozat, és sajnos, egyre több a bűnöző is - és nem mind a kisebbségből (lásd. pl a győri késelő diák)! Márpedig a gyereknek joga lenne tisztességben felnőni - hogy ne váljon áldozattá, és maga se váljon bűnözővé!
Gazella
@vacsi: az hogy a gyerek abban a szűlő a hibás!!! Több a gyerek jog mint a pedagogusé??? Agresszivitás az agresszivot szűl!! A gyerek sok otthoni vitát hallgat és a netezéshez menekül! Ott is semmi mas nem lát mint terrort, rengeteg játék horroriaztikus kivitelű!
kereső
@vacsi: 10:49. sajnos igaz, hogy sok a gyerekek között az áldozat- mégpedig a családon belüli erőszak áldozat, ami ellen pártunk és kormányunk jó formán semmit nem tesz. A másik dolog, amely a jövőre nézve okoz súlyos problémát- az az egyre jobban elterjedő gyermekszegénység- az éhezés, a nem megfelelő táplálkozás, amely elengedhetetlen lenne a gyermek -nem csak testi, de szellemi fejlődéséhez is.Azt én értem, hogy "szüljél magyar fiatal nő"",vállalj gyermeket fiatal magyar család!- de ezt követően mi van? Mindenki oldja meg úgy, ahogy tudja.
vacsi
@kereső: Ez az a téma, amiről órákig lehetne vitatkozni, beszélgetni, de valóban, marad az, hogy mindenki úgy oldja meg, ahogy tudja. És a gyerekéhezéshez én nem csak azt venném fel a listára, mikor egy gyerek ténylegesen éhezik, mert nincs jövedelme a szüleinek. Ennél sokkal borzasztóbbnak tartom, amikor a gyerek szelektíven éhezik, mert a szülőnek ugyan van jövedelme, de pl. mindketten dohányoznak, sőt, sok esetben a nagyobb testvér is dohányzik - ez alaphangon is havi 60-80 ezer Ft. Ebből kihozható egy család havi ellátása, és a havi tüzelő. Sajnos, volt olyan kolléganőm, aki azon sírt, hogy a gyereknek miből vegyen gyümölcsöt - miközben láncdohányos volt... Ezen valóban nem lehet segíteni.
De hasonlóan szelektív éhezésnek tartom, amikor a család odaadja a pénzt a gyereknek, hogy vegyen magának reggelit, tízórait. A gyerekek az esetek nagy részében valami ehetetlen baromságot vesznek, meg valami ihatatlan üdítőt. Egyiket sem tartom ételnek. Pedig az ilyen családnak van pénze - csak esze nincs.
És sajnos, ha már a gyerekek jogairól van szó, joguk lenne pl. a menzán nem csak egészséges ételeket enni, hanem megfelelő mennyiségű, és jó ízű ételt is!
Szóval, lehetne ragozni napestig - kinek mi fáj, ki mit szeretne megváltoztatni. És ez nem azt jelenti, hogy bárki is rosszat akar - legfeljebb nem gondolkodik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.