Azok is kérhetik az otthonfelújítási támogatást, akik családi otthonteremtési kedvezményt (csok) vettek igénybe – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a közzétett videóban emlékeztetett: januártól a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig, visszatéríti.

A támogatás részletszabályait ismertetve azt mondta, hogy a felújítás több ütemben is történhet, a számlákat ebben az esetben folyamatosan gyűjteni kell, és azokat egyszerre kell benyújtani, akkor, amikor minden munka befejeződött. A visszatérítés csak a 2021. január elseje után kiállított számlákra jár – emelte ki.

Ismertette, hogy a felújításhoz nyújtott támogatás fele részben fedezheti az anyagköltséget és fele részben a munkadíjakat. Ha például valaki egymillió forintot költ munkadíjra és hárommillió forintot anyagköltségre, kétmillió forintot igényelhet vissza: egymilliót a munkadíjra és további egymilliót anyagköltségre – magyarázta.

A miniszter kitért arra is: a Magyar Államkincstárnak a benyújtástól számítva harminc nap alatt el kell bírálnia a kérelmet, ezután öt napon belül folyósítják a támogatást. Ha hiánypótlásra van szükség, újabb harminc nap áll rendelkezésre az elbírálásra – tette hozzá Novák Katalin.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
ereszcsatorna felújítására is lehet igényelni ??
Józsipapa
ereszcsatorna felújítására is lehet igényelni ??
lampa laz
@Józsipapa: a hét leghumorosabb h.szólása!!
lampa laz
@Horizont: Ezt nem azért találták ki, h adják is, hanem mert olyan jól hangzik azemegyen a hülye birkfüleknek.
Katóka minden fórumon löki a hülyeséget, már budikeretre is adnak hitelt a hátsó udvarba. Aztán aki komolyan szeretné igényelni, felhasználni annak az ősemberig kell visszamenőleges papírokkal igazolni, h melyik hegyoldalból bontott kövekből épült fel a ház. Ilyen régi épületek tervrajza, (a többi iratról már szó sem essék) az a csoda ha egyáltalán megvan még. Lehet, h többször cserélt már gazdát így elveszett vagy szétrágták az egerek. Jellemző erre az idióta bagázsra, h mindig a gazdagokra formálják meg a lehetőségeket. Igen, Rózsadomb ami talán mindig is a kőgazdagoké volt, kiegészül(t) orbán köréhez tartozó, maffiózó, kétes vagyonnal rendelkező 'üzletemberekkel'. Ezek a rohadékok meg uralják itt a terepet, a pénzükért cserébe rájuk nem vonatkoznak a törvények.
legott
Emlékszik még valaki valamire?

A csok bevezetésével pl. a 7, azaz hétmillió forintos lakás 20, azaz húszmillió forintra drágult !!!
Erre kaptak a három gyerekesek 10, azaz tízmillió forint vissza nem térítendőt...

Vagyis korábban, ha volt 3 millió forintjuk, akkor felvettek hozzá még 4 milliót (amit 10-15 év alatt kényelmesen kifizethettek volna kötöttségek nélkül - mert pl. mi van ha nem jön a harmadik gyerek, vagy elválnak?) és megvették a lakást.

A csok óta, ha van 3 milliójuk és megkapják mellé a 10 milliót (feltételekkel - ami a feltételek nem teljesülése esetén visszafizetendő!), akkor is fel kell venniük mellé 7 millió hitelt !!!
Nos, már eddig is sántít a képlet és elmarad a Hawaii, DJ., Napfény - de tovább is van, mondjam még?

De az van, hogy Magyarországon sokkal, de sokkal többen vannak olyanok, akik szinglik, vagy egy-két gyerekben gondolkodnak.
Velük mi lett a csok óta?

Van 3 millió forintja a szinglinek, vagy a huszonéves párnak, hogy új életet kezdjenek függetlenül (egy szingli vagy egy fiatal pár, akik nem akarnak három gyereket - mert több gyerek nagyobb felelősség és erre nem mindenki képes - vágod, te geci fideszes ákersztény patkány?! - nem érdemeli meg az esélyt egy új, független életre?)
Nos, vannak a kirekesztett emberek (a Fidesz brutálisan ért a kirekesztéshez!!!), akiknek van 3 millió forintjuk, nekik 17 millió forint hitelt kéne felvenniük, örökre eladósodva :(

Ki járt jól a lakásárak emelkedésével?
Csak és kizárólag a Fidesz-kormány - mert a magasabb árak és illetékek miatt dől a lé a kasszába, amit ezek a gecik ellopnak, elherdálnak gennyes propagandára!

A puszta létükben undorító férgek bűnszövetkezetben rabolják le ezt a szerencsétlen országot :(

Elfáradtam...
legott
"Én még őszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam."

De elfáradtam...

"Csak ment és teregetett némán,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a ruhák fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak a magosba.

Nem nyafognék, de most már késő,
most látom, milyen óriás ő -
szürke haja lebben az égen,
kékítőt old az ég vizében."

Az anyák sosem fáradnak el - az lehetetlen, mert nekik dolguk van! Mindig!
Anya csak egy van!
ómió
És még efftársi devizahitel se kell hozzá?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.