Idén már több mint 39 100 határsértőt fogtak el vagy fordítottak vissza a magyar határon – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte, nagy "nyomás" alatt áll Magyarország déli határszakasza, főleg a szerb-magyar közös határ. A migránsok mellett az embercsempészek is aktívak: 414-et fogtak el és vontak büntetőeljárás alá.

Az illegális bevándorlók Románia és Horvátország felől is megkísérlik a bejutást, ezért a rendőrség és a Magyar Honvédség – szükség szerint – átcsoportosítja erőit, hogy megakadályozzák a határsértést – tette hozzá.

Bakondi György elmondta azt is, a migránsok módszerei nem változtak: a hűvös idő beköszöntével egyre jellemzőbb, hogy teherautókon, autókon rejtőznek el vagy alagutakon próbálnak átjutni, esetleg megrongálják a határkerítést.

A belbiztonsági főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kitért arra is, azért sem csökkent télre a migránsok száma, mert az Európai Unió nyilvánosságra hozott tervei – miszerint lakást, szavazati jogot és szociális ellátást adnának nekik – ösztönzik a bevándorlókat.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Piti vagy vakondi... Ahhoz, hogy a fo"ni agyfosasat kielegitsd,. legalabb 80 ezret, ha nem 99 000-t kellett volna mondanod. Egyik allitas sem igaz - a 39 ezer meg a 99 ezer sem - de az utobbi legalabb jol hangzik! Merjunk nagyot mondani!...:o))) Agyi toprongy vagy mar, ideje, hogy valami mas szakma utan nezz...:) Vagy menj nyugdijba, Roszkere es szamolgasd, hanyan kusztak at a 40 centis alagutjaidon

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.