Idén eddig több mint 35 300 migráns próbált illegálisan átjutni a magyar határon, ami a 2019-es adatok több mint kétszerese – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, eddig 387 embercsempészt fogtak el, akik a nyugatra tartó illegális migránsokat segítették; ez több mint az elmúlt három évben elfogottak összesített száma.

Hozzátette, a határon való átjutási kísérletek "komoly nyomás" alatt tartják a rendvédelmi erőket. Ugyanakkor a politikai nyomás is folyamatos 2015 óta, de ez különösen idén erősödött fel.

Bakondi György szerint politikai szándék áll annak hátterében, hogy a migránsok folyamatosan Európába érkezzenek, és ennek az a célja, hogy megtörje a nemzetállamokat.

"A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azokat az elgondolásokat, amelyek veszélyt jelentenek a magyar emberekre, amelyek ellentétesek a magyar emberek akaratával, legyen szó betelepítési kvótáról, legyen szó belépési csatornák nyitásáról, legyen szó a határőrizet akadályozásáról" – hangsúlyozta.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, új jelenség, hogy a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre egyre több migráns érkezik, 2019-cel összehasonlítva idén tízszer annyian érkeztek. Mivel nem lehet őket a szigeteken tartani, előbb-utóbb megkezdődik az átszállításuk a kontinensre – közölte.

Hozzátette, hogy hasonló a helyzet Olaszországban, és "intenzív növekedést jelez" a balkáni útvonalon érkezők száma is.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
nem számítva azon ezreket akik letelepedési kötvény címen, papírral flangálnak !
ómió
És efftársilag se sikerült őket lehazudni?
sgl
Figyu kiskomcsi!
Ocsmány Vigyor 30 ezer migráncsot hívott be családostul, így kb 70 ezren vannak.
Nekünk ez meg több mint 150 mrd-ba fáj.
Az ellenzék nem tudná a pofájába gyűrni ezeknek a rohadékoknak a letelepedési kötvényeket amikor migráncsolnak???
sgl
@sgl: "Napi bukó, II. rész. Kiss Zoltán dandártábornok, az elhárítás főnökének tegnapi leváltásához még az alábbi információk dukálnak:
A nemzetbiztonsági oldalról teljesen áttekinthetetlen Rogán-Habony-féle letelepedési kötvénybiznisz egyik következménye, hogy több fedett orosz titkosszolgálati ügynök is magyar útlevélhez juthatott. Ezért is tett 2018 októberében
„Hazaárulás megalapozott gyanújával”
feljelentést a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes ellen a letelepedési kötvénybiznisz miatt Mirkóczki Ádám, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának akkori jobbikos elnöke.
Emellett kezdeményezte az eddig kiadott tartózkodási és letelepedési engedélyek felfüggesztését.
Az már most tudható, hogy a magyar kötvényprogramban jutott be az EU területére egy arab drogkereskedő, továbbá oroszországi lakcímet használva Atiya Khoury, Bassár el-Aszad szíriai diktátor nemzetközi tiltólistán lévő, pénzmosásért körözött üzletembere. Khoury 2016 nyara óta szerepel Magyarország szoros katonai szövetségesének, az Egyesült Államoknak a szankciós listáján.
Az amerikai pénzügyminisztérium szankciós dokumentumai szerint Khoury a szír rendszer támogatására mozgatott készpénzt Oroszország, Libanon és Szíria között, valamint emberi jogi jogsértések miatt is felelősség terhelheti.
Az orosz hírszerzés főnökének, Szergej Nariskinnak a fia is letelepedhetett hazánkban, de pénzért bebocsáttatást kapott egy olyan Kreml-közeli üzletember, akit a kinti sajtó egy maffiacsoport vezetőjeként ismer.
A Transparency International számításai szerint Magyarország 30 milliárd forintot bukott a kötvényügyleten,
Fidesz-közeli cégek viszont több tízmilliárdot kerestek.
A kötvényvásárlással pedig közel 20 ezer, harmadik országból érkező – többségében közel-keleti, orosz, kínai – állampolgár jutott magyar vízumhoz. "
sgl
1 komment régebbről máshonnan:
----
"A rendszerváltás előtt Bakondi György (A Szocialista Magyarországért kitüntetést kapta ) a kommunista ideológiáért felelős politikai tiszt volt a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán, majd a határőrökhöz került, tehát a határhoz és a politikai ideológiához is ért.
Ő az a főtanácsadó, akiről nem tudni, milyen eredeti meglátásai vannak, tanácsok helyett viszont tökéletesen mondja fel, amit fel kell mondania.
"Ez az embernek látszó féreg a parancsnokom volt a szerb-horvát jugoszláv háború idején, a déli határon.
Már akkor is hibát hibára halmozott, pedig ő volt az akkori BM Határőrség országos parancsnok-helyettese, tábornokként, de mindig megúszta a balhéit, mert akkor éppen a Horn gyuszi seggét nyalta 400 lefety/perces nyelvcsapással,"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.