Teljesen máshogy látják a szerdai eredményt.

"Orbán történelmi vereséget szenvedett" – így reagált az ellenzék a kormány győzelmi jelentésére
Orbán Viktor miniszterelnök egy lengyel televíziónak nyilatkozik Varsóban 2020. december 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Pénteken megegyezés születhet az uniós költségvetésről és a járvány okozta válság utáni uniós újjáépítési alapról is Brüsszelben. A megegyezés részletei egyelőre nem ismertek, egy esetleges alkut az összes tagállamnak és az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia.

A két ország azért fenyegette vétóval az uniós helyreállítási alapot és a költségvetést, mert az Európai Unió a jogállamisághoz kötné a kifizetéseket.

Miközben a kormánypárti lapok és Orbán emberei sorra jelentik, hogy "Magyarország győzött", az ellenzék természetesen mást kommunikál.

Ujhelyi István, az MSZP uniós képviselője „jó hírrel” szolgált a Klikktv-ben:

„Orbán veszített! Magyarország és az Európai Unió nyert! Lesz jogállami mechanizmus, méghozzá az, amiért lándzsát törtünk az Európai Parlamentben.”

A szocialista képviselő szerint Orbán nem lehet nyugodt, mert most előzetes normakontrollt kérnek az Európai Bíróságtól a jogállami mechanizmusra vonatkozóan. Továbbá lehetőség van arra, hogy gyorsított eljárásban tárgyaljon a bíróság egy-egy ügyet, vagyis adott esetben, néhány hónapon belül döntés születhet.

Donáth Anna momentumus EP-képviselő szerint Orbán veszített, mégpedig azért, mert lesz jogállamisági mechanizmus. 

A szöveg az Orbán Viktor által elfogadhatatlannak minősített eredeti változatában lép életbe: védi az igazságos jogállamiságot és az EU-s pénzeket. Pont azt, amit Orbán Viktortól meg kell védeni. 

A migráció témaköre pedig benne sem volt rendeletben.

Donáth szerint Orbán strómanjainak januártól annyi.

Az LMP közleményében úgy fogalmaz:

 „Orbán vereséget szenvedett, de a demokrácia sem nyert. (…) Egyértelműen üdvözlendő, hogy a magyar és a lengyel kormány meghátrált és elállt az Európai Unió költségvetésének és a mentőcsomagnak a vétójától.”

Dobrev Klára szerint ez egy„történelmi vereség.

Orbán és a vétója megbukott. Ez egy teljes és feltétel nélküli fegyverletétel

- fogalmazott a DK EP-képviselője. Úgy látja, az Európai Unióban új időszámítás kezdődik: "többé nem lehet ellopni a támogatásokat". 

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Basszus, ezt az undorító férget senki, még egy kontinens sem tudta igazán maga alá gyűrni, akkor mi hogy fogjuk tudni majd 22-ben eltüntetni. Erre a patkányra nehezebb lesz ellenszert találni, mint a COVID-ra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pécsi
@gina: GÖRÉNY BOLSI! Olvasd Szolzsenyicint, rólad szól- " a kommunistánál nincs undoritóbb, mert nincs lelkiismerete, hazug stb.." Padlás lesöprő, gulág tábori őrök ivadéka, nektek vége! Hazaárulók, huzzatok el a pic.. a.
silber13
@pécsi: Qurva jó szöveg!! Rekedtre röögtem maam de mások is így vannak vele. ritkán láti enni és ekkora baromságot, amit ez a unkó összezagyvál!!:-)))))))))))))))))
pécsi
@silber13: GYÖKÉR VAGY FIAM!Térj magadhoz! Olvasd el Róna prof. véleményét. Orbán a legnagyobb politikus Telleyreand óta ! 1814 H atudnád ez mit jelent? Prosztó!
verőce21
"Orbán vereséget szenvedett...?
de az EU demokrácia sem nyert..." ? - Akkor 1:1 ?

"ez egy történelmi vereség"? - azt hiszem, magyarázni kell a szakadt pofák fölsegélyezésére az elmúlt heti brüsszeli bált.
pécsi
@lampa laz: IP címedet már bemérték te barom! Jönni fog a " fekete autó" , tudod, amit apádék vezettek! Vigyázz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.