A magyar egészségügy továbbra is bírja, mi több, felkészült a járvány tetőzésére – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az InfoRádiónak.

Kásler: a szenteste a meghitt ünneplésé, nem a plázázásé

Úgy véli, várhatóan januárban csökken az aktív fertőzöttek száma.

Kásler szerint  az egészségügyben is vannak vírustagadók, akikkel szemben most már nagyon határozottan fel kellene lépni. 

Kitért arra is, hogy véleménye szerint a szenteste a befelé fordulás ünnepe.

Számomra sosem azt jelentette, hogy plázába kell járni, tömegeket kell összehozni és enni-inni. A karácsony meghitt ünnep, ezt tudom ajánlani minden honfitársamnak, függetlenül attól, hogy milyen járványügyi szabályok lesznek érvényben 

- fogalmazott Kásler Miklós.

A miniszter a vakcinával kapcsolatban elmondta, Magyarország még nem szállt be egyetlen fázis-3-vizsgálatba sem, de minden céggel tárgyalások folytat arról, hogy valamilyen formában részt vegyen a tudományos kutatásban, akár a fázis-3-szakaszban is.

(Inforádió)

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Egy korsó hideg barna
Szenteste a meghitt ünnepen senki nem jár a plázákban.
Ezt még az orbán kormány miniszterének is tudnia kellene.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
Mivel nem ő adja a kalácsot ezért ne adjon tanácsot.
Málna
@Horizont: Amit te említettél, azt nem Kásler mondta, csak a firkász írta. Amit Kásler mondott, az idézőjelben van.
Nem gondoltam, hogy ezt sem tudod.
Málna
@Gazella: "Szöveg értelmezz!!!" Ez magyarul van?:-)
Giovanni Alba
@Málna: Kásler nem azt mondta, nem úgy mondta, de ha mégis, akkor nem úgy kell érteni, mert ő nem úgy értette? A Brian életében voltak olyan nagyon okosok, akik elmagyarázták az értetlen népnek, hogy a megváltó szavait mégis miként kell értelmezni. Szóval amikor azt mondta, hogy számára az ünnep sosem azt jelentette, hogy plázákba kell járni ... A karácsony meghitt ünnep. Most akkor jó lenne már abbahagynod a szövegmagyarázást. Azt mondta amit mondott, ne akard velem elfogadtatni a te értelmezésedet.
Kövérrel kapcsolatban kérdem, tudod te, mi történt ott az ülésteremben? A kormánypárti nagyon magyar, nagyon keresztény nagyon úriemberek egy ellenzéki felszólalás közben hangos tapsolással tették érthetetlenné a beszédet. Mit tett a házmester ezek közben és után? Talán rendre utasította a rendbontókat? Dehogy. "„Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére”

- fejtette ki a házelnök.

Kövér ezután felvetette, vajon miért nincs olyan barát vagy családtag Szabó környezetében, aki szólna neki, hogy “őhozzá mint családanyához méltatlan”, amit “hétről hétre bemutat” a parlamentben.

Kövér ezek után közölte: Szabó Tímea felszólalásaira a kormánypárti oldal “szellemesen és elegánsan” reagált, mondta ezt arra az esetre utalva, amikor Szabó beszéde közben vastapsolással először belefojtották a szót, majd szándékosan addig tapsoltak, amíg lejárt az ideje. Ekkor az ülést levezető Kövér házelnök azzal tagadta meg, hogy az eltapsolt idővel kiegészítve befejezhesse, amit elkezdett, hogy a „viharos tetszésnyilvánítással nem tudott mit kezdeni”.
Te mit tettél volna ilyen helyzetben? Mosolyogva meghajolsz, megköszönöd a tapsot, és elkönyveled, hogy te itt labdába se rúghatsz? Nem nagyon hiszem, mert itt látványosan véded a védhetetlent.
Málna
@Giovanni Alba: Nem az én értelmezésemet magyarázom, hanem az egyetlen értelmes értelmezést. Szomorú, de szükséges.
Ismerem az általad említett sztorit, de azért nincs különösebb jelentősége a körülményeknek, mert Szabó Tímea nem csak ezen alkalommal, hanem úgy általában szánalmat kelt a felszólalásaival. Komolyan csodálkozom, hogy a pártja nem állítja le.
Giovanni Alba
@Málna: Ismered a sztorit és nincsen különösebb jelentősége? Felfogtad egyáltalán, hogy itt egy parlamenti képviselőt akadályoztak meg abban, hogy elmondja beszédét az ország házában, s mindezt az ülést vezető elnök elnéző helyeslésével? Neki kötelessége lett volna a renitenseket rendre inteni, és lehetővé tenni a beszéd megtartását. Ez nem egy lányiskola folyosója, fogd már fel! Igazából az a szánalmas, ahogy szembesíti a kormánypártiakat a törvény és jogsértéseikkel, de ezek arra sem képesek, hogy meghallgassák.
Az országgyűlés elnökének feladata "megnyitja és részrehajlás nélkül vezeti, majd berekeszti az üléseket, engedélyezi a felszólalásokat, ügyel a házszabályi rendelkezések betartására, kihirdeti a szavazás eredményét és ügyel az ülések rendjére" Csak neked, csak most, felhívom figyelmedet a részrehajlás nélkül kitételre. A házmesternek nem dolga a képviselők minősítgetése minősíthetetlen stílusban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.