Úgy tűnik, hogy a fideszes képviselő kizárásáról mégsem lesz szavazás, ahogyan azt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter előrevetítette. A Fidesz alapító tagja azzal kavart nemzetközi botrányt, hogy a Gestapo nyelvezetéhez hasonlította Manfred Weber szavait.

Az Euronews és a 24.hu információnk szerint

az Európai Néppárt CDU-s képviselőcsoportja a Deutsch Tamás kizárásáról szóló szavazás elhalasztását kérheti szerdán.

Fordulatot hozhat Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő néppárti kanosszajárásában a német kereszténydemokraták hezitálása. A 23 EP-képviselőből álló delegáció kedden reggel ülésezett, az egyik téma pedig Deutsch Tamás kizárásának az ügye volt. 

A fideszes képviselővel szemben azért indulhat eljárás az osztrák Othmar Karas javaslatára, mert a Gestapo és az ÁVO módszereihez hasonlította a bajor Manfred Weber frakcióvezető érvelését arról, hogy aki betartja az uniós szabályokat, annak nem kell tartani a jogállami mechanizmustól.

A gestapózás elég rosszul sült el, Weber arról beszélt, hogy ami sok, az sok. Deutsch pedig már kétszer bocsánatot kért.

Most úgy tűnik, hogy a fideszes képviselő kizárásáról végül nem lesz szavazás, ahogyan azt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter előrevetítette. A Fidesz azt is megüzente, hogy Deutsch kizárása esetén a többi magyar kormánypárti képviselő követné őt.

A 24.hu információja szerint

nem Deutsch kizárásáról szavaznának, hanem arról, hogy minden felszólalási és egyéb jogot vonjanak meg tőle a pártcsaládban.

A javaslat alapján megvonnák Deutschtól a képviselőcsoport nevében való felszólalási jogot, nem lehetne árnyékraportőre és raportőre egyetlen ügynek sem, és minden a Néppárthoz köthető pozíciótól is megfosztanák. Emellett felszólítják a fideszes képviselőket, gondolkodjanak el azon, hogy az ő értékeik még megfelelnek-e a Néppárt alapértékeinek, és ha igen, akkor ezekkel összhangban cselekedjenek – írja a 24.hu.

Az Euronews brüsszeli forrása szerint a halasztáskérés Berlinből érkezett, egy újabb konfliktus ugyanis veszélybe sodorná a német uniós elnökség eredményeit, vagyis az újjáépítési csomag ratifikálását, de a Brexit, illetve a koronavírus miatti törékeny helyzet sem kedvez az esetleges feszültségnek.

A 23 fős CDU képviselőcsoport eddig is megértő volt a Fidesz iránt, márpedig a német delegáció a Néppárt legfajsúlyosabb csoportját adja, a CDU és a CSU együtt 29 képviselőt adnak.

Deutsch Tamás rövid időn belül háromszor kért bocsánatot szavai miatt, legutóbb éppen kedden, amikor közleményében azt írta:

Nem állt szándékomban senkit sem megsérteni – sem képviselőcsoportunk vezetőjét, sem frakciónk akár egyetlen tagját is, sem pedig a politikai családunkat. A megfogalmazás helytelen volt a részemről, amiért elnézést kérek. Az általam használt szerencsétlen összehasonlítást visszavonom.

Forrás: 24.hu, Euronews, Napi.huHVG

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Deutsch Tamás véleménye és igazsága nem a haza véleménye és igazsága. Ahogy a gázkamrázó Demeteré vagy a farkasvermező Orbáné és senki másé sem az. Nem kell az Európai Néppárt büszke tagjaként versenyt futni a szövetségesek indokolatlan, tahó sértegetésében, rágalmazásában. Vagy ha igen, akkor nem kell pitizni, bocsánatot kérni azért, hogy ne rúgják ki az embert. Fel kell vállalni, hogy ez a néppártos tempó már nem finom a Fidesznek, és át kell ülni a szélsőjobbra, ahol érdemi munka helyett további hosszú évekig teli pofával, következmények nélkül lehet nácizni, gestapózni, sorosozni, és a szövetségesek még tapsolni is fognak. Ez a faszi nem méltó egy képviselő csoport vezetésére. Milyen lehet a többi, ha a vezető ilyen? Ez az ürge semmire sem való. Csak baromságokat tud írni, mondani, na meg inni, nőzni, bulizni és szipákolni tud. Egy igazi bunkó, tahó. Ha becsukódik egy ajtó és nem ereszt, mássz ki az ablakon és ott lesz az eresz. Ősi dakota közmondás. Amíg a Néppárton belül sincs egyezség hogy kizárják-e tompikát (meg a fideszt), addig elég nehéz tisztán látni ki kivel van. Én a mókusokkal. Ők biztos nem okoznak csalódást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Én nem azért zárnám ki amit mondott, hanem azért mert bocsánatot kért és a kopókat hagyta tovább ugatni, ezzel egy hétig zúdult a rágalom a frakció vezetőre, ugyanis a bűzös szellentésével tele volt közmédia az országban, és sokszoros volt a sértés mint amit a bunyik hazudozó elkövetett.
silber13
@Pegero: Buzi! buziiiii!!! buzika!:-))))) Csk nem lehetett este sikered a hasonszőrű homokokonál. Próbálkozzz a Semjén hordánál, ott találsz kispapokat, zsenge ministránsokat,tán még püspök is a farkadra akad!:-))))))))))))))))))))))))))
silber13
@Pegero: a tiedet kapja be egy jóképű fogaskerék!:-)))))
silber13
@Pegero: Találj mán ki végre valami újat, mert ez enyhén szólva is kurvául szegényes:-))))))))))) pontosan, mint a szövegeid!:-)))))))))))))
silber13
@Pegero: Buzi! buziiiii!!! buzika!:-))))) Csk nem lehetett este sikered a hasonszőrű homokokonál. Próbálkozzz a Semjén hordánál, ott találsz kispapokat, zsenge ministránsokat,tán még püspök is a farkadra akad!:-))))))))))))))))))))))))))
silber13
@Pegero: Való igaz, te szelllemileg és egyálatlán egy szakadt emberszerű izé vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.