Pont azét, aki Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért volt felelős, ahol most a Dunaferr kapcsán ismét forrnak az indulatok.

A szerda esti Hivatalos Értesítőben jelent meg, hogy idén december 31-ei hatállyal visszavonta Orbán Viktor Galambos Dénes volt fideszes országgyűlési képviselő miniszterelnöki biztosi kinevezését – vette észre a Magyar Hang.

Orbán indoklás nélkül vonta vissza az egyik miniszterelnöki biztos kinevezését

Fotó, címlapkép: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A cikk szerint Galambos Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos volt, a pozícióba még 2018-ban nevezték ki. A leváltásról/visszahívásról hivatalos indok nem olvasható az értesítőben. 

A lap szerint a miniszterelnöki biztos egyik feladata "a térségben működő iparvállalatok működésével, fejlesztésével összefüggésben a szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetések lebonyolítása" volt. 

A térség egyik, ha nem a legnagyobb iparvállalata a Dunaferr, ahol forrnak az indulatok, mivel az orosz tulajdonosi hátterű cégnek két egymást követő hónapban sem sikerült időben kifizetnie a munkavállalói béreket. Decemberben a cég 200 ezer forintot fizetett ki a munkavállalóknak időben a havi bérekből, ám a fennmaradó részt ismételten a hónap második felére, a két ünnep közti időszakra ígérte a lap szerint.

A Magyar Hang a cikke végén megemlítette, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik helyettes államtitkára, Szigeti Szabolcs lemondott, ő az egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkárként tevékenykedett, távozását a Medicalonline.hu már ősszel felvetette. 

Ugyanakkor kinevezés is történt, ugyanis a miniszterelnök kabinetfőnökének, Rogán Antalnaknak a javaslatára German Nórát nevezte ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda helyettes államtitkárává Orbán Viktor, 2021. január 1-jei hatállyal.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Jelentkezett egy, a még szűkebb családhoz tartozó rokon. Hirtelen kellett egy pozíció. Jön a karácsony, nagy a család, kell a sok ajándék a fa alá. Ez is megkapta. Januárban visszatérnek a kirúgottnak az ügyére is és kreálnak neki egy szépen csengő, az eddigihez hasonlóan roppant fontos és felelősségteljes, de leginkább fölösleges állást.
tudode
Mit ne mondjak őfélesége szinte minden szempontból nem felel meg a kormánytisztviselők etika kódexének
.
----A Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar Hivatásetikai Kódexe
.
korrupciomegelozes.kormany.hu/download/c/4c/32000/A%20Magyar%20Korm%C3%A1nytisztvisel%C5%91i%20%C3%A9s%20%C3%81llami%20Tisztvisel%C5%91i%20Kar.pdf
-------------------------------------
.
Az más, hogy neki a nemzet pecása a főnöke, aki ül a babérjain, eltűri/te azt, hogy őfélesége saját állam modellt hozott létre, a rötyipapírjával!
.
Az más, hogy a nemzet pecása is pszichikai bűnsegés!
verőce21
Hajrá Viktor! Csak így tovább! Maradj még sokáig miniszterelnök!
Végre olyan ember vezeti ezt az országot, aki tesz is valamit, ki mer állni az ország érdekeiért...!
jesz
@namihami: amúgy Dunaújváros vasműve egy igen kemény dió...több, alkalatlan, politikai ellenfél tulajdonosok veszekszenek egy olyan cégen, amely ha leáll pár napra, kihűlnek a kohók, akkor annak a melegüzemnek reszeltek...

Orbán érzi, hogy ha Gyurcsányék fogást találnak a vasmű dolgozóinak panaszain, akkor az nem növeli a szavazatokat fidesztájon...ez pedig megengedhetetlen...az új seprő jól fog seperni, titokban majd kisegíti valami tartalékból az orosz-ukrán tulajokat, csak fogják be a lázongó dolgozók száját...az a tartalék bizony a sok-sok adóforintból van(pl:27%)
Gazella
Még több miniszteri és államtitkárit vonhatna vissza! Sőt! Nyugodtan önként is lemondhatna ez a dagadék!!
Gauntlet
@namihami: fiatal volt, kellett a pénz !
Eladott Ország
"213 ezer forintért bérelt irodát a dunaújvárosi Irodaházban Galambos Dénes országgyűlési képviselő. 35 négyzetméteres a helyiség – nem mondhatnám, hogy olcsójánosok vagyunk: no de ha valakinek egy igazán jó irodára van szüksége, annak bizony a zsebébe kell nyúlnia, ez már csak így van. Hozzátartozik, hogy nem üres ám az iroda: a hírek szerint bútorok, technikai eszközök is találhatók benne, mást ne mondjak, van benne ötven szék – nyilván nem ritka, hogy jelentősebb csoportok kívánják megosztani problémáikat az érzékeny mutatóujját bármikor a kor ütőerére helyezni kész képviselővel, Dunaújváros és Fejér megye al-díszpolgárával. Amúgy meg ugyan mit is tudnánk mondani, ha netán kiderülne, a 35 négyzetméter holnaptól 2.13 millió forintba kerül. Naponta. Vagy óránként. Hopszi, jól hallottam, a hátsó sorban valaki azt kérdezte, hogy de miért? Hát azért, mert a világ-, illetve a makrogazdasági és társadalmi folyamatok ezt teszik szükségessé, senki nem ígérte, hogy a demokrácia minden vonatkozásban olcsó lesz… és továbbá tudja-e valaki, mennyi egy 35 négyzetméteres iroda bérleti díja Dubaiban, Soros mesterkedéseinek köszönhetően. Hát már régen nem kell alakoskodni, az tény: a magyar nép türelme végtelen, itt mehet minden nyíltan, becsületesen, egyenesben, nem probléma, a szeme nem rebben senkinek. Sőt: valahogy mintha nem is lenne igazi respektje azoknak, akik még arra se képesek, hogy marják, amit érnek. Szerintem egyébként nem teljesen véletlen, hogy épp ezen irodaház hosszú évek óta komoly veszteségekkel harcoló üzemeltetője kapta meg annak a húszmilliárd forintnak a kezelési jogát, amit a legfőbb vezető ígért be Dunaújvárosnak kereken egy éve."
namihami
@fideszes gyökér: Vagy a nyelve érdes és töri a lágy altestet.
gina
Ezt az elmebeteg kiskirályt meg ki kellene vonni a forgalomból. elég volt már belőle és a sok IQ nullás kővetöiből
SystemError
Sajnos ma már nem elég a fideszbe, hogy az anyádat eladva hazudozz álmodból is felkeltve. Az emberek nyomorát és válsághelyzetet kihasználva kell ezt tenni. Talán halottak és fertőzöttek számáról is szó nélkül kell már parancsra hazudozni.
Lehet pondró-patkány fidesz csótányok között is van olyan, akinek számít az emberélet még, ha pénzért az anyját is eladta eddig. Aztán ki tudja, lehet csak többet akart Orbántól akkora geci volt. Mégiscsak fideszes!:)
kissé felnőttem
a hir 24 lehozta a lényeget ugye volt egy vörös csepel most lett egy vörös posztó a dunafer ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.