Olyan meleg idő vola a napokban, hogy december 24-én megdőlt az országos napi legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja – írja a met.hu-ra hivatkozva az NLC.

Újabb rekord: soha nem volt ilyen enyhe karácsonyunk

Fotó: Unsplash

A déli országhatárhoz közeli Babócsán mindössze 10,7 fokig hűlt le a levegő. A korábbi legnagyobb szélsőértéket ebben a kategóriában Pécs Egyetem állította fel 2010-ben 10,6 fokkal.

Ami az előrejelzéseket illeti, változékony és enyhe lesz az idő hétfőtől. A hét elején erős, gyakran viharos lesz a szél, de erősödik a nappali felmelegedés és a fagyok is megszűnnek. A hét második felében viszont mérséklődik a légmozgás, de ezzel együtt ismét elkezd lehűlni a levegő. A jövő héten többször várható eső, zápor.

NLCafé

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Megint egy ócska csúsztatás. Azért mert a minimum nem volt még ilyen magas, az nem jelenti azt, hogy ez volt a legmelegebb karácsonyunk. Az átlaghőmérséklet (Budapest-dél) 6,8 fok volt a maximum: 8,3fok, a minimum: 5,6 fok. Ezzel szemben a legmelegebb 24.-e ugyanitt az utolsó 30 évben 2017-ben volt. Átlag hőmérséklet:8,5fok, maximum:10,5fok, minimum:5,1fok.
Ugye hogy nem mindegy: vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.