Kegyeletsértő módon, egymásra pakolt nyitott koporsókban tárolták az elhunytakat a szentendrei halottasházban. A megdöbbentő állapotokról videó is készült, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hozott nyilvánosságra. Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere azonnali tájékoztatást kért, valamint vizsgálatot rendelt el a temetési szolgáltatást elvégző céggel szemben.

Drámai videó jutott el hozzám, amelyen az látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek. Megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak.

– idézi Hadházy Ákos pénteki posztját a Szentendre.hu.

Az elmúlt időszakban több olyan felvételt kaptam különböző kórházak proszektúráiból, amelyeken a helyhiány miatt megrázó, méltatlan és kegyeletsértő körülmények között elhelyezett halottak láthatók. A felvételek többsége annyira döbbenetes, hogy soha nem hozhatók nyilvánosságra – még akkor sem, ha mindennél jobban kifejeznék, mekkora a baj

- írja a független országgyűlési képviselő.

Drámai videó jutott el hozzám, amelyen az látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. január 7., csütörtök

A Szentendre.hu szerint Fülöp Zsolt, a város polgármestere a videón látható állapotok miatt vizsgálatot rendelt el, és soron kívüli tájékoztatást kért a temetési szolgáltatást ellátó cégtől.

A polgármester pénteken helyszíni szemlét tart a halottasházban a Polgármesteri Hivatal, a járási Népegészségügyi Intézet és a rendészet bevonásával – teszi hozzá a helyi lap.

A videó készítésének pontos időpontja nem ismert, de Hadházy Ákos szerint a közelmúltban készült – nyilatkozta a felvétellel kapcsolatban a Blikknek.

Jól látható a rendkívüli zsúfoltság, informátorom szerint normális esetben egyáltalán nem ilyen állapotok szoktak lenni ebben a halottasházban

– mondta a Blikknek a politikus, aki nem kívánta felfedni a forrás kilétét.

A videón látható halottakat abban a helyiségben hűteni sem lehet, hiszen a videó elején látható nagy fehér ajtó mögötti hűtőkamra is betelt. Ebből a szempontból szerencse, hogy tél és hideg van

– tette hozzá.

Az informátor Hadházy szerint azt állította, hogy van olyan koporsó is a felvételen, amelyben a fővárosból odaszállított holttestek nyugszanak. Az elhunytak közül elmondása szerint többeket is otthonukban ért a halál. Feltételezhetően közöttük is vannak koronavírusban elhunyt emberek, mert az informátor szerint a rájuk érvényes szigorú protokoll szerint szállították őket a halottasházba.

A drámai videón, amelyet kegyeleti okokból itt nem mutatunk be,

nagyjából húsz koporsó látszik a halottasház egyik belső helyiségében.

Forrás: 24.hu, Szentendre.hu, Blikk

Címlapkép: Szentendre.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Teljesen mindegy, hogy ki az informátor. Lehet egy hozzátartozó is pl.
Csak azt lehet remélni, hogy ez a kegyeletsértő és elítélendő cselekedet egyedüli kis hazánkban.
Az meg kissé bizarnak tűnik, hogy esetleg az otthon elhunytak között korona fertőzéses is lehetett. Na erre nehéz gombot varrni!! Vajon ha valóban koronás beteg volt, akkor miért nem került az egészségügyi rendszerbe??? És még kérdések sora lehetne!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@Jozefina: hozzátartozó nem mehet csak úgy oda!! Csak engedéllyel!!!
Gazella
@Jozefina: megnyugtatalak! Egy sem covidos.
Sámannus
Úgy tudom, hogy a közmunkákat is megszervező cégnek itt lehet valahol központja, vagyis nagy pénzek tűnnek el ezen a fertályán az országnak. Ha van Isten a vállalkozó is a kupacban van valahol...
jesz
a temetési vállalkozó igan nagy összeget húz le a hozzátartozókról...mert kizártnak tartom, hogy valamennyi halott ember egyedülálló volt, nincs aki fizesse a temetést..
Ilyenkor jön az a tanács: hátravinni, tarkónlőni..aztán betenni a többi közé.
ómió
És nem sikerült a "sarat" a "Zorbánra" hazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.