Karácsony opportunista, Gyurcsány nagy túlélő, Orbán pedig nagyon jól lát a pályán – véli Pityinger Dopeman László zenész, influenszer.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

DopeMan (@dopemantv) által megosztott bejegyzés

A Mandinernek adott interjút a Dopeman néven is ismert előadó, Pityinger László. A beszélgetésben szóba került az a 2013-as eset, amikor Pityinger belerúgott a miniszterelnökről mintázott hungarocellszobor fejébe. Nem bánta meg, amit tett, ez akkor belefért a „művészeti” és politikai irányvonalába.

Mondjuk úgy, ez akkor belefért a „művészeti” és politikai irányvonalamba. Ma már nem. Megbánásról viszont azért nem beszélnék, mert az az ember, aki azt csinálta, nem az, aki most itt ül. És ez nem köpönyegforgatás, hanem egyfajta haladás. Egy perc alatt kihúzom a szőnyeget bárki alól, aki azt mondja, hogy ugyanaz az ember ma, aki mondjuk tíz éve volt. Ezt Orbán mellett Gyurcsány Ferenccel vagy Jakab Péterrel is meg tudom tenni. Mindenesetre annak idején én a legerősebb emberbe álltam bele, magába a királyba. Viszont nem gondoltam bele, hogy mint érző lényt, alighanem megbántottam, a családtagjainak pedig fájdalmat okozhattam. Ha kifejezetten erre a vetületre gondolok, pláne azt mondom, hogy ilyet a mai eszemmel nem csinálnék. Azóta jártam a buddhista főiskolára.

- mondta a Mandinernek.

Pityinger a beszélgetés szerint „remekül szórakozik” azon, hogy a Nyugati Fény nevű oldal szerint fideszes lett. Szerinte Gyurcsány Ferencnek és Orbán Viktornak kölcsönösen szükségük van egymásra.

Amúgy Orbán és Gyurcsány olyan, mint két képregény-figura, mondjuk Batman és Joker.

„Gyurcsány nagy túlélő, már mindenki leírta, most meg ott tartunk, hogy bedarálta az egész ellenzéket”, ezt a tábort azonban az előadó szerint sokkal nehezebb egyben tartani, mint a Fidesz-KDNP-t, ugyanis „ahhoz, hogy egy szervezet működőképes legyen, kell egy erős vezető, máshogy nem megy”.

Pityinger László azt is elmondta, hogy szerinte mi az orbáni politika sikerének titka:

A miniszterelnök nagyon jól lát a pályán. Minden igényt felmér, tudja, kinek mi kell, és azt megadja neki. Nagyvonalakban. Ráadásul van egy olyan csibészes észjárása, amivel már európai szinten, a nagykutyák között is jól működik. Egy utolsó mohikán. Közben mindig kellő mértékben fiatalít a csapatán, nőket hoz be a kabinetbe, érzékeli a trendeket. Tehát még a gender szempontokra figyel, sőt, már klímastratégia is van. Például igazságügyi miniszternek tesz meg egy jól fogalmazó, éles eszű, domináns nőt. Ettől függetlenül Orbán Viktor még egy régisulis politikus, az elpuhultabb újabb generációból, egyes európai vezetőkből hiányzik a benne meglévő csavaros észjárás. Nem tudnak mihez kezdeni a határozottsággal.

Karácsony Gergely főpolgármesterről azonban kevésbé van jó véleménnyel: úgy látja, hogy Karácsony „nem egy vezető, hiába népszerű az ellenzéki szavazók körében. Egy opportunista.

Ő nem egy vezető, hiába népszerű az ellenzéki szavazók körében. Egy opportunista. Nem csinál semmit, nincs teljesítménye, egyelőre addig jutott, hogy kurva jó fizetése van. Ennyiért én is tudnék siránkozni, hogy megfosztanak az iparűzési adótól. Az ősbaloldali apám mondja jól: az egész pártjában öten vannak, az elnökségi ülést a homokozóban tartják egy játszótéren, ahol valaki lehallgatja az egész beszélgetést. Nonszensz, hogy egy politikus felvállal egy pozíciót, majd arról szól az egész kormányzása, hogy elmondja, mit miért nem tud megcsinálni. Holott nem ezt ígérte, sőt, éppen az ellenkezőjét.

Most meg visszavesznek tíz kukát, ritkítják a buszjáratokat. Nevetséges.

Arra a kérdésre, hogy fideszes-e, azt válaszolta, hogy egyvalami érdekeli: „ki képes megteremteni azt a gazdasági és társadalmi környezetet, amelyben saját magam, illetve a családom, a szeretteim és a barátaim, valamint az egész ország számára lehetőség nyílik az élhetőbb életre. Az az ellenzéki opció, ami most van, nem válasz Orbánra.” Pityinger szerint aki ezt letagadja, „az vagy elvakult, vagy hülye”. Megítélése szerint „a középosztálynak mindenképp jobb lett az elmúlt tíz évben".

A középosztálynak mindenképp jobb lett az elmúlt tíz évben, de ha lemegyünk vidékre, a szegénysorra, ott is azt mondják, hogy bár rossz a helyzet, a baloldalra akkor sem szavaznának. Mert annál a csapatnál még az is jobb, ami most van.

Megjegyzem, a szegényekért egy szlogennél többet soha senki nem tett. Zárójel bezárva. Ez az egész nem morális kérdés, erkölcsi szempontból a két oldal politikusainak nincs mint egymás szemére vetniük. A politika mocskos játék, ám valamilyen oknál fogva Orbán jobban tudja menedzselni az országot. Nem lennék ellenére, hogy leváltsák, ha valaki hozna egy olyan sztorit, megoldást, ami jobb lenne az országnak. Amúgy meg nem válságban illene tudni legyőzni, hátszéllel, hanem akkor, amikor megy minden. Emlékszem Gyurcsányra: 2008-ban minden héten volt egy újabb négyéves terve. Ez nem hiányzik.

Pityinger sosem tekintett magára gengszterként, de olyan volt a kilencvenes és a kétezres évek éjszakai életében, „mint Frank Sinatra”.

Annyi tartás azonban mindig volt bennem, hogy a gyengébbekkel ne kezdjek ki. És ahogy akkoriban, úgy most sem keresem senki kegyeit.

Bárki is komolyan azt hiszi, hogy a véleményem miatt majd pozíciót kapok a Fidesztől? Én? Ugyan már. Ettől még tény: Orbán orrhosszal jobb, mint a kihívói, akiknek nem szól másról a terve, mint a zsákmányszerzésről. Meglepne, ha a Fidesz-KDNP kikapna 2022-ben.

– fogalmazott a rapper.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

DopeMan (@dopemantv) által megosztott bejegyzés

Forrás: Mandiner, 24.hu

Címlapkép: Instagram

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Gyurka80: ...buta balfasz vagy, és ez tőlem független. Többet kellett volna iskolába járni.

Egyébként Dopeman anno bepróbálkozott a baloldalon, hátha jut neki valami szerep, de buta volt hozzá és nem kellett. Most a fidesznél próbálkozik, mert látja, hogy ott minden kretén elfér. De ne izgulj, rontani már nem fog rajtuk.
Lassan neked is megjöhetne az eszed, habár ebben bízni butaság lenne.
Gyurka80
@Aki Én: Próbáld megérteni mit mondott ha nem esik nehezedre.Azt nem mondta, hogy fideszes lesz.
Nyírfa
Csak mint Eperjes Károly: mindketten megtértek. Kettejük között azért annyi különbség van, hogy Eperjes piszok jó színész. Politikailag, ideológiailag egyikük sem mérvadó.
Ludmilla
akinek 60 körül csibészes a gondolkodása,demenciával küzd.. a dopmen meg egy köpönyegforgató szarházi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.