Pénteken Moszkvába utazik Szijjártó Péter, ugyanis lejár a hosszútávú gázvásárlási megállapodás és ezzel párhuzamosan vakcinabeszerzési ügyben is tárgyal, jelezte a külgazdasági és külügyminiszter egy hétfői sajtótájékoztatón, amely előtt San Marinó-i kollégájával egyeztetett.

A magyar tárcavezető Moszkvában egyeztet mások mellett az orosz külügyminiszterrel, egészségügyi miniszterrel, energiaügyi miniszterrel és a Gazprom vezetőivel

- sorolta.
Kifejtette: világos menetrendje van a vakcinákról folytatott tárgyalásoknak és a beszerzéseknek. Arról, hogy Magyarországon milyen oltóanyagot lehet használni, nem a politikusok döntenek, hanem szakemberek, akiknek ez a dolguk – mutatott rá. Ha ők úgy döntenek, hogy lehet alkalmazni egy vakcinát, a kormánynak kötelessége azt beszerezni, mert az EU központi beszerzéséből lassúak a szállítások.

Szijjártó Péter pénteken Moszkvába repül gáz- és vakcinabeszerzési ügyek miatt
MTI/Szigetváry Zsolt

Azt mondta, tárgyalnak Oroszországgal és Kínával is, és ha a magyar hatóság kiadja az engedélyt, akkor fognak szerződni a beszerzésről, de addig nem lehet konkrét mennyiséget mondani.

A külügyminiszter azt is közölte, hogy az új amerikai elnök beiktatására kormányzati meghívó nem érkezett, de ezúttal a szokásosnál visszafogottabb rendezvény lesz. Magyarország érdeke, hogy az új elnök sikeres legyen, és az előző négy évhez hasonlóan magas színvonalú legyen a magyar-amerikai kapcsolatrendszer

- jelentette ki.

Szijjártó Péter szintén közölte, hogy fontos cél az egyetemek versenyképességének növelése az egyetemi szabadság és autonómia fenntartásával. A kuratóriumok tagjainak feladata, hogy a gyorsan változó világban növeljék az egyetemek versenyképességét. 

Az ő célja, hogy az eddig felépített nemzetközi kapcsolatrendszerével a győri egyetem nemzetközi együttműködéseit segítse.

-tette hozzá.

Hír/kép:MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Adasd be magadnak. A mi részünket is! Lásd, érezd a törödést,! Jövöre is tudjatok menni az Adriára. Én meg várom míg a bátor 133 túl éli az orosz oltást, és inkább várok a biztonságosabb EU szabvány szerint összeállított vakcinára! A fidesz politikusaknak viszont ajánlom ! Kísérletezzenek saját magukon! Van nekünk 133 hősünk akik az adófizetők pénzén hősködnek a parlament nevű cirkuszban szóval hajrá ! Megjöttek az orosz vakcinák önkéntesek kellenek
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/130298065_1603865566488848_2162865422723566189_o.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=dpT45d0wXSQAX9AAruh&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=04bda777e6d66de81a90413b90fbf2f3&oe=6015DA8B
Szijjártó felszólította Bident hogy magyarázza meg ukrajnai korrupciós ügyeit . Még jó hogy nem érkezett meghívó a White House-ból.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/124399561_3322998861081980_221221090726358352_o.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=DHfFKw3En8cAX91e4f2&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7e168ac556c8ccee926d57b8b3e4d542&oe=600B2862
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
yazo64
Egy hétköznapi bevásárlást sem bíznék rá...
jesz
@Eladott Ország: 17.17...az önkéntesek megvannak...kétmillió nyugdíjas...a 133 báror ember hősként lemond az adagjáról bármelyik nyugdíjas részére...csak hogy lássák, törődnek velük.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Igen ez olyan jellemző

több szempontból is, csak egy kicsit, na jó felettébb veszélyes

A mi drága (minden akciója sok-sok milliárdunkba fáj nekünk adófizetőknek) külgarázdánk pénteken utazik Moszkvába s utána Kínába. ahol a vakcinabeszerzésről is tárgyal. Ennek örömére az ATV kérdésére egy sajtótájékoztatón a kínai vakcina kapcsán azt hangsúlyozta. hogy: „Igaz, hogy Kínában a 18–59 éves korosztálynak adták be a vakcinát, de azt engedélyezték a 60 év felettiekre is”!!! =))
Igaza van, senki sem mondta, hogy rájuk nem hatásos, s ha nem, hát hullik a férgese! =))
kereső
Nem tudom, hogy toporzék mikor szerzett orvosi, biológusi diplomát- és esetleg mikor foglakozott genetikai , humán bilológiai kutatásokkal. Ha lenne neki, akkor nem hazudna folyamatosan a kinai vakcinával kapcsolatban. Először is -Kinában is csak a vészhelyzetre tekintettel kapott a vakcina ideiglenes engedélyt- , az hogy nem oltják a 60+ korosztályt, nem biztos, hogy az oltási stratégia mássága miatt van- e miatt állitani ,hogy megvan az engedély nettó hazugság. A kinai vakcinának a mai napig nem elérhető a harmadik fázis (klinikai vizsgálatok, tesztelések) dokumentációja, az nem hogy a széles közönség számára, de a tudós társadalom számára sem ismerhető meg. Akkor mi a lófaxt akar toporzék, meg a kormány? Egy teljesen bizonytalan kimenetelű vakcinázást? És éppen azzal a korosztállyal, amelynek a koránál fogva is már gyengébb az immunrendszere?Genodicium készül "Macaristánban"?- csak itt nem vallási, etnikai alapon válogatnak.(mint Kinában), hanem kor szerint.
ómió
Hát - nagyon úgy tűnik - különben csak macskavakítással lenne vakcinánk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok