Meggyőzőnek találták az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakemberei a koronavírus elleni orosz Szputnyik V vakcinát – közölte az M1 szerda esti Híradójában.

M1: az OGYÉI szakemberei meggyőzőnek találták az orosz vakcinát
Fotó: Alexander NEMENOV / AFP

Szentiványi Mátyás, a szervezet főigazgatója elmondta: az engedélyezés általában hosszú folyamat, de ezt most alig több mint két hónap alatt sikerült teljesíteni, ami hatalmas eredmény.

Az OGYÉI a vizsgálatok lezárultával szerdán ideiglenes, Magyarország területén érvényes használatbavételi engedélyt adott ki a magyar jogszabályok alapján. Ez az engedély hat hónapra szól, és további hat hónappal egyszer meghosszabbítható.

A Híradóban hozzátették: az OGYÉI most a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakvéleményére vár, amely várhatóan néhány hét alatt állapítja meg, hogy a vakcina valóban megfelel-e annak, ami az arról szóló dokumentumokban szerepel.

Az NNK minden egyes gyártási tételt újra és újra meg fog vizsgálni – közölték.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mit találtak meggyőzőnek? A dokumentációt a harmadik fázisról- ami több tényleg független orvos szakértő szerint nincs? Toporzék a mult héten azt mondta nincs elég gyártó kapacitása az oroszoknak- közben meg összehoztak egy szállitási szerződést? Az origo azt irja, hogy Merkel tárgyalt Putyinnal a vakcina gyártásáról. Mit irnak erről a német lapok, a hiradások? Mi az eredménye a 6000 teszt vakcinának? Javaslom, hogy váltson a kormány oltási stratégiát- és amennyiben indulhat a tömeges oltás a szputnyikkal, akkor a 18-55 éves korosztályt oltsák először, hogy ne álljon le a gazdaság- és nyáron tudjanak bulizni, nyaralni. A nyugdijasok meg majd kivárják a pfizert, meg a modernát.Ja, mert az orosz fog rendelkezésre állni- akkor a kormány is oltathatja magát, mindannyian- meg a fideSS összes képviselője.

Az az NNk labor fogja elvégezni az orosz vakcina labor vizsgálatait, amelynek vezetője müller cecile? Nincs több kérdésem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Az efftársi "bojkott" ellenére? "Aszta"!
kereső
@sgl: Kisérleti alanynak jelentkeztél be, vagy vakcinára?? Nem mindegy ám! Oltásra én is bejelentkezem, majd ha a házi orvosom megkeres-vagy a megyei ÁNTSZ! ( ami már nincs???), mint a H1N1- nél anno 2009-ben. Ott nem is volt fenntartás a vakcinát , sem a kommunikációt illetően. Ja, hogy akkor nem orbán uralkodott, hanem a "patás" kormányzott és meg voltak a poltikától független eü.szervezetek? Az ántsz, a járványügyi szervezet- meg hasonlók. Most ,meg van egy hazug operett törzs rendőrökkel, katonákkal és főnénivel- aki annyit konyit a járványtanhoz kb. mint én.
lusta
A Szputnik V kidolgozói közre adták az oltóanyag 21. nap utáni hatékonyságát, ami 91,4%.
Ulrike Demmer, a német kormány helyettes szóvivője megerősítette, hogy a németek készen állnak az oltóanyag gyártására, amennyiben az az Unióban bejegyzésre kerül. Tegyük hozzáá, hogy az orosz gyártó közvetlen, szoros együttműködét kezdett az AstraZeneca céggel.
Személy szerint nekem nincs semmilyen kifogásom semmilyen oltóanyaggal szemben, amennyiben az uniós engedélyt megkapta. Sajnos az orszáágot és annak működését a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj áártunk és qurmányunk annyira lezüllesztette, hogy a magyar hatóságokban egyzerűen nem bízom.Nem mellesleg egy klubban vagyunk, amely rendelkezik egy hatósággal, amit egyébként mi is pénzelünk, de holmi tízparancsolatos igék nélkül tevékenykednek, amelynek ez a dolga. Végezzék el az engedélyezési eljárást. Az oroszok benyújtották hozzájuk az igényt, de a kínaiak nem.
sgl
Merkel: A német kormány támogatja az orosz vakcina EU-s engedélyeztetését
444.hu/2021/01/21/merkel-a-nemet-kormany-tamogatja-az-orosz-vakcina-eu-s-engedelyezteteset

Németország támogatást biztosít Oroszországnak az új típusú koronavírus ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltás európai uniós engedélyeztetéséhez - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben.
A kancellár rendkívüli nemzetközi sajtóértekezletén kérdésre válaszolva elmondta, hogy tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a témában, és úgy látja, hogy a világjárvány közepette a "pillanatnyilag nagy politikai nézeteltérések" mellett is van lehetőség a humanitárius együttműködésre.

A német kormány így a vakcinákért felelős szövetségi szakhatóságon, a Paul Ehrlich intézeten (Paul Ehrlich Institut, Bundesinstitut für Impfstoffe und biomedizinische Arzneimittel - PEI)
keresztül kész támogatást nyújtani ahhoz, hogy az orosz fél megszerezze az EU gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyét a Szputnyik V EU-s forgalmazására.
"Ha az EMA engedélyezi ezt az oltóanyagot, akkor a közös gyártásról vagy a vakcina használatáról is beszélhetünk"
- mondta Angela Merkel. (MTI)
sgl
Lantos Gabriella szerint az orosz Szutnyik vakcina is van olyan jó mint az Astra Zeneca.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.