A kínai Sinopharm vakcinája nemcsak régebbi technológián alapul, valamint nemcsak a hatásossága és biztonságos volta kérdéses (az OGYÉI szakemberei sürgetés és nyomásgyakorlás ellenére sem voltak hajlandók jóváhagyni), a hatóság csak jogszabály-módosítás és politikai döntés eredményeképp engedélyezte, de még többe is kerülhet Magyarországnak,mint a bizonyítottan hatásos, német-amerikai Pfizer/BioNTech vakcina. Erre utal, hogy Szijjártó Péter az Indexnek adott interjújában nemcsak az árát nem árulta el, hanem többszöri kérdésre sem mérte össze a két oltóanyag költséget. A külügyminiszter azt hangoztatta, hogy“Mindegyik olcsóbb annál, mint egy ember élete.”és“A be nem érkezett vakcinánál nincsen drágább. Beszélt arról is, hogy mindenki türelmetlen, várják a vakcinát, ez egy európai jelenség. (Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában említette ezt, Szijjártó ezért még ugyanaznap szerződött 5 millió vakcinára Kínával.)

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
de nem annyival, mint amennyibe nekünk kerül! =))
teuton57
A VALODI kerdes nem az, mennyibe kerül a kinai. hanem ki es mennyit keres ezen a bulin??? Mert ugye az EUn keresztül futo vakcianbeszerzesen nem lehet keresni, annak az arat az EU alkudta ki es fizeii, ellentetben a KÖZPENZBÖL beszerzett maganüzleten Kinabol es Oroszorszagbol, ahol eleg sokat lehet lenyulni es kell visszacsorgatni.
Peller Anikó
@teuton57: Áltokmányos kőccség? A páp se prádikál ingyée.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.