A demokratikus nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik Brüsszel központosító törekvései, valamint Soros György és a nemzetközi óriáscégek által épített globális utópia ellen – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a DoRzeczy lengyel konzervatív hetilapnak adott interjúban.

A lengyel és a magyar kormányt az Európai Unió részéről a jogállamiság miatt érő bírálatok kapcsán a házelnök úgy vélekedett: az uniós jog, az alapszerződésekben rögzített szubszidiaritás elvének megsértésével zajló támadások célja az, hogy:

a brüsszeli bürokrácia felülkerekedjen a tagállamok szuverenitásán azzal a céllal, hogy alárendeljék őket úgy, amint az egy központosított birodalomban szokás, Brüsszel és a nemzetállamok között zajló konfliktus egy szélesebb geopolitikai harc része

- folytatta Kövér, kifejtve: a világgazdaságban olyan erők alakultak ki, "amelyek befolyása, pénze, a nekik alárendelt média és politikusok messze túlmutatnak a (központosított) európai állam lehetőségein".

Amolyan, alakulóban lévő virtuális, nyugati, transzatlanti birodalomról" van szó. Az ezt építő korrupt politikai elitnek nemzetállamként áldozatul esett az Egyesült Államok is

- értékelte a házelnök.

Szerinte Nyugaton jelenleg a politika szintjén zajlik a harc, mert a médiából "a jobboldali újságírók már kiestek, cenzúrázzák őket". Lapokból igen sok van, de mindegyik ugyanazt mondja, úgy, mint a kommunizmus idején Lengyelországban vagy Magyarországon volt – tette hozzá a politikus. Hasonlóképpen értékelte a konzervatív gondolkodású tanárok helyzetét is az egyetemeken.

Kijelentette:

Identitásunk kiirtására fognak törekedni, akár a tömeges bevándorlás, akár a gender terjesztése révén.

A Soros György szerepét firtató kérdésre válaszolva, Kövér a kommunista utópiához hasonlította a nyitott társadalom eszméjének a millárdos által képviselt változatát. Az elmélet megvalósításához szerinte Soros "lefizetett politikusokat". A pénzember mindazonáltal "csak egy jelképes személy" – húzta alá a házelnök, utalva a nemzetközi óriáscégek szerepére.

A lengyel és magyar állampolgárok többsége egyelőre kormányaik mellett áll ki.

Soros hívei viszont, a lefizetett emberek révén nap mint nap próbálják kiterjeszteni befolyásukat a médiában, az igazságügyben, a korrupt politikusok körében

- fűzte hozzá.

Forrás:MTI
Kép:MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Mondja ezt egy alja fidesz paszományos emberszabású !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
134.bátor
@Nessy: Egyetèrtek Veled. Kb 2 millió szavazó, 7.5 millió utálja őket,mint a szart. Valamièrt mègis ők nyernek 11 ève...nem csak lopnak,hazudnak,gyülöletet keltenek,de csalnak is. Máskèppen lehetetlen!
Nessy
@kereső: A pártiskolán ezt nem tanulták! Sem a "FoxiMaxin".
Lepényleső
Nem elgondolkoztató hogy egyes országok kormányainak egyetlen ember ellenség lehet,
miközben százezreket,esetenként milliókat tulajdonukból,vagyonukból kisemmiznek?
Mit érhet egy ország nemzetinek mondott kormánya melynek száma a tízezreket súrolja
ha egyetlen egy ember az egész apparátust sakkban tartja,- vagy talán az egész csak duma?
Aki Én
Lehet. Csak azt felejted el, hogy nem ti vagytok azok. Ti tolvaj hazaárulók vagytok, suttyó, hazug, százmilliárdos propagandával.
ómió
Efftársilag is ezért szeretnének internáci kormányt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.