Nem túl csábító ajánlatot kapott a csengeri örökösnő néven elhíresült M. Mária, akinek tíz év szabadságvesztést és tíz év közügyektől eltiltást ajánlott a Mátészalkai Járásbíróság arra az esetre, ha a nő elismeri a bűnösségét a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalási ügyében, valamint, ha lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A csengeri nő jelenleg a nyíregyházi börtönben ül, távmeghallgatással felelt az ügyész és a bíró kérdésére, az ajánlatra azonban hezitálás nélkül válaszolt, elutasította azt, egyben kérte a tárgyalás megtartását.

„Bolond lett volna Marika elfogadni a 10 évet, hiszen rablógyilkosok nem ülnek ennyit”

– fakadt ki a Blikknek a csengeri örökösnő egyik, a neve elhallgatását kérő családtagja, aki szerint az sem kizárt, hogy a végén felmentik Marikát a vád alól.

A Btk. szerint egyébként 2-8 évig terjedő börtönnel lehet sújtani a hasonló elkövetőket a súlyosító körülmények függvényében.

Mint mondta, az örökösnő jelenleg borzasztó egészségi állapotban van, állítólag a tüdejével lehet baja.

„Fél év alatt húsz kilót fogyott, nagyon tartunk tőle, hogy már nem sokáig bírja a bezártságot. Félünk, hogy nem jön ki élve a börtönből"

– panaszolta a rokon, aki szerint a csengeri asszony lelkileg is összetört.

Rossz állapotban van a csengeri örökösnő néven elhíresült M. Mária

„Bármi legyen is ennek a vége, én a végsőkig kitartok mellette” – tette hozzá a családtag.

A csengeri örökösnőt akkor ismerte meg az ország, amikor többek közt Kósa Lajost is egy 1300 milliárd forintos hagyatékkal hitegette. A politikus a nőt csalónak nevezte, aki később Svájcba szökött Magyarországról. A története mellett továbbra is kitartott, még üzent is. Akkor azt mondta, a mesés összeg létezik, legkésőbb 60 napon belül minden erről szóló okirat a kezében lesz.

Bár akkora összegekkel dobálózott, amekkorával a nyolc leggazdagabb magyar együttvéve sem rendelkezik, mégsem hátrált ki a történetből, mígnem nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, a Terrorelhárítási Központ emberei pedig haza szállították.

Egy ideig börtönben volt, aztán kiengedték nyomkövetővel a bokáján, tavaly nyáron azonban újra letartóztatták. A nő elismerte, hogy vállalkozóktól és magánszemélyektől több százmilliót kapott, de állította: azért kellett neki a pénz, hogy hozzájusson a hagyatékhoz.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(blikk.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
@Qqberci: Lala tudott róla, sőt ! Ő legalább 20 évet kéne hogy kapjon !!!
sokanvagyunk
Biztos nagyon örül a sok átvert, hogy a családja és barátai a csaló mellett állnak, és összedobják végre az adósságát.
kissé felnőttem
Lala meg nem is segíti? pedig neki igérte a vagyont? na politikusokkal ne kezdjen az ember. Főleg ilyen kis összeggel pedig lala ugrott nagyot, Bakot lőtt ?
rokker33
Miért kell pénzt fizetni azért hogy pénzhez jusson??Ki az a hülye aki ezt a mesét beveszi vagy bevette?
namihami
Erősen bízik a Fidesz és vezetése, hogy nem élheti meg a tárgyalást es az ügy teljes nyilvánosságra kerülését.
Ami ugyan a hívőket úgyse zárja ki az imádottjaik iránti rajongásból, de néhány ingadozónak hozna némi új ismereteket a Fidesz ""tiszta"" ügyeinek dgyikéből.
Lepényleső
...ha van pénz azért lesz kellemetlen a keresztfaternek,ha nincsen akkor meg azért kell elhallgatnia,- a nőnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.