Többen úgy gondolják, hogy a 2017-es nagy tervek után most újra eljött Botka László szegedi polgármester ideje – írja a hvg.hu.

Vidéki polgármestert győzködnek, hogy legyen Orbán kihívója
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A portál szerint több mérvadó politikus is győzködi Botkát, hogy induljon el az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. 

Van, aki szerint

ő lenne egyedül alkalmas Orbán legyőzésére.

Állítólag maga Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is győzködte Botkát a január eleji találkozójukon, de hogy ilyen valóban elhangzott-e, egyelőre nem erősítette meg.

Hivatkoznak három felmérésre is, amelyek közül kettőben Botka jól szerepelt. Igaz, az is felmerült, hogy a szavazók már elfelejtették a nevét.

Bár az elmúlt hónapokban Botka László aktivizálódott és a helyi médiát építi, a hvg.hu-nak nyilatkozó bennfentesek szerint elzárkózik attól, hogy beleálljon a küzdelembe. Van, aki szerint "öngerjesztő pletyka", hogy Botka újra indulna, más azt magyarázza, a szegedi polgármesterben egyrészt élénken él 2017 emléke, másrészt semmi kedve újra Gyurcsánnyal keringőzni.

(hvg.hu)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Laci nem hülye, hogy ezekkel lejárassa magát! Szegeden mindig meg fogják választani polgármesternek! Neki az többet jelent...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FLETÓ
@karma1: Ezekkel = mutató névmás, mely használható egyaránt tárgyakra, személyekre! Ki lájkolta?! Nem ismerem őket, mert NICK-et használnak, nem a polgári nevüket!
karma1
@FLETÓ: Arrol beszelek, hogy kinek tetszhetett az, amit beirtal, NICKNAME szerint? Mert azert itt mindenkirol tudni, hogy nickname szerint melyik oldalon all, ne add a hulyet, ha nem muszaj...
karma1
Azert Botkat "videki polgarmesternek" titulalni? Jo, Szeged nem a fovaros, de igen komoly nagyvarosa Magyarorszagnak, es mondjuk nem az 1800 fos felcsuti polgit agitaljak erre a posztra...:)
Nem tudom, min tornaznak meg, hiszen Botka eleg vilagosan hagyta el a palyat 2017-ben, es szemmel lathatoan eros ellenfele Gyurcsanynak - igy viszont az egesz ellenzeki osszefogasnak is.
Miert es ki akarja ot futtatni? Lehet, hogy megint kap orbantol egy igeretet, mint ahogy tortent a 2017-es jelolese elott is? (orban ment, milliardokat igert valamiert Botkanak, aki egy hettel ezutan felment Budapestre, es azzal baszta be az ajtot, hogy "Gyurcsannyal soha!" Igy megadta az alaphangot rendesen, es a mar kezdodo osszefogasi hajlandosagot egy utessel szet is kergette, megagyazva ezzel a fidesznek. (Az lmp meg a jobbik csak hab volt a tortan ekkor, de ok is hoztak a toluk elvart viselkedest: sikerult szetverniuk teljesen a 18-as valasztast). Ugyanezert kar elovenni megint Karacsonyt is, mert o SEM akar ismet jelolt lenni! Probaljanak masfele keresgelni az ellenzek oldalan!
FLETÓ
@karma1: Mi közöd hozzá?! Így délután 5-kor?
karma1
@FLETÓ: Majd egyszer ha kedvem lesz, elmeselem. De addig meg egy kis viz lefolyik a Volgan...Igy reggel 6-kor...
FLETÓ
Új Zélandon reggel 6 van?! Nem GMT +12?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.