Menczer Tamás államtitkár szerint 225 ezer ember beoltására elegendő kínai vakcinát hoz majd a repülő haza.

Elindult a magyar állam repülőgépe Pekingbe az első vakcinaszállítmányért – jelentette be Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfő hajnalban a Szijjártó Péter tárcavezető Facebook-oldalán közzétett videóban.

Elindult Magyarországról az első repülőgép a kínai vakcinákért – videó

Fotó, címlapkép: Facebook/Szijjártó Péter/videórészlet

Közlése szerint a pekingi érkezést követően 550 ezer adagnyi vakcinát pakolnak a gépre, amely várhatóan kedden délben érkezik vissza Magyarországra. Ez a vakcinamennyiség 225 ezer ember beoltásához elegendő.

Menczer Tamás hangoztatta: ez az a vakcina, amelyet a világban már több mint 30 millió ember megkapott. Körülbelül 500 ezren kapták meg Szerbiában, köztük sok vajdasági magyar – emelte ki.

Emlékeztetett arra is, hogy a vakcina dokumentációját és gyártóhelyét a magyar szakemberek megvizsgálták.

Az érkezést követően a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai az ilyenkor még szokásos vizsgálatokat elvégzik, és ha mindent rendben találnak, megkezdődhet az oltás.

"A kínai vakcinával jelentősen gyorsíthatunk az oltási ütemterven. Minden élet és minden munkahely számít" – hangsúlyozta Menczer Tamás.

Frissítés (8:24): 275 ezer a 225 ezer

Az MTI 7:59-kor kiadott egy javítást az eredeti hírhez, eszerint nem 225 ezer, hanem 275 ezer ember beoltásához elegendő az 550 ezer darab kínai vakcina.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
@Horizont: Ráadásul a frissités után már 275 ezer vakcinát hoznak!!! Nekem is pont az jutott eszembe, mivel nagy a tiltakozás a kínai vakcina ellen, ki engedni magának beadni! Az orosz vakcinával is ez a helyzet, rengetegen nem akarnak azzal "oltakozni" (nagyon csípem ezt a szót, eddig csak nyunyókától hallottam)
Azért arra azért kiváncsi lennék, ez megint mennyibe fáj nekünk???
Nekik tényleg nem számít 1 emberélet sem!!!:DDD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Shikari: Mehetnek jutalomüdülésre Szibériába. Nem retúr-jeggyel!...
gina
De itt a háziorvos hozza el a vakcinát tiszta sötét balkán, ez kell elmebeteg Viktornak(szégyen ez a zsiros mangalica) de ha az emberekkel ezt meg lehet csinálni?? és meg lehet , mert van még pár ilyen Shikari elmebeteg---
gina
@verőce21: Te nem lottószámokat hanem csak baromságokat tudsz, jobb ha csendben vagy idióta !!
verőce21
@gina: Te is csendben maradhatnál..., ennyi ésszel...
lusta
@gina: Ebben az az érdekes, hogy a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk képviselői egyeztek meg az Unió álatal megszerzett oltóanhyagokról, miszerint mely oltóanyagok és mikorra fognak beérkezni. Igaz, ezek az oltóanyagok nem tartalmazzák az alkotmányos költségeket.
RonaGyuri
A párt központi napilapja erre is rá tudott tenni egy lapáttal:
"Elindult a magyar repülőgép az első kínai vakcinaszállítmányért" !!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.