Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét – mondta az országos tisztifőorvos szombaton az MTI-nek.

Müller Cecília hangsúlyozta: gyorsan és hatékonyan szeretnék beoltani a vakcináért jelentkezőket. Hangsúlyozta,

két és fél millióan regisztráltak az oltásra és azt szeretnék, hogy ők húsvét tájékára legalább az első adag vakcinát megkaphassák.

A tisztifőorvos elmondta, minden adat a koronavírus-járvány nagyon intenzív terjedését mutatja, ugyanis a fertőzöttek és az elhunytak számában is jelentős emelkedés tapasztalható.

A koronavírus-járvány harmadik hullámát a vírus azon különböző variánsai okozhatják, amelyek a korábbiaknál sokkal fertőzőképesebbek

- fejtette ki.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a korábbi időszakokkal ellentétben "ma már nem vagyunk fegyvertelenek", Magyarországon ugyanis ötféle oltás is rendelkezésre áll, amelyeket nagyon intenzív programban juttatnak el a lakossághoz.

Müller Cecília közölte, hogy az oltások beadását még inkább fokozni szeretnék, mivel az első adag vakcina után is jelentős fokú védettség alakul ki, amelynek köszönhetően megakadályozhatók a súlyos szövődmények és a halálesetek.

Az operatív törzs, az oltási munkacsoport és a szakmai grémiumok is azon dolgoznak, hogy minél több embernek lehetővé tegyék az oltás felvételét – tette hozzá.

Hangsúlyozta, az elmúlt héten folytatott szakmai egyeztetések eredményeként újra javasolta, hogy a járvány elleni védekezést irányítók feltétlenül kapják meg a védőoltást.

Müller Cecília kiemelte, hogy az oltást külön javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek is.

Fontosnak nevezte, hogy

a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljelenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is.

Emellett a kormány és az operatív törzs tagjainak beoltását is fontosnak tartja. Az oltások ugyanis reményt adnak arra, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám és véget érjen a pandémia – jelentette ki.

Az országos tisztifőorvos szerint a járvány elleni védekezést irányítók egészségének védelme elengedhetetlen annak érdekében, hogy az ország meg tudjon küzdeni a harmadik hullámmal.

Nagyon fontos, hogy a kormány és az operatív törzs tagjai egészségesek maradjanak, ezért feltétlenül indokolt a mihamarabbi beoltásuk

- tette hozzá.

A tisztifőorvos emlékeztetett arra, hogy az egészségügyi dolgozók beoltása mostanra gyakorlatilag lezárult, ugyanakkor azoknak, akik ebből valamilyen oknál fogva kimaradtak, lehetőségük van a pótlásra.

Az idősotthonok lakói és dolgozói is jellemzően megkapták már az első oltást, a második adagok beadása pedig most zajlik – tájékoztatott, majd közölte, az oltópontokon jelenleg a Pfizer-BioNTech vakcinával oltják a 80 év feletti lakosságot, a Szputnyik V oltásokat felhasználták, azonban a következő adag felszabadítását követően ismét elérhető lesz ez a fajta vakcina is.

Emellett a háziorvosok a 18-60 év közötti krónikus megbetegedésben szenvedők és a regisztrált idősek oltását végzik a brit-svéd AstraZeneca és a kínai Sinopharm vakcinákkal – tette hozzá.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/BENKO VIVIEN CHER

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A Doktorplébános javasolja a vakcinát a Doktorminiszterelnöknek... Könnybe lábadt a szemem,,nemzethyyileg..!! Gondolom a kinai- orosz vakcina- felhozatalt javasolta a Szirti Vizilónak.,,ha már a doktorkülügyminiszter ennyit röpködött az ügy érdekében...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Lehet, hogy Orbánt beoltották veszettség ellen, de hogy azzal is elkéstek, az látszik rajta. Ez az egész operett törzs eg látványpékség, egy látja nem látja na látja. Egy kombinált oltást vagyok hajlandó beadatni maximum, egy fideSS-kormány-operett törzs ellenit.
tudode
Azért az operett törzsünk asztaláról egy, két a varus számára egy, két étlap még hiánycikk, um. a XXI. századi tesztutca, és a bizalom, amelynek még piaci ára sincs:
.
----- Hogy néz ki most Ausztria, Orbán egykori víruslaboratóriuma?
www.youtube.com/watch?v=kkI_dFkLWFI
--------------------------------------
.
Az öregpap is holtig tanul!
szép új világ
Nyunyókabanya mást nem ajánlott Orbánnak? Kár, pedig nekem volna egy-két ötletem.
moareka
Meddig tetszenek még bennünket hülyének nézni? Cáratyuska megkapta az első Pfizert

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.