Ingyenes volt az oktatás, mégis pénzt kért a tolmáccsal érkező szülőktől.

Átverte, majd 3-4000 euróra vagyis egymillió forintra megvágta a külföldi szülőket a budapesti iskolaigazgató

Fotó: pixabay.com

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy budapesti iskolaigazgató ellen, mert több esetben is pénzt kért a külföldi szülőktől azért, hogy a magyar nyelvet nem ismerő gyermekeiket felvegye az iskolába – írja a 24.hu.

A 68 éves férfi 1997-2017. között egy budapesti, állami fenntartású, angol-magyar kéttannyelvű általános iskola és gimnázium intézményvezetője volt.

A vádirat lényege szerint az igazgató 2016-2017. évben a kötelező felvételi előírásokat, ezáltal az ingyenes közoktatásra vonatkozó szabályokat megszegve, pénzt kért azért, hogy felvegye a magyar nyelvet nem ismerő külföldi állampolgárok magyar nyelvet szintén nem ismerő gyermekeit az iskola két tannyelvű osztályaiba.

A szülők általában tolmács segítségével, személyesen keresték fel az igazgatót, aki az iskola bemutatását követően, a két tanítási nyelvű osztályokba felvételért gyermekenként jellemzően 3000, vagy 4000 eurót kért a szülőktől.

A szülők nem tudtak arról, hogy az intézményben a közoktatás ingyenes, úgy tudták, hogy az igazgató által elkért, illetve neki átadott összeg a képzés díja.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint az igazgató hét gyermek elvételéért is pénz kért. A 24.hu őgy tudja, az intézmény vezetője tagadta az ellene felhozott vádakat, és azzal védekezett, hogy alapítványi támogatásként fizették be a pénzt a szülők.

Az ügyészség azonban másképp látja a dolgot, és önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása miatt állítja bíróság elé az igazgatót. A főügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a férfire.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Eladott Ország: Ez egy kapitalista ország... Kaparj kurta...!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 11:17 ♦ Nem! Ez egy régi vágású uram-bátyám (dzsentri) feudális világ. "Tövit töröm, gallya jut."
Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy Orbán Viktor régi vágású kereszténydemokráciájának terve valójában a húszas-harmincas évek dzsentri urambátyám-világának nosztalgiájából fakad. Várható volt, hogy kibújjon a szög a zsákból, és hogy végre eljussunk az őszinte színvallásig. Orbán Viktor illiberális rendszere nem kompatibilis a nyugati jóléti fogyasztói társadalommal és a szabad versenyre építő kapitalista piacgazdasággal, de a kísértetiesen hasonló jelek ellenére szocializmusnak sem mondható. Mi, magyarok, immár a Vezérünk álmaiban testet öltő sajátságos úton járunk Európában. Nagyapáink által átélt régi vágású kereszténydemokrácia, az valójában egy nagyon szegény világ volt, amely milliőt elviselni bizony csak erős Istenhittel lehetett. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa” – prédikálta a pap a szentmisén az uradalmi cseléd és szolga híveinek, és ők hitték, hogy a haláluk után végre ők is elégtételt nyernek a megaláztatásukért Istentől a Mennyországban. Olyan világ volt az akkortájt, amelyben voltak előjogokat élvező bárók és grófok, és az ő teljesen jogfosztott cselédeik. Nem volt semmilyen szociális háló, családi pótlék és nyugdíj sem. Egy szoba-konyhás, zsúptetős, földpadlós vályoglakásokban lakott olykor három generáció is, emberhez méltatlan körülmények között. Bizony nem túlzok, ha azt állítom, hogy a gróf úr állatainak istállója egy wellness-lakosztály volt az ő lakásukhoz képest.
verőce21
@Eladott Ország: Jól írod. "Orbán Viktor régi vágású kereszténydemokráciájának terve... sem mondható." - Ergo, fatális zagyvaság, és személyiségsértő, lépten-nyomon kommunistáknak titulálni a benne résztvevő kormányzati és államigazgatási méltóságokat!
verőce21
(12:17) "Orbán Viktor régi vágású kereszténydemokráciájának terve... szocializmusnak sem mondható."!
nezelodo
Alighanem megint vétett egy NER társ, és elfelejtette leadni az Alkotányos Költséget, ahova kell, de már lehet, hogy az elmaradt perselypénzt is számonkérik rajta, mert valamennyien keresztények!
Nyírfa
@Eladott Ország: A szocializmus maga volt a mennyország a mai állapotokhoz képest.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.