Ez egy államtitkári írásbeli válaszból derült ki írja a HVG.

Még mindig be lehet fizetni azt az elmaradt hathavi tb-tartozást, ami miatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozások is fizetőssé váltak a halaszthatóak mellett – szúrta ki az Azonnali.hu Tállai András államtitkár írásbeli kérdésre adott válaszát.

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozás

Az államtitkárhoz Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője fordult, arról érdeklődött, hány embernek vált végül érvénytelenné a tajszáma. Tállai azt válaszolta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) még most is vizsgálja a számlaadatokat, az adósság még most is rendezhető.

Az adóhatóság újabb figyelmeztetéseket küldött az érintetteknek, a tajszámok lámpája tehát még nem fog barnára váltani a rendelőkben. Az államtitkár válaszából az is kiderült, hogy lehet kérni a befizetésre a NAV-nál pótlékmentes részletfizetést, sőt, akár az adósság teljes elengedését is. Akik pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy befizessék ezt a pénzt, az illetékes járási hivatalokban jelezhetik, szociális rászorultsági alapon férhessenek hozzá az életmentő beavatkozásokhoz térítésmentesen.

Ez a rendelkezés 70 ezer embert érint

– emlékeztet a lap.

Forrás:HVG
Címlapkép:Propeller

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Nekem a munkáltatóm hanyagsága és hazugsága miatt 2020-ban csak azért nem veszett el a tébém mert egy önzetlen hozzáértő segített a NAV-al való kommunikációban. (Nagy magyar cég, egyszerűen rám sózták az ügyintézést.) Javaslom mindenkinek, hogy az ügyfélkapun időnként nézzen be a saját adószámla kivonatára, van-e rajta tartozás? Nem könnyű megtalálni de érdemes lépni még mielőtt értesít a NAV a problémáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.