Az a cél, hogy az európai igazolványok hitelességét az Európai Unió bármely pontján ellenőrizni lehessen.

Az EU tagállamai január 27-én elfogadták a vakcinációt bizonyító európai okirat irányelveit. Eszerint az oltási igazolványoknak meghatározott minimum információnak kell szerepelnie, köztük a beadott vakcinákra vonatkozó adatoknak is

– válaszolta a Blikk kérdésére az Európai Bizottság sajtóosztálya. Mint mondták, a közösen elfogadott döntéssel a tagállamok – így Magyarország is – vállalta, hogy eszerint szervezi meg a saját országában az ezzel kapcsolatos feladatokat.

A tagállamokkal együtt az a célunk, hogy az igazolványok hitelességét az EU bármely pontján ellenőrizni lehessen, és hogy azt az Európai Unió minden országában elfogadják

– közölte az Európai Bizottság.

Kiderült: a vakcinaútlevélen szerepelnie kell az oltás típusának – Utazhatnak-e majd a beoltott magyarok?

Fotó: Pixabay cco

Ahogy tegnap mi is megírtuk, a magyar kormány a múlt héten módosította a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló rendeletet, és úgy döntött, hogy

az oltási igazolványban nem kell feltüntetni a védőoltás típusát szerepeltetni.

Az egészségügyi szolgáltatónak a jövőben nem is kell továbbítania az EESZT rendszerben az igazolványt kiállító kormányhivatal felé, milyen vakcinával oltottak.

Ez azt jelenti, hogy a magyar állampolgár nem fogja tudni igazolni egy esetleges külföldi utazás előtt, hogy olyan vakcinával oltották-e be.

Forrás: blikk.hu

Címlapkép: Propeller

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@ómió: ha meg rajta lesz, akkor nem utazhatnak a szputnyikosok, meg a mao könnyével oltottak!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakambuki
@Pálinkás Pál: így van, illetve lehet. emiatt nem utazhat majd a két magyar közjogi méltóság Áder és Orbán sem illetve vagy fél tucat egyéb tagország sem akik az EU h.lyesége miatt a két keleti vakcinát kényszerülnek használni. Lesz itt majd egység hamarosan!
ómió
@Pálinkás Pál: Merkel "nénikétek" esdekelve kéri Putyint, hogy az import mellett engedje meg, hogy az oroszt ők is gyárthassák! Lemaradtál róla, vagy csak a vörös zászló takarta el?
Pálinkás Pál
@ómió: ne szólj hozzám f@szkalap--... te annyira jelentéktelen vagy itt mint egy marék lepkefing... még a saját fidesznyik elvtársaid is okádnak tőled, pedig ők sem az eszükről híresek...tehát ,beszélgess csak magadban...
Yoda69
@ómió: Csak akkor ha a szputnyik megkapja az Unios engedelyeket.
ómió
@Pálinkás Pál: Kifogytak az érvek, bolsiék fajkreténje!? Ilyenkor marad - "mi lényeged" - a mocskod másra szórása? De, mintha te szólítottál volna meg engem, szarkupac, és nem fordítva! Nem baj?
ómió
@Yoda69: És, ha Merkel "maminak", sőt(!), már Micron efftársnak is kellene, akkor az nem lesz meg!? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.