A pénteken kialakult oltási káoszról nem ejtett szót.

Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a közmédiának.

Kovács Zoltán közölte: az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is tervezetten és nagy számban oltják azokat, akik regisztráltak a vakcianinfo.gov.hu oldalon. Hozzátette: Magyarország az átoltottság tekintetében a második Európában, és a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére fog kerülni.

"Mindent megteszünk azért, hogy a regisztráltak a lehető leghamarabb oltáshoz jussanak" – fogalmazott Kovács Zoltán, majd mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon az oltásért.

A vírus elleni küzdelem leghatékonyabb eszköze az oltás, Magyarországon minden vakcina biztonságos és hatékony – emelte ki.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a magyar oltási terv az Európai Unión keresztül beszerzett vakcinákon kívül kínai és orosz oltóanyagot is felhasznál. "Ennek köszönhetjük azt, hogy gyorsabban tudunk haladni, mint Európa többi része" – hangoztatta.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A 70 ezerbe megpusztult a rendszer, akkor hogy lesz ebből százezer? Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
A kérdésem a régi, hogyan akarják elérni a csoportimmunitáshoz* szükséges oltási számot, ha továbbra is arról beszélnek, hogy a regisztráltakat oltják? A többiekkel mi lesz, hiszen a számuk nem elhanyagolható. Bár itt van még a TB "profiltisztítása", aki elmarad a befizetéssel, az kiesik a biztosítottak nyilvántartásából, tehát nincsen. Márpedig aki már jó ideje munka nélkül van, elapadtak a tartalékai, honnan, miből fizesse a havi 8000 Ft-ot?
Vagy én értettem valamit félre?
*csoportimmunitást írok, mert nekem nem tetszik a nyáj, mint megnevezés, bármennyire is szakmai. Kérem szépen, tessék engem embernek tekinteni, és ne birkának. Köszipuszi.
Nessy
A 70 ezerbe megpusztult a rendszer, akkor hogy lesz ebből százezer? Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak!
tudode
Na jó!
.
Á(lom)titKÁR "úr" vegyük át a hétvégi, un. "oltakozási" programo úgy, ahogy lett/van:
.
Tehát!
.
Az oltási munkacsoport vezetője … beszélt arról, hogy a hétvégére tervezett, SMS-alapú oltáskampány "adatszinkronizációs probléma miatt" elmarad.
.
György István hangsúlyozta, hogy az erre a hétre meghatározott oltási terv változatlanul megy tovább..

114 ezer Pfizert,
40 ezer Modernát,
250 ezer Sinopharmot terveznek beadni.
---------------------------------------.
.
Égő az SMS-esekre való felkészületlenség!
.
Sok beszédnek sok a zaja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.