Egy oltóbusszal egy nap százötven embert képesek beoltani, a buszok nemcsak a honvédség, hanem a lakosság beoltásában is részt vesznek majd a jövő héttől.

Oltással állítható meg a koronavírus-járvány, az átoltottság jelentheti a megoldást, a Magyar Honvédség oltóbuszokkal vesz részt ebben a programban

– közölte az MTI-vel Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.

Németh Szilárd: a honvédség a vírus elleni védekezésben is nélkülözhetetlen módon veszi ki a részét
Fotó:Mészáros János/MTI

Németh Szilárd az MH Béketámogató Kiképző Központban levő oltóbusznál, a határra induló katonák oltása közben tartott sajtótájékoztatón elmondta: az oltóbuszok február végén készültek el, és öt áll rendelkezésre. Az oltóbuszok első állomása Szolnok.

Egy oltóbusszal egy nap százötven embert képesek beoltani a programban részt vevők. Egy oltóbuszon tíz ember dolgozik, köztük orvosok, mentőtisztek, szakasszisztensek, felcserek és adminisztrátorok

– jegyezte meg. Hangsúlyozta:

az oltóbuszok nemcsak a honvédség, hanem a lakosság beoltásában is részt vesznek majd a jövő héttől.

Az államtitkár közölte:

az oltóbuszok működtetésére ugyanaz az orvosi-egészségügyi protokoll vonatkozik, mint amit a lakosok az oltópontokon, a háziorvosoknál megszokhattak. Az oltóbuszok energiaellátását áramtermelő aggregátor segíti, tehát a jármű olyan helyen is rendelkezésre áll, ahol nem tud közvetlenül áramforráshoz csatlakozni. Az oltás után automata permetbefúvásos rendszerrel fertőtlenítik a járművet. Az emberek beoltás után az izolációs, megfigyelő sátorban várakoznak

Közölte, hogy a honvédség a vírus elleni védekezésben is – mint például ipari vagy természeti katasztrófák, nagy árvizek vagy a vörösiszap-katasztrófa esetén – kiemelkedő és nélkülözhetetlen módon veszi ki a részét.

Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarországon minden engedélyezett vakcina biztonságos és hatékony. Németh Szilárd arra kért minden magyar állampolgárt:

hogy oltassa be magát, mert a járványt csak így lehet „legyűrni”

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Édes jó istenem,,gyere le.. Ezt a sertésfejű marhát is aktivizálták.
szegfue
Ez a "szerencsétlen" katona alig fér bele a védőruházatba... a buszról már nem is beszélve...
Qqberci
"Egy oltóbuszon tíz ember dolgozik"

Egy háziorvosi rendelőben meg jó esetben három, de inkább kettő. Nesze neked hatékonyság!...
Nessy
@Qqberci: Nálunk a doktornő és az asszisztens flottul megoldotta. 10 re pihenéssel együtt a második oltásos 10 beteg is végzett. 10-től jött a 40, első kínai oltást kapó csoport, szépen időre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.