Nyilvános árverésen értékesítené a felújított, de soha meg nem nyitott Rác fürdőt és egyéb ingatlanokat birtokló Rác Nosztalgia Kft – írja a 24.hu.

A Rác fürdő felújítását még Demszky Gábor főpolgármestersége idején kezdték el, azonban a Fidesz már ellenzékből is támadta a beruházást, és azt Tarlós István sem támogatta. A fürdő 2011-ben, jelentős késéssel elkészült, de a közönség számára sosem nyitott ki. 

Elárverezik a főváros egyik ikonikus épületét
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A felújítás ellenére az állapota annyira leromlott, hogy újra fel kellene újítani a megnyitás előtt. A fővárosnak valószínűleg nem lesz arra pénze, hogy megtartsa.

A licit március 26-án indul 5 milliárd forintról, és április 12-éig tart. Az árverésen való részvételhez 254,4 millió forint előleget kell letenni.

Az ingatlanokat több követelés is terheli, amelyet persze az új tulajdonosnak kell majd megfizetni. A főváros 335,2 millióra tart igényt, 1,6 milliárd forintot kér a Rác Beruházó Kft. A legtöbbet viszont a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei (BGYH) Zrt. követeli egy meg nemfizetett kölcsönre hivatkozva: 8,6 milliárdot.

Forrás: 24.hu/Népszava
Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.