Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében osztotta meg, hogy a kormány nem hajlandó tárgyalni az önkormányzatokkal a helyreállítási alapról – írja az Index.

Karácsony Gergely szerint a kormány nem hajlandó együttműködésre
Fotó:MTI/Balogh Zoltán

Amennyiben továbbra sem folytat érdemi konzultációt a fővárossal a források felhasználásáról, azzal nem csupán az Európai Unió jogát sérti, de a budapestieket is semmibe veszi

- tette hozzá.

Budapest főpolgármestere szerint a kormány által megosztott tizenhárom oldalas „felszínes és üres” magyar tervből nem derül ki, hogy mire költené a Magyarország költségvetésének negyedére rúgó támogatást. Budapest a héten benyújtotta véleményét a dokumentumról, amelyben rögzítették, hogy arról a „hevenyészett vázlatról szóló konzultációt” nem tekintik az uniós előírások szerinti megfelelő részvételnek. 

a vázlatból a részletes kormányzati tervek nem világlanak ki, így azokat véleményezni sem tudtuk, a Főváros proaktívan eljuttatta álláspontját arról is, hogy milyen területeken, milyen projektekben számítunk a Helyreállítási Alap forrásaira a Főváros fenntartható fejlesztésében

Forrás:Index
Címlapkép:MTI/Balogh Zoltán

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Béla333: Nyugi. Kiismerte ő a fideszt már Zuglóban. Amit itt látsz az politikai korrektségnek megfelelő kommunikáció Karácsony részéről. A politikai korrektséget ne téveszd össze a naivitással, mert mögötte pontosan tudják mi a kormány célja.
Nessy
Ha az emlékezetem nem csal, Orbán, és hazánk nagyjai is a "fészbukon" osztják az igét! Ott közlik a mindenkit érintő rendeleteket.
karma1
@Béla333: Lulukam, allits mar az iranyzekodon: NEM Karacsony Gergely az ellenseg, hanem a kormany! A fopolgarmester keze megvan kotve: neki eloszor MINDENT a kormannyal kell egyeztetnie - az, hogy O1G nem hajlando SENKIVEL sem targyalni, aki az ellenzeki vezetosegu varosokbol jon, az nem KG hibaja, hanem az orban maffia szegyene es pokhendisege.
A cikkben egy konkret felhasznalasi tervrol volt szo, arra KELLETT reagalnia KG-nek.
Szoval te harcolsz minden ellenzeki kepviselo ellen, de egy rohadt szavad sincs orban gecisege ellen! Tudod, az ilyen emberek fogjak a legjobb indulatu, legtisztessegesebb miniszterelnokot is megbuktatni kozvetlenul azutan, hogy az IGAZI ellenzeki emberek levaltottak orbant, es egy , az ellenzek szamara tokeletesen elfogadhato ember kerul majd a miniszeterelnoki szekbe!
Mert neked meg most sem orban es a ner az ellenseged, hanem Karacsony, Gyurcsany, Dobrev, Jakab, AKARKI !
Ha ezek barmelyike tisztesseges versenyben gyozne - mondjuk Jakab Peter, a szamomra legelfogadhatobb jelolt - , akkor te masnap mar ott verned a tamtamot a Parlament elott, hogy miert nincs meg itt a Kanaan? Hiszen megigerte, hogy "Joletet minden magyarnak!" Eszed agaban sem volt tenni orban ellen semmit, az kilophatta az aranytomest a fogadbol, benan , apatikusan elfogadtad - ide posztolgattal, meg a feszbookra, oszt jonapot!
De aki jonne jo iranyu valtoztatasokkal orban utan, annak nem adnal meg 10 napot sem, nem hogy 10 evet.
Ezert mondom azt, hogy az orban utani elso miniszterelnok meg a 4 evet sem fogja kitolteni, mert az olyan "joakarok", mint te, el fogjak uldozni, es ott tesztek neki keresztbe, ahol tudtok.
Ugyanezt csinaltad 2018-ban - akkor is ugyanezt mondtam (hogy miert Gyurcsanyt meg a jobbikot cikized, miert nem orbant) , es amikor mondtam, hogy Bernike siman arulo, es a fidesz malmara hajtja a vizet - te kikerted magadnak.
Nos, ahhoz kepest most itt tartunk - nekem lett igazam. Es te ebbol sem tanultal - csak Gyurcsanyozol
karma1
@Nessy: Nem csal az emlekezeted egyaltalan... Es mivel ez nem az o valasztasuk volt, de rakenyszerultek - ezert hasznaljak mar a Facebook-ot es a youtube-ot szinte az egyetlen mediumkent, hiszen nincs ujsag-, teve- vagy radioeleresuk a valasztopolgarokhoz.
Es ha azt nezzuk, akkor o1g azert hasznalja szinten a facebook-ot, mert rajott, hogy tulnyomoreszt a fiatalok ezt hasznaljak tajekozodasra.
Na meg persze a nagy peldakep, a twitterhuszar trumpli is a legfontosabb gondolatait (vagy amit o gondolt annak), a twitteren vagy a facebook-on osztotta meg
Yoda69
O1G már 2018 után feladta budapestet, ezért is szivatja fokyamatosan. Remelem Jovore az összes kerületben az ellenzék nyer, hogy irmagja se maradjon a naciknak a fovarosban.
karma1
@sgl: Nalam tobb dolog miatt nem Karacsony a befuto - tobbek kozott azert, amit leirtal: nem az a harcos, vehemens, szamonkero alkat - inkabb konliktusmegoldo, kompromisszum-kesz.
Az is "ellene" szol, hogy NEM akar lenni - mar masodszor nem akar lenni ! miniszterelnokjelolt - elmondta ezt 2017-ben is (akkor elohuztak Botkat, aki SZINTEN NEM AKART ME jelolt lenni - meg is lett az eredmenye!
Harmadsorban pedig ebben a pillanatban ha Karacsony lelep a budapesti fopolgarmeste4ri szekbol, akkor egy rendkivul halatlan szerepre kell megint talalni egy embert, ami megint csak egy hosszu eljaras, a budapestiek nepszavazasa kell hozza, es egyaltalan nem biztos, hogy erre a posztra egy megfelelo embert talalnak.
Szerintem minden embert ott kell hasznalni, ahol az a legjobban szeretne magatol lenni - vagyis Karacsony orul a jelenlegi poziciojanak, a lehetosegeihez kepest kivaloan vezeti Budapestet - ezt szetbarmolni nagyon rossz dolog lenne. (Arrol nem beszelve, hogy dontenie kell: vagy beall a sajat kampanyaba, es akkor Budapestet addig ki fogja vezetni? Egybol vedtelenne valik Budapest, amit orban igy is mindenkeppen a foldbe akar dongolni. Ha Karacsony kampanyolni fog, ki lesz a "boltban"?
Szoval nagyon egyetertek Veled - bizony, nehez kerdes minden partbol a legmegfelelobbet kiallitani az elovalasztasra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.